19 Eylül 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara17°C
  • Antalya25°C

İTALYA'NIN TURİZM ELÇİSİ BOTTİCELLİ'NİN YAPAY ZEKA VENÜS'Ü

İtalya'nın yeni turizm Turizm kampanyasında Botticelli'nin Venüs'ü, İtalya'nın güzelliğini anlatmak için yapay zeka ile "yüzünü ödünç veriyor

İtalya'nın turizm elçisi Botticelli'nin yapay zeka Venüs'ü

22 Nisan 2023 Cumartesi 17:00

ROMA- Yeni bir turizm kampanyasına göre Venüs, İtalya'nın güzelliğini anlatmak için "yüzünü ödünç veriyor". İtalyan sanatçı Sandro Botticelli'nin , 15. yüzyıl başyapıtları “ Venüs'ün Doğuşu ” ve “Primavera”da yer alan aşk tanrıçası Venüs'ü Roma Kolezyumu'nun önünde spagetti yerken veya şort giyerken asla hayal etmediğini varsaymak muhtemelen yanlış olmayacaktır .Ancak İtalya turizm bakanlığının yeni bir pazarlama kampanyası, antik tanrıyı yapay zeka teknolojisinin yardımıyla “sanal bir etkileyiciye” dönüştürdü.İtalya'nın yeni turizm Turizm kampanyasında Botticelli'nin Venüs'ü, İtalya'nın güzelliğini anlatmak için yapay zeka ile "yüzünü ödünç veriyor

Bu popüler İtalyan bölgesi turistlere kısıtlamalar getiriyor

“ Mucizelere Açık ” adlı kampanyada , Venüs'ün modern tasarımcı kıyafetleri içinde San Marco meydanında selfie çekmesi, Colosseum'un önünde bisiklete binmesi ve Como Gölü kıyısında pizza yemesi anlatılıyor.

botticelli,-yapay-zeka-venus.jpgTurizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Modern bir etkileyici rolündeki bir Venüs, her uluslararası ziyaretçiyi elimizden ülkemizi keşfetmeye yönlendirecek" sözü veriliyor. “En ünlü büyük şehirlerden İtalya'nın en gizli köşelerine kadar güzelliğimizi anlatmak için yüzünü ödünç veren Botticelli'nin ikonik Venüs'üne hoş geldiniz diyoruz.”

Yapay zeka tarafından oluşturulan görüntü ödülü kazandıktan sonra sanatçı fotoğraf ödülünü reddetti

Turizm bakanlığı ile Ulusal Turizm Ajansı iş birliğiyle yürütülen kampanya, sosyal medyada @venereitalia23 Instagram hesabı altında takipçilerine göz kırpan animasyonlu bir Venüs ile yer alacak .

Bir Instagram gönderisinde, modern etkileyicileri seksi pozlarla kanalize ediyor. Bazıları bilgisayar tarafından üretilirken, diğerleri yüzü hiç görünmeyen ama aynı uzun, dalgalı saçlara sahip bir insan modeline sahiptir. "30 yaşındayım, tamam, belki biraz daha yaşlıyım," diyor Venus. “Ben sanal bir etkileyiciyim.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA