23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

İRANLI HASTALAR DİVAN HAYAT'TA

İranlı hastalar özel araçlarıyla ve hergün yapılan otobüs seferleriyle Van’a gelerek Özel Divan Hayat Hastanesi’nde şifa arıyorlar.

İranlı hastalar Divan Hayat'ta

28 Şubat 2008 Perşembe 19:30

Selahattin Akdaş


VAN-Bundan birkaç yıl önce Türkiye’den hasta kabul eden İran’da şimdi tam tersi yaşanıyor. Son yıllarda özel hastanelerin kurulması ve verilen hizmet kalitesinin artması, daha önce hasta kabul eden İranlı’lar şimdi şifa bulmak için ülkemizi tercih ediyorlar. İranlı hastalar özel araçlarıyla ve hergün yapılan otobüs seferleriyle Van’a gelerek Özel Divan Hayat Hastanesi’nde şifa arıyorlar.

 



Konu ile ilgili bir açıklama yapan Özel Divan Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Dr. Muhsin Tezcan, Türkiye’den olduğu gibi komşu ülke İran’dan da hasta kabul ettiklerini söyledi. Tezcan, hastaneyi hizmete sokmadan önce Vanlı’ların ve çevre illerde yaşayan vatandaşların tedavi amaçlı İran’a gittiklerini, şimdi ise bu göç tersine döndürmeyi başardıklarını belirtti. 4 yıl önce açılan Özel Divan Hayat Hastanesi’nde Van’dan ve çevre illerden gelen hastalara komşu ülke İran’ın da eklenmesini verdikleri hizmetin bir memnuniyeti olarak müşahede ettiklerini ifade eden Tezcan “Rakamlara baktığımızda yılda 500’e yakın İranlı hastanın hastanemize giriş yaptığını görüyoruz. Bu rakam bizler için iyi, ancak yeterli görmüyoruz. Hedefimiz yılda en az 2000 İranlı hasta, bunun için çalışıyoruz. İranlı hastalar en çok Üroloji, Dahiliye ve Genel Cerrahi servislerini tercih ediyor, biz bu hasta göçünü sağlık turizmi kapsamında değerlendiriyoruz. İranlı hastaların hastanemizi tercih etmelerinin en önemli nedeni referansımızın iyi olması, yani bir İranlı hastanın memnuniyeti, en az yedi (7) İranlı hastanın daha gelmesi demek. Ve bu konuda hastane olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getireceğimize inanıyorum” dedi.


Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA