19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

JAPAN AİRLİNES, SUMO GÜREŞÇİLERİ İÇİN EKSTRA UÇUŞ EKLEDİ

Japan Airlines sumo güreşçilerinin aşırı ağırlığıyla başa çıkmak için tarife değiştirdi ve ekstra uçuş ekliyor

Japan Airlines, sumo güreşçileri için ekstra uçuş ekledi

18 Ekim 2023 Çarşamba 15:00

TOKYO- Japonya'nın bayrak taşıyıcısı, bagajdan değil, sumo güreşçisi olan bir grup yolcunun aşırı ağırlığıyla başa çıkmak için son dakika değişiklikleri yapmak zorunda kaldı.

Japan Airlines (JAL), spor festivali için güneydeki Amami Oshima adasına giden güreşçileri taşıyan iki uçağın ağırlık sınırlarını aşma riskiyle karşı karşıya olduğunu fark etti.

japan-airlines,-sumo.jpgjapan-airlines,-sumo-001.jpg

Toplam 27 sporcudan oluşan iki grubun, 12 Ekim'de, biri Tokyo'daki Haneda Havalimanı'ndan (HND), diğeri ise Osaka'daki Itami Havalimanı'ndan (ITM) olmak üzere, ayrı uçuşlarla havalanması gerekiyordu; ikincisi çok daha küçük, esasen yurt içi bir havalimanıydı. .

Sumo güreşçilerinin her biri ortalama 120 kilogram (264 pound) ağırlığındaydı; bu, ortalama 70 kilogram (154 pound) yolcu ağırlığından çok daha fazlaydı. Bir havayolu sözcüsü CNN'e, Japonya içinde uçuş hizmeti veren daha küçük uçakların yakıt kapasitesiyle ilgili endişeleri artırdığını söyledi.

Daha büyük uçakların Amami'deki (ASJ) bölgesel havaalanına iniş ve kalkış yapması zor olacağından, amiral gemisi havayolu şirketi 14 güreşçiyi transfer etmeye ve onların Tokyo metropolüne daha yakın olan Haneda havaalanından ayrılmalarına karar verdi.

japan-airlines,-sumo-002.jpg

Ancak sumo festivalinden dönüş yolunda hâlâ sıkışıklık vardı.

Sırasıyla 140, 130 ve 110 kilogram (308, 268 ve 242 pound) ağırlığındaki üç lise sumo güreşçisi, CNN'e bağlı TV Asahi'ye, 15 Ekim'de Fukuoka'dan Haneda'ya dönüş uçağında yan yana oturduklarını söyledi.

Tamamı dağlık Gunma vilayetinden gelen öğrencilerden biri, "Orta koltuğun en zoru olduğunu düşünüyorum" dedi. Gunma güreşçilerinin bir temsilcisi TV Asahi haberinde. “Olası kilo endişeleri konusunda şaka yapıyordum ama aslında bu bir soruna dönüştü. Biraz yorgun olsak da büyük destek aldık” dedi

japan-airlines,-sumo-003.jpgSumo güreşinde herhangi bir ağırlık sınırlaması veya sınıfı yoktur, ancak eski Japon sporuna daha iri yapılı sporcular hakim olmuştur.

Bazıları spora beş yaşında başlayan hevesli genç güreşçiler, neredeyse her gün birlikte uyudukları, yemek yedikleri ve antrenman yaptıkları belirlenmiş sumo ahırlarında veya beya'da antrenman yapıyorlar.

Japonya'daki yolculardan genellikle uçuştan önce tartıya çıkmaları istenmiyor, ancak birçok resmi havayolu düzenleyicisi, veri toplamak için uygulamayı zorunlu kılıyor.

Bu yılın başlarında Korean Air, düzenli güvenlik kontrollerinin bir parçası olarak yolcuları ve bagajlarını tartıyordu. Air New Zealand, Auckland ve New York arasındaki ultra uzun mesafe gibi uluslararası rotalarda uçan müşterilerinden bazılarıyla da benzer bir program yürüttü.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA