25 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya21°C

İSTANBUL'A 7 KATLI DENİZALTI OTELİ

Dünyada ilk kez denizaltında yedi katlı otelin İstanbul'da yapılacak olması, turizm açısından da iddialı bir konuma taşıyor.

İstanbul'a 7 katlı denizaltı oteli

14 Şubat 2008 Perşembe 11:30

İSTANBUL- 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'un yeni turizm projeleriyle dünya turizminin de başkenti olmaya aday olması isteniyor. Dünyada ilk kez denizaltında yedi katlı otelin İstanbul'da yapılacak olması, İstanbul'u kültürel değerleri yanında turizm açısından da iddialı bir konuma taşıyor. Tanrıverdi Holding'in Beşiktaş'ta 100 milyon dolar bütçeyle yapacağı otel, 2010'da tamamlayacak.

Otelin yedi yıldızlı olacağını söyleyen Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi “Anıtlar Kurulu başta olmak üzere bütün ilgili yerlerden izin aldık ve Beşiktaş'taki Deniz Müzesi ile Dolmabahçe Sarayı arasındaki eski tütün binasını yıktık. Dünyadada ilk defa, denizin altına 7 kat ineceğiz." dedi.




TÜTÜN DEPOSUNUN YERİNE

Otelin inşa edileceği yerde, 1930'lu yılların başında Avustralyalı bir firmanın kurduğu Astro-Türk Tütün Fabrikası binası vardı. Tekfen Holding'ten Tanrıverdi Holding'e intikal eden bina 24.04.2005 gün ve 2005/1464 sayılı Beşiktaş Belediye Başkanlığı onayı ve İstanbul III numaralı KTVK Kurulu'nun 13.12.2006 gün ve 2152 sayılı kararına dayanılarak geçenlerde yıkıldı.

Her şeyin kanuna uygun olmasına özel önem verdiklerini belirten Recep Tanrıverdi, üç yıllık bir süre içinde bu izinleri alabildiklerini söyledi.


DENİZ ALTINDA İLK OTEL FİJİ ADASINDA

Amerikan şirketi Bruce Jones'un Fiji Adası'nın açıklarında 160 milyon dolarlık bütçeyle yaptırılan Poseidon'un açılışı için geri sayım başladı.

Dünyanın deniz altında altı katlı ilk sualtı oteli bu yıl hizmete açılacak.

Mercan kayalığı manzaralı Poseidon denizin 20 metre altında inşa ediliyor ve otelin odaları denizaltına benzeyecek şekilde inşa ediliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA