20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

JAPON TOYOTA, ST PETERSBURG TESİSİNİ RUSYA'YA DEVRETTİ

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Toyota'nın St Petersburg'daki üretim tesisi ... devlete devredildi." dedi.

Japon Toyota, St Petersburg tesisini Rusya'ya devretti

02 Nisan 2023 Pazar 20:00

MOSKOVA  -Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Toyota'nın St Petersburg'daki üretim tesisi ... devlete devredildi." Dedi. Şirket, Eylül ayında, önemli malzeme ve parça tedarikindeki kesinti nedeniyle Rusya'da araç üretimini durdurma kararı aldığını açıklamıştı.

Toyota yaptığı açıklamada, "Toyota, araç üretim fabrikasının NAMI'ye devrini 31 Mart 2023 tarihinden itibaren tamamladığını doğruladı." "Anlaşma, tesis binalarının ve arazinin mülkiyetinin tam olarak devredilmesini içeriyor."

japon-toyota,-st-petersburg-.jpgTaraflardan hiçbiri işlem için bir ücret açıklamadı ve Toyota, anlaşmayla ilgili daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti. Şirket sözcüsü, şirketin Camry ve RAV4 modellerini 2005 yılından beri faaliyette olan fabrikada ürettiğini söyledi. Fabrikada 2021'de 80.000'in biraz üzerinde araç üretildi.

Rusya bakanlığı, tesisteki üretime mümkün olan en kısa sürede yeniden başlamak için çalıştıklarını söyledi.

Rusya'nın Merkezi Otomobil ve Motor Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü NAMI, şimdiden Renault ve Nissan'dan fabrikalar aldı.

Fransız Renault, bildirildiğine göre Rus Avtovaz'daki çoğunluk hissesini sadece bir rubleye sattı, ancak altı yıllık geri satın alma opsiyonuyla. NAMI, Nissan'ın varlıkları için bir euro ödedi.

(Reuters tarafından bildiriliyor; Yazan: Alexander Marrow; Düzenleyen: Hugh Lawson, Mark Potter, Frances Kerry ve Jan Harvey)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA