19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

İSTANBUL HAVALİMANI 8 DAKİKA YAKIT TASARRUFU SAĞLADI

DHMİ ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, yapılan düzenlemeler sonucunda İstanbul Havalimanı'nın uçuş sürelerinin 1300 dakika azaldığını ve her gün 8 dakikalık yakıt tasarrufu sağlandığını belirtti.

İstanbul Havalimanı 8 dakika yakıt tasarrufu sağladı

19 Ağustos 2019 Pazartesi 10:00

İSTANBUL-Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, yapılan düzenlemeler sonucunda İstanbul Havalimanı'nın uçuş sürelerinin 1300 dakika azaldığını ve her gün 8 dakikalık yakıt tasarrufu sağlandığını belirtti.

istanbul-havalimani-053.jpg

Konuyla ilgili resmi Twitter hesabını (@dhmihkeskin) paylaşan Genel Müdür Keskin şunları söyledi:
Türkiye'nin kmxnumx'lik kabiliyeti yaklaşık 1 milyon DHMİ Hava Alanını yöneten, hava trafik kontrol servisinin güvenliğini "yakıt tasarrufu" ile bir araya getirmeyi başardı.
Ulusal imkanlar ve imkanlar kullanılarak tamamen tasarlanan İstanbul Hava Sahası, bölgedeki tüm havalimanlarına ve transit uçuşlarına hizmet veriyor, özellikle havacılığımızı yenilenen uçuş rotaları ile dünyada ilk sıraya taşıyan İstanbul Havalimanı.
Marmara bölgesindeki yeni düzenlemeler neticesinde, İstanbul Havalimanı'nın açılmasıyla uçuş rotaları% 8 oranında kısaltıldı. Bu sayede, yalnızca İstanbul Havalimanı'nın uçuş saatlerinde günde ortalama 8 dakikalık bir düşüşle 1300 yakıt tasarrufu sağlandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA