19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

İNGİLTERE’DE TEST ZORUNLULUĞU KALKTI, REZERVASYONLAR ARTTI

11 Şubat itibariyle aşılı yolcuların İngiltere'ye giriş için herhangi bir testten geçmesi gerekmeyecek. Karar sektörde ve tatilciler arasında memnuniyetle karşılandı.

İngiltere’de test zorunluluğu kalktı, rezervasyonlar arttı

27 Ocak 2023 Cuma 13:00

LONDRA- İngiltere’de hükümet gelen tepkiler üzerine ülkeye girişte istenen test zorunluluğunu kaldırdı. 11 Şubat itibariyle aşılı yolcuların İngiltere'ye giriş için herhangi bir testten geçmesi gerekmeyecek. Karar sektörde ve tatilciler arasında memnuniyetle karşılandı. 

Yapılan değerlendirmelerde “Uygulamaların İngiltere’de Omicron'un yayılmasını engellemediğinin ortaya çıktığı, seyahat testinin geçmişte kalması gerektiği belirtiliyor.

Kişi başına 100 Avro tasarruf

Tatilcilere kişi başına 100 Avro’dan fazla tasarruf sağlayan karar üzerine rezervasyonların coştuğu belirtiliyor. 

EasyJet, TUI ve Jet2 gelen rezervasyonların bu yaz rezervasyonların 2019 düzeyine ulaşabileceğini söylüyor.

TUI: Pandemi öncesine dönebilir

TUI’den yapılan açıklamada İngiliz hükümetinin kararı seyahatin normale dönmesi için bir ilerleme olarak nitelendirilerek "Rezervasyonlar zaten yükseliyordu. Bu kararla 2022 yazı, pandemi öncesi düzeye geri dönebilir” dendi.

easyjet: Güçlü bir yaz olacak

easyJet de, milyonlarca müşterilerinin İngiltere’ye kısıtlamasız seyahatin geri döndüğünü öğrenmekten memnuniyet duyacağını ve 2019'dakine yakın uçuş düzeyi ile "Güçlü bir yaz" öngörüldüğünü duyurdu.

Jet2: Oyun değiştirici

Jet2'nin CEO'su Steve Heapy de BBC'ye yaptığı açıklamada testlerin kaldırılmasının seyahat endüstrisi için bir "oyun değiştirici" olduğunu söyledi ve zaten güçlü olan rezervasyonların daha da artmasını beklediklerini söyledi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA