20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

İTALYA, RUSLAR VE BELARUSLULAR İÇİN 'ALTIN VİZELERİ' ASKIYA ALDI

İtalya, AB tavsiyesinden bir yıldan fazla bir süre sonra Ruslar ve Belaruslular için 'altın vizeleri' askıya aldı

İtalya, Ruslar ve Belaruslular için 'altın vizeleri' askıya aldı

14 Ağustos 2023 Pazartesi 22:00

ROMA - Avrupa Komisyonu, AB ülkelerinin yatırımcı vize programlarını Mart 2022'de askıya almasını tavsiye etti. İtalya Ticaret Bakanlığı'nın internet sitesinde yaptığı duyuruya göre, Rusya ve Beyaz Rusya vatandaşlarına yönelik altın vize programını askıya aldı.

İtalyan basını, kararı Temmuz ayı ortasında - Avrupa Komisyonu'nun Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından hareketi tavsiye etmesinden bir yıldan fazla bir süre sonra - aldığını bildirdi.

Yatırımcı vize programları veya 'altın vizeler', insanlara bir ev satın alarak, önemli miktarda para yatırarak veya bağış yaparak oturma izni alma fırsatı sunar.

italya,-rus,-belarus,-altin-vizeleri,-avrupa-birligi.png
AB ülkeleri için bu aynı zamanda, ülkeler arasında serbest dolaşım da dahil olmak üzere, bloğun bir sakini olmanın avantajlarına erişim kazanmak anlamına da gelir.

İtalyan programı, İtalyan devlet tahvillerine 2 milyon Avro yatırım, bir İtalyan limited şirkete 500.000 Avro yatırım, İtalyan yenilikçi bir şirkete 250.000 Avro yatırım karşılığında iki yıllık bir oturma izni (üç yıl uzatılabilir) sunmaktadır. başlangıç ​​veya İtalya'daki hayırsever bir girişime 1 milyon € bağış. Üç yıl uzatılabilir ve 10 yıl sonra vatandaşlığa hak kazanabilirsiniz.

AB altın vize programlarının askıya alınmasını neden tavsiye etti?

italya,-rus,-belarus,-altin-vizeleri,-avrupa-birligi-001.pngMart 2022'de Avrupa Komisyonu, tüm AB üye ülkelerini Rus ve Belarus vatandaşları için yatırımcı vizesi programlarını askıya almaya çağırdı.

“Yaptırımlara tabi olan veya Ukrayna'daki savaşı önemli ölçüde destekleyenlerin” bu planlar kapsamında AB vatandaşlığı veya Schengen bölgesinde hareket özgürlüğü de dahil olmak üzere AB'ye ayrıcalıklı erişim elde etmiş olabileceği konusunda uyardı.
İtalyan dergisi Altreconomia, İtalya'nın Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan verilere dayanarak geçen yıl 36 başvurudan en az 32'sine iki yıllık "yatırımcı" vizesi verdiğini bildirdi. Bu, Birleşik Krallık, ABD ve diğer 23 AB üyesi olmayan ülkeden yatırımcılara verilen rakamın toplamından daha fazlaydı.Bu yıl şimdiye kadar kaç tane ihraç edildiğini gösteren bir veri yoktu.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA