20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

JAPONYA, KİRAZ ÇİÇEĞİ FESTİVALİ’NDE KISITLAMAYI GEVŞETİYOR

Kyodo News'e göre, yasağın omicron nedeniyle yeniden uzatılmasına rağmen, hükümetin Kiraz Çiçeği Festivali için sona erdirmeye meyilli olduğu bildiriliyor

Japonya, Kiraz Çiçeği Festivali’nde kısıtlamayı gevşetiyor

17 Şubat 2022 Perşembe 20:00

KYODO- Japonya'nın iki yıldır kapalı olan sınırlarının Kiraz Çiçeği Festivali için turistlere açılması bekleniyor. Japonya’ya Avrupalıların yalnızca istisnai durumlarda girmesine izin veriliyor. Denizaşırı öğrenciler ve iş seyahatinde olanlar için kurallar 2021'in sonlarında geçici olarak gevşetildi. AIncak Omicron'un yayılmasıüzerine sınırlar hızla tekrar kapatıldı. Sıkı kısıtlamalar 28 Şubat'ta sona erecek. Kyodo News, yasağın omicron nedeniyle uzatılmasına rağmen, hükümetin Kiraz Çiçeği Festivali için sona erdirmeye meyilli olduğu bildiriliyor

Yaklaşık 3 milyon denizaşırı gelen turistler, kiraz çiçeklerinin tüm ihtişamıyla ortaya çıktığı Nisan 2019'da Japonya'yı ziyaret etti. Kısıtlamalar bu ayın sonunda önemli ölçüde hafiflerse, bahar ziyaretlerinin tekrar artacağına kesinlikle bakılıyor.

japonya,-kiraz-cicegi-festivali’.pngJAPONYA'NıN SEYAHAT KURALLARı NASıL DEĞIŞEBILIR?

Avrupa ülkeleri ve Birleşik Krallık, Dışişleri Bakanlığı tarafından belirtilen özel nedenler dışında, Japonya'ya seyahate izin verilmeyen ülkeler listesinde yer alıyor .

Vize almaya hak kazanan yabancı ziyaretçiler (örneğin Japon vatandaşlarının aile üyeleri), yedi günlük bir karantina döneminden önce, ayrılmadan 72 saat önce bir PCR veya nicel Covid testi yapmaları gerekiyor.

Hükümet, artan ziyaretçiler veya olumsuz bir test sunabilecek olanlar için bunu üç veya beş güne kısaltmayı düşünüyor.

Kyodo News, bazı hükümet yetkililerinin kendi kendine tecrit süresini tamamen kaldırmak istediğini söyledi.

Her gün denizaşırı girişlerin sayısı üzerindeki sınırın, mevcut 3.500 sınırından yükselebileceğini de ekliyorlar. Kasım 2021'e kadar, kısıtlamalar tekrar sıkılaştırılmadan önce günlük 5.000 ziyaretçiye izin verildi.

japonya,-kiraz-cicegi-festivali’-001.pngJaponya'nın en sevdiği çiçek olan "sakura" geçen yıl her zamankinden daha erken açtı.

Başbakan Fumio Kishida geçtiğimiz günlerde gazetecilere verdiği demeçte, "Omicron varyantı hakkında birikmiş bilimsel bilgiyi, Japonya içindeki ve dışındaki enfeksiyon koşullarındaki değişiklikleri ve diğer ülkelerin sınır kontrol önlemlerini dikkate alacağız." dedi.

Hükümetin yasağı hafifletmeyi düşüneceğini belirtse de, Başbakan ayrıntı vermeyi reddetti.

AB'nin bu ayın başlarında uygulamaya koyduğu önlemlere benzer şekilde, aşı pasaportlarında zaman sınırlaması olan bir takviye aşısı olması, ülkeyi ziyaret etmenin bir şartı olacak gibi görünüyor .

Avustralya, Yeni Zelanda ve bazı Pasifik ülkelerinden gelenlerin şu anda Japonya'ya girişine izin veriliyor ve kısıtlamalar hafifletilirse yolculukları da daha kolay hale gelebilir.

Şu anda, Avustralyalılar yedi günlük kendi kendine tecrit sürelerinden üçünü belirlenmiş bir karantina tesisinde tamamlamak zorunda.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA