25 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya21°C

ISPARTA'YA İNANÇ İÇİN 500 BİN TURİST

Isparta, Papa 16. Benedickt tarafından 2008'in "St. Paul Yılı" ilan edilmesi nedeniyle 500 bin turisti ağırlamaya hazırlanıyor.

Isparta'ya inanç için 500 bin turist

26 Ocak 2008 Cumartesi 13:30

ISPARTA -Isparta, Papa 16. Benedickt tarafından 2008'in "St. Paul Yılı" ilan edilmesi nedeniyle 500 bin turisti ağırlamaya hazırlanıyor.

Hz. İsa'nın 12 havarisinden biri olan St. Paul'un Anadolu'da Hıristiyanlığı yaymak için geldiği ve ilk vaazını verdiği yer olarak bilinen Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki Antik Kent'e gelecek turistler için yabancı acenteler atağa geçti. Aralarında din adamlarının da bulunduğu 11 kişilik Japonya'dan Cox Kings Japon firması Şubat ayı içerisinde Isparta'ya gelerek Yalvaç'ta incelemelerde bulunacak.

 



Türkiye'de inanç turizmi açısından önemli merkezlere sahip olan Isparta'da, 2008 yılının 'St paul' yılı ilan edilmesi nedeniyle hazırlıklara başlandı. St. Paul'un Hristiyanlığı yaymak amacıyla, Antalya yakınlarındaki Perge'den çıkıp, ulaştığı Antiokheia Pisidia'nın(ilk vaaz ettiği yer) bulunduğu Isparta'nın Yalvaç ilçesine gelerek ilk vaazını verdiği Antik Kent Hıristiyanlar tarafından kutsal kabul ediliyor. Kültür ve Turizm il Müdürü Abdullah Kılıç 'St paul' yılı nedeniyle Isparta'ya gelecek olan turistlerin sosyal ve konaklama ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalara başladıklarını söyledi. Kılıç, içerisinde hamam, tiyatro, tapınaklar ve kilisenin bulunduğu Antik Kentin Hıristiyanlar tarafından kutsal sayıldığını belirterek, "2008 yılının 'St paul' yılı ilan edilmesi buraya gelecek turist sayısını da önemli ölçüde arttıracaktır. Yapılan çalışmalarda sosyal ve konaklama ihtiyaçlarıyla ilgili eksikliklerini giderilmesi ve tanıtım çalışmaları yapacağımız. Türkiye'nin ikinci uzun yürüyüş yolunun 300 kilometresi Isparta sınırları içinde bulunmaktadır. Ve her yıl yabancı turistler tarafından 14 gün süren yürüyüş günleri düzenlenmektedir." Antalya- Perge veya Aspendostan iki ayrı yerden başlayan yürüyüşün Sütçüler, Eğirdir, Aksu ve Yalvaç ilçelerindeki köylerinde devam ederek Yalvaç Antik kentinde son bulunduğunu kaydetti. Kılıç, organizasyonların seyahat acentası ve tur operatörleri tarafından düzenlendiğini belirterek 2008 yılında 500 bine yakın turist beklediklerini söyledi.

 

Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Fevzi Özdemir, 2008'in St. Paul Yılı ilan edilmesinin Isparta için çok önemli olduğunu söyledi. Özdemir, "Hristiyanlar için kutsal sayılan merkezler hacı olma yerleridir. Onlar buraya gelip, hacı oluyorlar. Herkes kendi dinini, özgürce yaşamak istiyor. Biz de buna saygı gösterip, onlara dinlerini yaşatmak zorundayız." dedi. Özdemir, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın konu ile çalışmalara başladığını ifade ederek, Isparta'nın bu organizasyonlarla tanıtımının sağlanacağını ve yöre insanın da bu işten gelir elde edeceğini söyledi.

 

Yalvaç Belediye Başkanı Yalçın Bulgurcu da Antiokheia'nın tanıtımı ve güzelleştirilmesi amacıyla çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Bulgurcu, "Biz bölge olarak hazırız. Yalvaç, inanç turizmi için gelecek Hristiyan kardeşlerinin konaklamasını sağlayarak ve misafir edecek güce sahiptir" dedi. Bulgurcu, St. Paul Yılı hazırlıkları kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Arkeoloji Bölümü ile işbirliği içerisinde bazı çalışmalar yaptıklarını da kaydetti.

SON DAKİKA