19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

İSPANYA’NIN TURİZMİNE COVID-19 DARBESİ

Ekonomistler, yıl sonuna kadar, İspanya'daki işsizlik oranlarının % 14'ten% 23'e yükseleceğini tahmin ediyorlar.

İspanya’nın turizmine COVID-19 darbesi

09 Temmuz 2020 Perşembe 16:00

MADRİD, İspanya şu anda COVID-19 vakaları açısından en çok etkilenen Avrupa ülkesi olmakla birlikte, enfeksiyonların sayısı giderek azalırken, İspanyol halkı yükselen işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. İspanya ekonomisini, özellikle önde gelen en değerli gelir kaynağı turizm sektöründeki kriz nedeniyle acımasız günler bekliyor. Ekonomistler, yıl sonuna kadar, İspanya'daki işsizlik oranlarının % 14'ten% 23'e yükseleceğini tahmin ediyorlar.

madrid-001.jpgİSPANYOL TURIZMINI SıNıRLANDıRDı

Dünya çapındaki koronavirüs seyahat kısıtlamaları, ülkenin önde gelen ekonomik sektörü olan İspanyol turizmini sınırlandırdı. 2015 yılı sonunda, İspanya'daki iç ve dış turizm, ülkenin toplam GSYİH'sının % 5'ine ulaştı ve iki milyondan fazla kişiye iş yarattığı belirtildi.

% 11'LIK DÜŞÜŞLE KARŞı KARŞıYA

İspanya aynı zamanda dünyanın on ikinci, Avrupa Birliği'nin dördüncü büyük ekonomisi olarak biliniyor. Avrupa Komisyonu'na göre, Akdeniz’in önemli turizm ülkesinin koronavirüs kilitlenmesinin sonucu olarak bu yılın sonuna kadar ekonomide neredeyse % 11'lik bir düşüşle karşı karşıya kalıyor.

ispanya.pngSERT BIR DÜŞÜŞ

Avrupa Komisyonu, Euro Bölgesi'nin yıl sonuna kadar ekonomide daha önce düşündüklerinden daha sert bir düşüş göreceğini tahmin ediyor. Ayrıca, 2021'deki kademeli toparlanma görünümü de ilk beklentilerden daha az iyimser görünüyor. 19 Avrupa ülkesinden oluşan Euro Bölgesi, 2020 sonunda% 8,6 düşecek ve gelecek yıl % 6,1 oranında artacaktır.

MERKEL, KURTARMA FONU IÇIN BASTıRıYOR

AB'nin altı aylık bir dönem için dönem başkanlığını üstlenen Alman Şansölyesi Angela Merkel, AB'deki ekonomik krizle başa çıkmak için, üyeler arasında kredilerle finanse edilecek 750 milyar € 'luk bir kurtarma fonu için bastırıyor

Geri kazanım fonu Avrupa Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen tarafından önerildi. AB ülkeleri arasında koronavirüs nedeniyle İspanya, İtalya ve Fransa en ağır ekonomik darbeye maruz kaldı

Kaynak: Schengen News
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA