25 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya21°C

İSTANBUL’UN MÜZE MÜDÜRLERİ BULUŞTU

İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydı buluşmada “İstanbul hepimizin, İstanbul için elele birlikte çalışmalıyız” dedi.

İstanbul’un müze müdürleri buluştu

26 Mayıs 2015 Salı 14:00

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
- İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın, İstanbul’da görev yapan 81 müze müdürüne “Müzeler Haftası” nedeniyle Arkeoloji Müzesi bahçesinde buluşturdu. Nedret Apaydın buluşmada “İstanbul hepimizin, İstanbul için elele birlikte çalışmalıyız” dedi.

nedret-apaydin1.jpg

MÜZE MÜDÜRLERI TANıŞSıN ISTEDIK

İstanbul için emeği geçenlere teşekkür eden Apaydın, müzelerin ülkemizin kültür ve sanatını segileyen en güzel yerler olduğunu belirtti.
Müzelerin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, İstanbul Belediyesi ve özel sektöre ait olduğunu anlatan Nedret Apaydın, “Müze müdürleri birbirleriyle tanışsın ve aralarında koordinasyon kurulsun istedik” dedi.

nedret-apaydin12.jpg

PATRONA HALİL HAMAMI VE ÇİKOLATA MÜZESİ

Geçtiğimiz yıl 11 milyon turist alan İstanbul’a gelen yabancıların 8.9 milyonunun müzeleri ziyaret etmesinin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Apaydın “Gerekli koşulları yerine getirmeleri için bekleyen bir talebi var. Laleli’deki Tüdk tarihinde önemli yeri olan Patrona Halil Hamamı’nı müze olarak açıyoruz. Ayrıca helit firması Çikolata Müzesi açmak için başvurdu”dedi.

serbet.jpg

kupa1.jpg

Armada Oteli tarafından Osmanlı şerbetleri ve yiyecekler, fonda çalan Osmanlı müziği eşliğinde sunuldu. Daha sonra müze müdürlerine üzeri Osmanlı çiçek motifleriyle süslü birer kupa armağan edildi.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA