20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

İSTANBUL'DA XIV İTALYAN SİNEMASI BULUŞMASI

İstanbul'un Onat Kutlar Sinema Salonu, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi işbirliğiyle XIV İtalyan Sinema Buluşması programına ev sahipliği yapacak.

İstanbul'da XIV İtalyan Sineması buluşması

01 Aralık 2023 Cuma 10:00

İSTANBUL - İstanbul'un Onat Kutlar Sinema Salonu, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi işbirliğiyle XIV İtalyan Sinema Buluşması programına ev sahipliği yapacak. Bu etkinlik, sinema meraklılarını ve bilenleri bir araya getiren çok çeşitli İtalyan filmlerini sergilemeyi amaçlıyor.

Program kapsamında, Institut Français Türkiye tarafından desteklenen Sessiz Perşembe girişimi kapsamında Perşembe akşamı "İzlanda Balıkçısı" filminin özel gösterimi yapılacak. Gösterimde, piyano ve flütte Christofer Bjurström'ün yanı sıra klarnet ve tenor saksafonda Julien Pontvianne'in canlı müzik eşliğinde yer alacak.

Jacques de Baroncelli'nin yönettiği "İzlanda Balıkçısı" filmi Pierre Loti'nin romanından uyarlanmıştır. Brittany'de geçen film, Loti'nin edebi eserinin özünü yakalayarak bölgenin ve denizin hayatını tasvir ediyor. Baroncelli'nin yönü, çoğunlukla köy sokaklarında ve küçük limanda çekilen doğal sahneleri vurgulayarak, özgünlüğü korumak için stüdyo çekimlerini en aza indirir. Louis Chaix'in sinematografisi, figüran olarak gönüllü olarak aktörler ve yerel sakinler arasındaki çizgileri bulanıklaştırarak duygusal etkiyi artırıyor ve izleyiciyi anlatıya derinden bağlıyor.

italyan-sinemasi-.jpg

Ginevra Elkann'ın yönettiği "I Told You So", Ocak ayında bir hafta sonu boyunca Roma'yı ve sakinlerini etkileyen ani bir sıcak hava dalgasını tasvir ediyor.

Alain Parroni'nin yönettiği "Bitilemez Bir Pazar", Brenda, Alex ve Kevin'in kırsal ve kentsel ortamlar arasında gezinirken, dünyadaki yollarını çizmeye çalışırken hayatlarını takip ediyor.

Simone Massi'nin yönettiği "Nowhere", Zelinda'nın 1918'den 1978'e kadar olan hikayesini ve etrafındaki dünyaya dair gelişen algılarını çözüyor.

Edoardo De Angelis'in yönettiği "Komutanı", Salvatore Todaro'nun II. Dünya Savaşı sırasında mahsur kalan Belçikalı denizcileri kurtarmak, hayatını ve mürettebatının güvenliğini riske atmak için verdiği cesur kararı anlatıyor.

Matteo Garrone'un yönettiği "Ben Kaptan", Seydou ve Moussa'nın çölün tehlikeleri, Libya'daki gözaltı merkezleri ve denizin tehlikeleri arasında Dakar'dan Avrupa'ya olan maceralı yolculuğunu anlatıyor.

Enrico Maria Artale'nin yönettiği "Cennet", Roma'nın Fiumicino kentinde Julio ve annesi arasındaki karmaşık ve simbiyotik ilişkiyi ve uyuşturucu kaçakçılığıyla iç içe geçmiş Kolombiyalı bir kadının gelişiyle bozulmasını araştırıyor.

Giorgio Diritti'nin yönettiği "Lubo", gezgin bir sokak sanatçısının hikayesini ve çocukları Roman mirası nedeniyle yetkililer tarafından götürüldükten sonra adalet arayışını anlatıyor.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA