19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

JAPAN AİRLİNES UÇAĞI TOKYO HAVALİMANI'NDA YANDI

Japonya Havayolları'na A350 tipi uçak Tokyo'nun Haneda Havaalanı inişinde sahil güvenlik uçağına çarpıp yandı. 379 yolcu kurtarıldı

Japan Airlines uçağı Tokyo Havalimanı'nda yandı

02 Ocak 2024 Salı 09:00

TOKYO - Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan Haneda Havalimanı'nda bir yolcu uçağı sahil güvenlik uçağına çarptı. Yolcu uçağındaki 300'den fazla yolcu ve mürettabat tahliye edildi. Ülkedeki deprem bölgesine yardıma giden sahil güvenlik uçağındaki 6 görevliden 5'i ise öldü.
NHK yayın kuruluşu, 2 Ocak'ta Japonya Havayolları'na ait A350 tipi uçağın Tokyo'nun Haneda Havaalanı'na inişi sırasında depreme yardım taşıyan başka bir uçağa çarptıktan sonra piste indiği ve alevler içinde kaldığını bildirdi. Uçakta bulunan 379 yolcunun kurtarıldığı ve uçağın alev topu haline gelerek yandığı bildirdi. 
Uçağın inerken pistte bulunan sahil güvenlik uçağına çarptığı ve alevler içinde indikten sonra 379 yolcunun süratle tahliye edildiği belirtildi. Depreme yardım taşıyan sahil güvenlik uçağında ise bir kişinin kurtulduğu 5 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Havacılık uzmanları uçağın iniş pistinde bir başka uçağın bulunmasının tek sorumlusunun kontrol kulesi görevlilerinde olduğunu bildirdiler. Japon Medyası 367 yolcu ve 12 mürettebat tahliye edildi diye yazdı.


japan-airlines.pngHavaalanından çekilen canlı görüntülerde itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına almaya çalıştığı görülüyor. A 350 tipi büyük uçağın park halinde olduğu ve içinde yolcu bulunmadığı bildirildi. Ancak Japon televizyonu daha sonra uçağın iniş sırasında havada bir sahil güvenlik aracına çarparak patladığı bildirildi. Yolcuların süratle boşaltılmasının ardından sbüyük bir yanığın çıktı.

japan-airlines-001.jpgjapan-airlines-003.jpg

DEPREMDE HAVALİMANI KAPATILMIŞTI
Uçuş takipçisi Flightradar24'e göre, gelen uçaklar başka havalimanlarına yönlendiriliyor.
Bölgede meydana gelen deprem nedeniyle bölgede binalar hasar görürken pist çatlamıştı ve havalimanı kapatılmıştı.

japonya-deprem.jpgjaponya-deprem-001.jpgjaponya-deprem-002.jpgJaponya'da son yıllarda meydana gelen en güçlü depremlerden biri, ülkenin Yeni Yıl Günü'nü kesintiye uğrattı, çok sayıda can aldı ve ciddi hasara yol açtı. Pazartesi öğleden sonra Japonya Denizi kıyısı yakınında 7,6 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi. Son yıllarda sismik aktivitede endişe verici bir artış görülen merkezi bir bölge olan Ishikawa vilayetindeki Noto Yarımadası'nda, Japonya'nın kendi yoğunluk ölçeğine göre maksimum 7'yi kaydetti. Deprem, büyük bir tsunami uyarılarına yol açtı, ancak bu uyarılar daha sonra düşürüldü. Felaketin tam kapsamı belirsizliğini korurken, hükümet kurtarma görevlilerini harekete geçirdi.
japonya-deprem-003.jpgjaponya-deprem-004.jpg
japonya-deprem-001.png


japan-airlines-006.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA