23 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara14°C
  • Antalya21°C

İTALYAN RESSAMIN MİLYONLARCA LİRALIK TABLOSU ELE GEÇİRİLDİ

Muğla’nın Milas ilçesinde bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri 1818-1899 yılları arasında yaşayan ünlü İtalyan ressam Filippo Palizzi’nin piyasa değeri milyonlarca TL olduğu belirtilen bir tablosunu ele geçirdi.

İtalyan ressamın milyonlarca liralık tablosu ele geçirildi

23 Ağustos 2020 Pazar 10:00

MUĞLA- Muğla’nın Milas ilçesinde bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri 1818-1899 yılları arasında yaşayan ünlü İtalyan ressam Filippo Palizzi’nin piyasa değeri milyonlarca TL olduğu belirtilen bir tablosunu ele geçirdi.Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlileri, il dışından Milas'a getirilerek Bodrum ve Marmaris'te bir tabloyu satmak için çalışmalar yapıldığını öğrendi. Yapılan çalışmalar sonrasında kimlik tespiti yapılan kişiler takibe alındı.

filippo-palizzi.jpg

19. YÜZYILA AİT

Milas Çarşı Merkezi'nde bir otele yerleşen üç şüphelinin odalarına düzenlenen baskında 19. yüzyıl sonlarına ait, İtalyan Ressam Filippo Palizzi imzası taşıyan, genç bir kız ile eşeğin resmedildiği 50×70 cm ebatlarında bir tablo ele geçirildi.

filippo-palizzi-001.jpgMİLYONLARCA LİRA EDİYOR

Piyasa değeri milyonlarca liranın üzerinde olduğu belirtilen eser ile birlikte yakalanan R.A., M.Y. ve D.Y. isimli şüpheliler hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefetten adli tahkikat başlatıldı. Kişiler göz altına alındı. Şahısların Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamalarının devam ettiği belirtildi.

filippo-palizzi-002.jpgFILIPPO PALIZZI (1818 - 1899) KIMDIR?
Filippo Palizzi Vasto’da ( Chieti ). doğdu 1837'de Napoli'ye taşındı ve Kraliyet Güzel Sanatlar Enstitüsü'ne kaydoldu. Ancak birkaç ay sonra ressam Giuseppe Bonolis'in özel okuluna gitmek için ayrıldı . 1844'te Fransa'ya taşınan kardeşi Giuseppe ile temas etti. Kardeşi onu Barbizon Okulu ile tanıştırdı . Paris'i ziyaret etti. 1855 Evrensel Sergi vesilesiyle ve ardından Hollanda'ya gitti. 1863'te Paris'e döndükten sonra doğa çalışmalarına ağırlık verdi. 1867 Evrensel Sergisi'ne altın madalya alarak katıldı. Sonraki on yıl, hem dış mekanda boyanmış manzaralarda hem de iç mekan resimlerinde ışığın işlenmesi konusunda çalışma yaptı. Sık sık hayvanlı çocukların tür sahnelerini resmetti .Onun resim çalışmaları Capodimonte Müzesi , Hayvanlar Exodus Ark’ta sergileniyor.
Akademik öğretimi güncelleştirme ihtiyacının bir savunucusu olarak, 1861'de Domenico Morelli ve Museo Artistico Industriale ile birlikte 1861'de Napoli Società Promotrice di Belle Arti'yi kurdu ve iki yıl sonra müdür olarak atandı. Filippo Palizzi, İtalya Kraliyet Nişanı ve Avusturya Franz Joseph Tarikatı'nın komiseri ve çok sayıda Akademinin fahri Ortaklığı seçildi. 1899'da Napoli'de öldü. Kardeşleri Francesco Paolo (1825-1871), Giuseppe (1812-1888) ve Nicola Palizzi (1820-1877) de ressamdı. Pek çok öğrencisi arasında Giovanni Patrone ve Gaetano de Vito da vardı .

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA