05 Ekim 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara14°C
  • Antalya23°C

İTALYA TURİZM KURULUNU PLC'YE DÖNÜŞTÜRÜYOR

ENIT, ITB Berlin'de devlet tarafından işletilen turizm kurulunun yeniden yapılanmasını sembolik bir açılış töreniyle kutladı. Artık halka açık bir limited şirket (SpA) haline geldi.

İtalya turizm kurulunu plc'ye dönüştürüyor

07 Mart 2024 Perşembe 15:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
BERLİN / ALMANYA
- İtalya'nın turizm endüstrisi daha yenilikçi ve esnek olmak istiyor – Ziyaretçiler ve yerel halk arasındaki etkileşime daha fazla vurgu yapılıyor – Bakan, catering endüstrisi için daha iyi ücretleri destekliyor.

ENIT, İtalya'nın ev sahipliği yaptığı basın toplantısında yeniden yapılanmasını anlattı

ENIT, ITB Berlin'de devlet tarafından işletilen turizm kurulunun yeniden yapılanmasını sembolik bir açılış töreniyle kutladı. Artık halka açık bir limited şirket (SpA) haline geldi. Salı günü Berlin'de basın önünde konuşan Turizm Bakanı Daniela Garnero Santanchè, değişikliğin organizasyonu daha esnek ve dinamik hale getirmeyi amaçladığını söyledi. Bakan ayrıca, işlerine daha fazla saygı gösterilmesini sağlamak amacıyla yemek sektörü personelinin maaş artışlarını da açıkça destekledi.

Santanchè, İtalya'da da yaygın olan beceri eksikliğiyle yüzleşmenin tek yolunun bu olduğunu söyledi. İtalya'nın tanınmış kültürel ve doğal cazibe merkezlerine ve USP'lerine ek olarak, ziyaretçiler ve yerel halk arasındaki karşılaşmalar, bir destinasyonla kalıcı bir bağ kurulmasında önemli bir faktördü. Bu nedenle turizm işgücünün eğitimine daha fazla önem verilmesi gerekiyordu.

italya-.jpgENIT başkanı Alessandra Priante, yeni plc'nin geçmişe göre daha esnek ve pragmatik olacağını ekledi. Daha merkezi olmayacak ve kadınların desteklenmesine daha fazla odaklanılacak. Sektörde halihazırda kadınların yüzde 62'sini oluşturmasına rağmen yönetim pozisyonlarına başvurmadılar.

Priante, sürdürülebilirliğin artık sunulan ürünler arasında sadece bir eklenti olmadığı konusunda güvence verdi ve giderek daha fazla tatilcinin hedeflere gerçekten ulaşıldığını görmek istemesi nedeniyle şirketlere ilkelerini uygulamaya koymaları çağrısında bulundu. Aynı durumun sosyal sorumluluk için de geçerli olduğunu ekledi. Sonuç olarak, artan turist sayısından ziyade kalitenin öncelikli olması gerekiyordu. Yeni plc "kalitenin baştan sona yüksek kalmasını sağlamak" istiyordu.

Santanchè, akşam ve hafta sonu çalışma saatlerine daha iyi ücret ödenmesi gerektiği konusunda kararlıydı. Genel olarak bu işlere daha fazla saygı duyulması gerekiyordu. "Tatilcilerin akıllarında sadece yemek değil, hizmet de kalmalıdır." İşçilere aynı zamanda kariyer basamaklarını yükseltme fırsatı da verilmeliydi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA