19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

ITB BERLİN 2021: TURİZM EN GEÇ 2022'DE, EN GEÇ 2023'TE İYİLEŞİR

ITB Berlin 2021 World Travel Monitor® : Aşlanma seyahat için küresel talebin hızlı ve kapsamlı bir şekilde iyileşmesine katkıda bulunacaktır. Yolcuların üçte ikisi 2021'de tekrar yurtdışına seyahat etmeyi planlıyor.

ITB Berlin 2021: Turizm en geç 2022'de, en geç 2023'te iyileşir

12 Mart 2021 Cuma 10:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
BERLİN-
ITB Berlin tarafından yayınlanan en son World Travel Monitor® bulgularında IPK International, turizm sektörünün hızlı bir şekilde toparlanması için yüksek bir şans öngördü. 2020'deki sert küresel düşüşe rağmen, en son anket sonuçları önümüzdeki yıl için umut veriyor: dünya çapında giden yolcuların üçte ikisi 2021'de tekrar yurtdışına seyahat etmeyi planlıyor.

SEYAHATTE YÜZDE 70'LIK KÜRESEL DÜŞÜŞ
Bulgular, salgının küresel turizm için ne kadar yıkıcı olduğuna dair birkaç sürpriz ortaya koyuyor ve uluslararası seyahatte yüzde 70'lik küresel bir düşüş olduğunu gösteriyor. Nispeten konuşursak, Avrupa yüzde 66'lık bir düşüşle diğer kıtalardan marjinal olarak daha iyi durumdaydı: pandeminin ilk vurduğu Asya'da, giden seyahat en çok yüzde 80 oranında düştü ve onu Latin Amerika (yüzde 70) izledi. ve Kuzey Amerika (yüzde 69).

itb-berlin-2021-world-travel-monitor®.jpgKayıplar aynı zamanda seyahat segmentine de bağlıydı: doğa odaklı tatil türleri ve araba ile yapılan geziler, pandemi sırasında hava yolculuğu veya şehir molaları ve gidiş-dönüş seyahatlere göre çok daha iyi performans gösterdi.

AŞILANMA TURİZMİN GELİŞMESİ ENGELİNİ KALDIRIYOR
Ocak 2021'de yapılan küresel anketin sonuçları, 2021'deki seyahatten başlayarak umut verici bir neden veriyor: Dünya çapında uluslararası gezginlerin yüzde 62'si bu yıl yurtdışına seyahat etmeyi planlıyor. Yurtdışına seyahat etmeyi hedeflemeyenler bunun için mali nedenler belirtmiyorlar, ancak büyük çoğunluğu enfeksiyon riski taşıyor. Şu anda mevcut olan bir aşı kombinasyonu ve giden yolcular arasında aşı olma konusundaki yüksek isteklilik (yüzde 90), seyahat etmemenin ana nedenini geçersiz kıldı, yani turizm endüstrisinin hızlı ve yaygın bir şekilde toparlanmasının önünde hiçbir engel kalmadı.

2021 İÇİN SEYAHAT VE TATİL PLANLARI

Bu yıl giden seyahat planları sorulduğunda, katılımcılar tatil seyahatine odaklanıyor. Pandemi öncesi seyahatle karşılaştırıldığında, arkadaşları ve aileyi ziyaret etmeye ortalamanın üzerinde bir ilgi var. İş seyahatlerine ilgi Amerikalılar ve Asyalılar arasında Avrupalılara göre daha yüksektir. 2021 yılında yurt dışı tatil gezileri açısından güneş ve plaj tatillerine büyük ilgi var. Şehir tatilleri tatil türleri arasında ikinci sırada (Asyalılar arasında birinci) ve doğa odaklı tatiller üçüncü sırada geliyor ve pandemi öncesine kıyasla popülerlikte önemli bir artış var. En son anketler ayrıca yurtdışında hava yolculuğuna olan ilginin devam ettiğini yansıtıyor ve otel endüstrisinde bir iyileşme olması muhtemel görünüyor.

KENDİ KITASINDAKİ VARIŞ NOKTALARINA DOĞRU EĞİLİM

2021 için tercih edilen giden seyahat destinasyonları sorulduğunda, Avrupalılar açıkça Avrupa'daki destinasyonları tercih ediyor. İspanya ilk sırada yer alırken, onu İtalya, Almanya ve Fransa izliyor. Amerikalılar ve Asyalılar arasında kendi kıtalarında geziler de ana seçimdir. Bununla birlikte, Avrupa'daki destinasyonlar, özellikle Almanya, 2021'de zaten bir rol oynuyor.

HIZLI BİR İYİLEŞME İÇİN HARİKA FIRSATLAR

Uluslararası turizm endüstrisinin hızlı küresel toparlanma şansı çok yüksek. Dünya çapında, 2021 için seyahat niyetlerinin kanıtladığı gibi, güçlü bir seyahat isteği var. Aşılar artık giderek daha fazla bulunurken, seyahat etmek istememenin ana nedeni geçersiz kılınmaktır. Nüfusun yüksek yüzdelerinin dünya çapında hızla aşılandığı varsayıldığında, bu, giden seyahat için küresel talebin hızlı ve kapsamlı bir şekilde iyileşmesine katkıda bulunacaktır. Bu hedefe en geç 2022'de, en geç 2023'te ulaşılabilir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA