20 Eylül 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C
  • Antalya21°C

İŞKENCE BİR İNSANLIK SUÇUDUR, ZAMAN AŞIMI YOKTUR

Avukat Mücahit Gün Gündoğdu: AB raporunda 248 işkence vakası isim isim yer alıyor. Türkiye acilen başta imza attığı AB  ve evrensel değerlere sahip bir hukuk sistemini inşa etmelidir.

İşkence bir insanlık suçudur, zaman aşımı yoktur

07 Ağustos 2019 Çarşamba 18:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA- Antalya Barosu'nda, insan hakları savunucusu ve aktivist avukat Mücahit Gün Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, insan hakları ihlallerinde Türkiye'nin karnesinin çok kötü olduğunu söyledi. Avrupa ülkelerindeki hukukçu dostlarıyla bir araya geldiklerinde en önemli gündemin ülkedeki insan hakları ihlali olduğunu böyledi.

avukat-mucahit-gun-gundogdu,.jpgTÜRKİYE RAPORU İYİ DEĞİL
Gündoğdu insan hakları konusunda şunları anlattı: ''Türkiye'nin de taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşme'ne göre işkence bir insanlık suçudur. Avrupa Birliği(AB) Türkiye Raportörü Kati Piri'nin hazırladığı raporda işkence, insan kaçırma, gözaltında zanlının avukatıyla görüştürülmeme. İşkence sonrası zanlının doktorla görüşmede yanında baskı unsuru olarak kolluk kuvvetinin bulunması, hamile kadınların tutuklanması, yeni doğmuş bebeğiyle tutuklamalar, çocukların annesiyle cezaevinde uygunsuz koşullarda büyümek zorunda kalması AB raporuna göre 680 0-6 yaş çocuk cezaevlerinde annesiyle birlikte mahkum. Bunların hepsi insan haklarına aykırı.

avukat-mucahit-gun-gundogdu,-001.jpg

AB RAPORUNDA 248 VAKA VAR

AB'nin raporunda Ankara Barosu'nunda kayıt altına aldığı Dışişleri Bakanlığı'nda  görevli  diplomatlara  copla ve çırılçıplak soyularak yapılan işkence ve tutnağa zorla imza attırma geniş bir şekilde yer alıyor. İşkence bir insanlık suçudur. İşkencede  zaman aşımı yoktur. AB raporunda 248 işkence vakası isim isim yer alıyor. Türkiye acilen başta imza attığı AB  ve evrensel değerlere sahip bir hukuk sistemini inşa etmelidir. Yoksa TÜRKİYE AB tarafından çok büyük yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir. AB İşkence konusunda çok hassas.*

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA