18 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara18°C
  • Antalya24°C

İŞ SEYAHATLERİNİN %85'İ KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERDEN GEÇİYOR

Hilton'un Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Küresel Ticari Direktörü Patricia Page Champion: WTM 23’te pandemi sonrası trendlerden bahsetti ve bazı pazarlarda tüketici davranışlarındaki kalıcı değişimlerin ve enflasyonun bu değişimleri etkilediğini söyledi

İş seyahatlerinin %85'i küçük ve orta ölçekli işletmelerden geçiyor

08 Kasım 2023 Çarşamba 15:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
LONDRA / İNGİLTERE
- Hilton'un Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Küresel Ticari Direktörü Patricia Page Champion, Artık iş seyahatlerinin %85'i küçük ve orta ölçekli işletmelerden geçiyor" dedi. Seyahat liderleri, Londra'daki World Travel Market'te pandemi sonrası trendlerden bahsetti ve bazı pazarlarda tüketici davranışlarındaki kalıcı değişimlerin ve enflasyonun bu değişimleri etkilediğini söyledi.

hilton,-patricia-page-champion-001.jpgHilton'un Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Küresel Ticari Direktörü Patricia Page Champion, WTM Küresel Seyahat Raporu'na yanıt veren bir oturumda şunları söyledi: “Artık iş seyahatlerinin %85'i küçük ve orta ölçekli işletmeler aracılığıyla gerçekleşiyor.”

Aynı zamanda 'bleisure'da da bir yükseliş olduğunu, yani insanların iş ve eğlenceyi bir araya getirdiğini, artık her dört kişiden birinin 2024'teki bir seyahatin parçası olarak sevdiği birini de yanında getirdiğini, bunun kısmen esnek çalışmadaki artışın da etkisiyle olduğunu ekledi.

Hilton müşterilerinin salgın sonrası popüler eklenti talepleri arasında evcil hayvan dostu oteller, onaylanmış bağlantılı odalar ve elektrikli araç şarjı yer alıyor; etkinlikler de dahil olmak üzere sürdürülebilirlik talebi artıyor.

tui,-peter-krueger-001.jpgTUI Baş Strateji Sorumlusu ve Tatil Deneyimleri İcra Kurulu Başkanı Peter Krueger, "Deneyim yeni lükstür" diyerek, müşterilerin otel, uçuş ve transferlerden oluşan aynı paket tatil bileşenlerini satın almasına rağmen, "Satışı tetikleyen şey deneyimdir" dedi. artık güneş ve kumsal değil.”

Krueger ayrıca sürdürülebilirliğe yönelik artan talebin ne kadar güçlü bir ekonomik anlam taşıdığını da açıkladı. TUI'nin güneş panelleri kurduğu ve parayı bir buçuk ila iki yıl içinde telafi etmeyi beklediği Maldivler'deki dizelle çalışan birkaç otele değindi.

“Sürdürülebilirlikten çok para kazanabilirsiniz” dedi. “Tüm otellerimiz güneş ve plaj destinasyonlarıdır, dolayısıyla sahip olduğunuz şey bol miktarda güneştir!”

Ancak bazı hükümetlerin, hâlâ fosil yakıtlara yatırım yaptıkları için TUI'nin güneş enerjisi alanları inşa etme taleplerini engellediğini de sözlerine ekledi. "Şu anda bizim için bu sınırlayıcı bir faktör. Bizi en çok engelleyen şey bu.”

Geniş bir pazar yelpazesine sahip olan Krueger, bazı ülkelerdeki mali krize kayıtsız kaldı. "Kaynak pazarlarda ve destinasyonlarda daha fazla bir değişim görüyoruz" diye açıkladı; örneğin Kuzey Amerika, Avrupa'nın Karayipler'deki boşluğunu alıyor ve Avrupalılar, Bulgaristan gibi her şey dahil veya uygun fiyatlı destinasyonları seçerek bütçelerini kontrol ediyor.

Hilton'dan Page-Cham, Meksikalıların Meksika'da gecelik konaklama talebi gibi, küresel çapta iç pazarların Kovid sonrası canlı kaldığını söyledi.

fas,-hatim-el-gharbi.jpgFas Ulusal Turizm Ofisi Ticaret Direktörü Hatim El Gharbi, Fas'ın bölgesel seyahati teşvik etmek için Afrika'da daha fazla ofis açtığını söyledi. Destinasyon aynı zamanda denizaşırı turistler için 'yerel kalmasını' sağlayarak daha sürdürülebilir topluluk turizmini teşvik ediyor.

Teknolojiyle ilgili olarak Krueger, Avustralya nüfusu büyüklüğünde bir müşteri tabanına sahip bir şirket için dijitalin önemini vurguladı: “27 milyonluk bir müşteri kitleniz varsa ve herkes kişiselleştirilmiş bir tatil geçirmek istiyorsa, bunu nasıl eşleştirirsiniz? Cevap teknolojidir.”

Arama modelleri ve hatta otel temas noktaları, daha hedefli pazarlamayı mümkün kılmak için TUI için bilgi toplar. Krueger, sonuç olarak 'Rezervasyona bakma' oranının daha yüksek olduğunu söyledi. "Kişiselleştirebiliyoruz... ancak seri üretimde bu ancak dijitalleştirmeniz durumunda mümkün."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA