19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

ITB BERLİN 2023'TE SAĞLIK TURİZMİ, ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

ITB Berlin 2023'te medikal ve sağlık turizmi sektörü, önceki tüm etkinliklerden daha fazla sayıda temsil edilecek.

ITB Berlin 2023'te sağlık turizmi, önemli rol oynuyor

02 Mart 2023 Perşembe 20:00

BERLİN- İlk kez ulusal ve uluslararası uzmanlar kendi salonlarında temsil ediliyor (26c) – Türkiye'den gelen katılımcı sayısı özellikle yüksek – Sağlık turizmi toplumda giderek daha önemli hale geliyor. Turizm endüstrisinde umut verici bir büyüme pazarını temsil ediyor: 7 - 9 Mart tarihleri ​​arasındaki ITB Berlin 2023'te medikal ve sağlık turizmi sektörü, önceki tüm etkinliklerden daha fazla sayıda temsil edilecek. İlk kez Almanya'dan ve dünyadan çok sayıda medikal ve sağlık turizmi uzmanı, tamamen bu segmente ayrılmış kendi salonlarında (26c) bilgilerini paylaşacaklar.
itb-berlin-2023,-saglik-turizmi-005.jpg
itb-berlin-2023,-saglik-turizmi.jpg

Katılımcı firmalar açısından Türkiye, uzman klinikler, sağlık ve spa otelleri, dernekler ve destinasyonlarla güçlü bir şekilde temsil edilen ülkeler arasında yer almaktadır. M2 Health Travel bu segmentin ana organizatörüdür. Dünyagöz Göz Kliniği de yine ITB Berlin'de sergileniyor. Pavyonda çok sayıda Türk oyuncunun yanı sıra çok sayıda uluslararası katılımcı da temsil ediliyor. Bunlar arasında FIT Reisen, Avrupa Tarihi Termal Kentler Derneği (EHTTA), Avrupa Spa Birliği (ESPA), Sağlık Turizmi Endüstrisi birliği (HTI), Ensana Sağlık Spa Otelleri ve Bangkok Hastanesi bulunmaktadır.

itb-berlin-2023,-saglik-turizmi-002.jpg
itb-berlin-2023,-saglik-turizmi-006.jpg
Medikal ve sağlık turizminin sürdürülebilir gelişimi için çağrı

ITB Berlin'de Kurumsal Sosyal Sorumluluktan Sorumlu Komisyon Üyesi ve bu segmentten sorumlu olan Rika Jean-Francois, "Özellikle Covid pandemisinden sonra, medikal turizm toplumda sağlığın ve esenliğin yeniden sağlanmasında önemli bir rol oynadı" dedi. "Bu segment her yıl büyüyor ve en son bulgu ve teknolojilere ayak uyduruyor", gözleminde bulundu. Aynı zamanda iklim değişikliğinin zorluklarını da unutmamanın önemli olduğunu sözlerine ekledi. Rika Jean-Francois: "Yeniden başlatmadan önce yeniden düşünmeliyiz ve küresel düzeyde işbirliği yapmalıyız. Diğer tüm turizm dallarında olduğu gibi medikal turizmin de daha sürdürülebilir hale gelmesi gerekiyor.”

6 Mart 2023 Pazartesi günü, ITB Berlin'deki Medikal ve Sağlık Turizmi, saat 10.00'da bir ITB Clinic turu ile başlayacak. 17:30'a kadar Bu, ITB Berlin, Berlin Health Excellence, Visit Berlin ve Diversity Tourism tarafından ortaklaşa organize edilmektedir. Program, bireysel turlar, sunumlar, öğle yemekleri ve transferlerin yanı sıra tıbbi alıcılar ve acenteler için tüm gün süren bir turu içeriyor.

itb-berlin-2023,-saglik-turizmi-003.jpg

7 Mart 2023 Salı günü saat 10:00'da. Medijourn Solutions PVT Ltd.'nin kurucusu ve CEO'su Shaaz Mehmood, Hall 26c'deki Medical Stage'de 'Tıbbi Değer Seyahat Endüstrisindeki Vaatler ve Engeller' hakkında konuşacak. Bunu, Medikonsil-International'ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Clara Guerra'nın 'Konsiyerj Sağlık Hizmeti – Turizm Endüstrisi için Tanısal Teletıp' konulu sunumu izleyecektir. Ardından 'Arnavutluk'u Keşfet' başlıklı bir sunumla ziyaretçiler dental turizm hakkında bilgilendirilecek. Bunu 'SPA Otel Operasyonlarının Optimizasyonu' konulu bir panel takip edecek.

ITB Berlin'in ortakları HTI, EHTTA ve ESPA ile birlikte Medical pavilion'un resmi açılışı 13:45 ile 14:00 arasında gerçekleşecek. Saat 13:00'te, medya mensupları Medical Media Networking Lunch'ta daha fazla bilgi edinebilir ve görüş alışverişinde bulunabilir. Etkinlik, Katalan Turist Kurulu tarafından desteklenmektedir. Açılış konuşmasını ITB Berlin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Sorumlusu ve bu segmentten sorumlu Rika Jean-Francois ve ITB Berlin, Diversity Tourism GmbH medikal turizm danışmanı Thomas Bömkes yapacak. Akşam, FIT Reisen pavyonda ESPA ve Quality in Health Prevention işbirliğiyle bir ağ oluşturma resepsiyonu düzenleyecek.

8 Mart 2023 Çarşamba günü pavyon sahnesinde panel tartışmalarının yanı sıra ileri sunumlar ve uzmanlarla söyleşiler gerçekleştirilecek. Konular arasında 'Avrupa Sorunu – Avrupa'dan Gelen Gezginlerin Nasıl Çekileceği' ve 'Sağlık Turizminde Yeni Ürünler' ile robotik ve uyku tıbbı konuları yer alacak. Barselona aynı zamanda kendisini medikal turizm için bir destinasyon olarak tanıtıyor. Katalan Turist Kurulu'nun yönetici direktörü Patrick Torrent, 'Yüksek değer, yüksek karmaşıklık' başlıklı bir konferans verecek. Akşam saat 19:00'dan itibaren Amaro Hotel Grand Central'da ITB Tıp ve Sağlık Turizmi Ödülü 2023'ün sunulduğu ITB Tıp ve Sağlık Gecesi gerçekleşecek. Akşam etkinliğinin sponsorları Avrupa'nın Büyük Kaplıca Kentleri. (GSTE), Avrupa Tarihi Termal Kentler Derneği (EHTTA) ve Avrupa Kaplıcalar Birliği (ESPA).

itb-berlin-2023,-saglik-turizmi-007.jpg9 Mart 2023 Perşembe günü, pavyon sahnesinde uluslararası konuşmacılar tarafından verilecek derslerle öğrenmeye de odaklanılacak. Etkinlikler saat 10.00'da başlayacak. 'Dijital Pazarlama ve Tedavi Amaçlı Tıbbi Seyahat için Güven Oluşturma' konulu sunum, ardından uzmanlarla iki söyleşi ve saat 11.30'da bir sunum. 'Avrupa'nın Büyük Kaplıcaları' başlıklı. Saat 13.30'da panel konusu 'Bölge İçi Medikal Turizm' olacak. Daha sonra, ziyaretçiler hakkında daha fazla bilgi edinebilirler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA