19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

ITB: KÜRESEL YURTDIŞI SEYAHAT 2022'DE İKİ KATINA ÇIKTI

ITB Berlin ve IPK International: Dünya çapında, yurtdışı yolculuklar yıldan yıla önemli ölçüde arttı, ancak 2019 seviyelerine ulaşamadı.

ITB: Küresel yurtdışı seyahat 2022'de iki katına çıktı

01 Mart 2023 Çarşamba 14:00

BERLİN- ITB Berlin, IPK International'ın 2022'deki küresel yunt dışı seyahat trendlerine ilişkin en son World Travel Monitor® bulgularına göre seyahat sektörü önemli bir toparlanma yaşadı. Dünya çapında, yurtdışı yolculuklar yıldan yıla önemli ölçüde arttı, ancak 2019 seviyelerine ulaşamadı.

Bireysel kıtalar, destinasyonlar ve seyahat pazarları açısından farklılıklar belirgindi. Asya'da yurt dışı seyahatleri pandemi öncesi seviyelerin çok gerisinde kalırken, Avrupalıların ve Amerikalıların yurt dışı seyahatleri 2019 rakamlarına çok daha yakındı. 2023'te, tüm krizlere ve belirsizliklere rağmen, yurt dışına seyahate olan ilgi sürekli olarak yüksektir, bu nedenle 2023'te uluslararası turizmin daha da toparlanmasının önünde çok az şey bulunuyor

hava-yolculugu.jpg

seyahat-016.jpg2022'DE YURT DıŞı SEYAHATLERDE ÖNEMLI ARTıŞ
IPK'nin World Travel Monitor® raporu, 2022'de dünya çapında yurt dışı seyahatin yıllık bazda yüzde 90 arttığını ve bunun 2022'de yaklaşık 700 milyon seyahatlik küresel bir hacme eşdeğer olduğunu belirtti. kriz öncesi seviyelerin Dolayısıyla 2022, toparlanmaya yönelik önemli bir dönüşü temsil etti.

Bununla birlikte, bireysel kıtalara bakıldığında, eğilimler değişiyordu. Avrupa'dan uluslararası seyahat yüzde 92, Kuzey Amerika'dan yüzde 87 ve Güney Amerika'dan yüzde 70 arttı. Bu büyüme oranları, yurtdışı seyahatin neredeyse tamamen iyileşmesine veya önceki seviyelerin dörtte üçüne ulaşmasına neden oldu. Asya'dan uluslararası seyahat, 2022'de yıllık bazda yüzde 90 artış gösterirken, 2019 rakamlarının önemli ölçüde altında kaldı. 2022'de yurt dışına seyahat en yüksek ABD'de gerçekleşti, onu Almanya ve Birleşik Krallık izledi.

seyahat-uyarilari-001.jpg

TÜRKIYE VE İSPANYA EN POPÜLER DESTINASYONLAR
Destinasyonlar açısından bakıldığında, özellikle Türkiye ve İspanya'da güneş ve kum tatili popüler oldu ve neredeyse 2019 seviyelerine geri döndü. Yıldan yıla, Birleşik Krallık da küresel ortalamanın üzerinde üç basamaklı yüksek büyüme oranları bildirdi. Genel olarak 2022'de, 2020 ve 2021'de pandemi kısıtlamalarından en çok etkilenen birçok destinasyon ortalamanın üzerinde sonuçlar elde etti. .

maldivler-001.png

MALDIVLER’OE POPÜLER

IPK tarafından geliştirilen Destinasyon Performans Endeksi'ne (DPI) göre 2022'de en popüler seyahat destinasyonu Maldivler oldu. Tüm uluslararası tatil gezilerinde, World Travel Monitor® gezginlerin seyahatlerinden memnun olup olmadıklarını, başkalarına tavsiye edip etmeyeceklerini ve geri dönüp dönmeyeceklerini sordu ve sonuçları değerlendirdi. Kazanan Maldivler'i ikinci ve üçüncü sırada Dubai ve Kıbrıs izledi.

seyahat-017.jpg

TATILE YOĞUN ILGI GÜNEŞ VE KUM DESTINASYONLARı
2022'de yüzde 70'lik pazar payına sahip olan tatil gezileri, yine seyahatin ana sebebi oldu ve 2021'e kıyasla iş seyahatlerinden ve hatta diğer özel seyahatlerden daha yüksek büyüme gösterdi. İş seyahati pazarında, özellikle MICE gezileri yıldan yıla önemli bir artış eğilimi gösterdi. 2022'de tatil seyahati pazarında güneş ve plaj gezileri , yüzde 90'ın üzerinde büyümeyle toplam pazar payı: yüzde 35olarak dünya çapında en popüler tatil oldu ve şehir tatilleri ikinci sırada yer aldı. Şehir içi molaların yanı sıra gidiş-dönüş seferleri de ortalamanın üzerinde kazanç sağlandı. Pandemi döneminde önemli bir patlama yaşayan doğa kırsal ya da dağ tatilleri, 2022 yılında da popülerliğini koruyarak pazar payını artırdı.

hava-yolculugu-001.jpg

ULAŞıM SEÇENEKLERI VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK

Ulaşım seçenekleriyle ilgili olarak, 2022'de aşağıdaki küresel eğilimler belirginleşti. Uluslararası hava yolculuğu yeniden önemli ölçüde artarken, 2021'e kıyasla 2019'da pandemi öncesi seviyelerin çok gerisinde kaldı. Önceki yıllarda olduğu gibi, uluslararası seyahatlerin çoğu hava yoluyla gerçekleşti. Pazar payı yüzde 60 oldu.
Araba seyahatindeki büyüme, 2021'e kıyasla ortalamanın biraz altındaydı. Demiryolu seyahatindeki büyüme, ortalamanın önemli ölçüde üzerindeydi. Bu, sürdürülebilir seyahatle ilgili anket bulgularına yansıdı.
Bu nedenle, görüşülen kişilerin yaklaşık yüzde 20'si, sürdürülebilirlik, çevresel hususların 2022'de bir gidiş-dönüş yolculuğu için ulaşım seçimlerini etkilediğini söyledi.

MEDYADA SÜRDÜRÜLEBİLRLİK  HABERLERİ
2022'de tatiller ve seyahat bağlamında medya haberciliğinde, medyanın sürdürülebilir seyahat hakkında ne ölçüde haber yaptığı analiz edildi. Görülebilen, 2022'de medyanın sürdürülebilir seyahatin çeşitli yönleri hakkında çok sık haber yaptığıdır. Alman medyasında, turizm haberlerinin yüzde 25'i sürdürülebilirlik konusunu ele aldı.

seyahat-018.jpg

2022'DE DAHA YÜKSEK SEYAHAT MASRAFLARı
2022'de uluslararası bir seyahatin ortalama süresi neredeyse pandemi öncesiyle aynıyken, World Travel Monitor®'e göre kişi ve seyahat başına seyahat masrafları yeniden önemli ölçüde arttı. 2022'de gecelik ve kişi başı ortalama harcama 165 euro civarındaydı.
Kısa molalarda (bir ila üç gece) ortalamanın üzerinde bir artış nedeniyle kalışlar kısaldı, süreleri neredeyse pandemi öncesi seviyelere ulaştı.
Bunlar, pandeminin son iki yılında çok daha büyük bir düşüş yaşadı. Seyahat harcamalarındaki artışlar, her şeyden önce, enflasyon nedeniyle artan seyahat maliyetlerinden ve uçuş ve hizmetlerin azalan mevcudiyetinden kaynaklanmıştır. Buna karşılık, World Travel Monitor®'ün bulguları giden yolcuların gelirinde neredeyse hiç değişiklik göstermedi.

seyahat-019.jpg

İYILEŞME 2023'TE DEVAM EDECEK
IPK'nın anketlerine göre, bu olumlu eğilim 2023'te devam edecek ve en azından kaynak pazarların, seyahat destinasyonlarının ve pazarların çoğunluğu söz konusu olduğunda, küresel olarak 2019 için giden seyahat rakamları erişilebilir durumda. En son anket sonuçları, 2023'te neredeyse kesintisiz uluslararası seyahat arzusunu yansıtıyor.

ITB Berlin Convention 2023'ün ziyaretçileri, sektöre özgü daha fazla bilgi edinecekler. 200 oturumda 400'den fazla uzman, 7 – 9 Mart tarihleri ​​arasında seyahat endüstrisinin önde gelen düşünce kuruluşunda turizm endüstrisinin karşı karşıya olduğu mevcut görevler ve zorluklar hakkında görüş alışverişinde bulunacak.

itb-berlin-012.jpg

ITB BERLIN VE IPK INTERNATIONAL HAKKıNDA

ITB Berlin ve IPK arasındaki uzun süredir devam eden başarılı işbirliğinin bir parçası olarak bu yıl, ITB Berlin yine World Travel Monitor®'ün uluslararası seyahat trendleri hakkındaki en son bulgularını sundu.
IPK International, turizm araştırma, pazarlama ve planlama alanlarında dünyanın önde gelen turizm danışmanlık ve uzmanlarından biridir. 2022'den beri Dennis Pyka'nın yeni liderliğiyle IPK, 25 yılı aşkın bir süredir Avrupalıların, Asyalıların, Kuzey Amerikalıların ve Latin Amerikalıların uluslararası seyahat davranışlarına ilişkin dünyanın en kapsamlı çalışması olan World Travel Monitor®'ü topluyor. World Travel Monitor®, 60'tan fazla ülkeden alınan bilgilere dayanmaktadır ve giden seyahat için küresel talebin yüzde 90'ından fazlasını hesaba katıyor.

Kaynak: ITB Berlin, IPK International
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA