20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

İNGİLTERE’DE İNTERNETTE ÇOCUK İSTİSMARINA CEZA GELİYOR

ngiltere, terör propagandası ve çocuk istismarı gibi çevrimiçi zararlı içerikleri engellemedikleri takdirde sosyal medya ve internet sağlayıcıları ceza verilmesini öngören bir teklif hazırladı.

İngiltere’de internette çocuk istismarına ceza geliyor

14 Nisan 2019 Pazar 19:00

LONDRA- İngiltere hükümeti, terör propagandası ve çocuk istismarı gibi çevrimiçi zararlı içerikleri engellemedikleri takdirde sosyal medya ve internet sağlayıcıları ceza verilmesini öngören bir teklif hazırladı.
Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı Sekreteri Matt Hancock, İçişleri Bakanlığı ile birlikte hazırladıkları siber zorbalık, çocuk istismarı, aşırılıkçılık ve diğer "yasal ve yasadışı zararlar" ile mücadele edecek çevrimiçi güvenlik yasaları için planlarını açıkladı. -matt-hancock,.jpegTeklife göre, yeni standartların uygulanması için bağımsız bir düzenleyici kurum oluşturulacak. Hükümet bakanlıkları, yardım kuruluşları ve halk, 2018'de daha sonra yasayı "belirleyen" bir bildiri üzerinde çalışacak ve Hancock yasaların "gelecek birkaç yıl içinde" hazır olmasını bekliyor.

ÜST DÜZEY YÖNETICILERE DE CEZA VERILECEK

Bu kurum, kuralların ihlal edilmesi durumunda para cezası verme, şikayete konu internet sitesine erişimi engelleme ve sosyal medya veya internet sitesinin üst düzey yöneticilerini cirosunun yüzde 4'üne kadar para cezası verme yetkisine sahip olacak.

Sosyal medya veya internet sağlayıcıları, yükümlülüklerini yerine getirmemeleri durumunda ağır para cezalarıyla karşı karşıya kalacak.

ZARARLI IÇERIKLER İCİN İŞBİRLİĞİ EKSİKLİĞİ

Yeni kurallarla terör ve şiddet propagandası, intihara teşvik, dezenformasyon, çocukların uygunsuz içeriklere erişimi engellenecek. BBC ile yaptığı konuşmada Hancock, bazı reşit olmayan çocukların sosyal ağ hesapları almayı başardıklarından ve yaş doğrulamanın zorunlu olmasını istediklerinden "çok endişeli" olduğunu ekledi.
Hancock ayrıca, şirketlerin 14’ten dördünün sadece görüşmelere davet edildiğinde ortaya çıktığını belirterek, işbirliği eksikliği bildirdiğini belirtti.


UYGULAMANIN BAŞLAMASI ZAMAN ALABİLİR
Mevzuatın taleplere uyup uymadığı konusunda İngiltere’deki, porno siteler yaş kısıtlamasını uygulamıştı. Uygulanan yaş sınırlarını ile siber zorbalıkları azaltmak mümkün oluyor. Ancak kısıtlamaları uygulamak her zaman mümkün olmuyor. Ayrıca, yasaların özgürlük ve mahremiyet ile ilgili endişeleri nasıl etkileyeceği bilinmiyor. Yasağın günlük yaşamları nasıl etkileyeceği konusunda daha net bir görüntü elde etmek için hazırlığın uzun sürebileceği bildirildi.

THERESA MAY: ŞIRKETLER SORUMLULUK ALMALI
Başbakan Theresa May, konuya ilişkin açıklamasında, internet şirketlerinin, kullanıcıları, özellikle de çocuklar ve gençleri zararlı içerikten korumak için yeterince çaba harcamadığını belirterek "Çevrimiçi şirketler, platformları için sorumluluk almaya başlamalı." dedi.

"KENDILERINI DENETLEME DÖNEMI SONA ERDI"

Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Jeremy Wright, sektörün zararlı içerikleri engellemedeki gönüllü adımlarının yeteri kadar ileri gitmediğini ifade ederek "Çevrimiçi şirketlerin kendilerini denetleme dönemi sona erdi." diye konuştu.

Sosyal medya ve internet şirketlerine sıkı kurallar getiren teklifin ilgili taraflarla 12 hafta sürecek istişarelerin ardından son halini alması bekleniyor.

-

- Teklife göre, sosyal medya veya internet sağlayıcıları, kullanıcıları zararlı içeriklerden korumada başarısız olmaları halinde ağır para cezaları ödeyecek

- Başbakan Theresa May:

- "Çevrimiçi şirketler platformları için sorumluluk almaya başlamalı"

- Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Jeremy Wright:

- "Çevrimiçi şirketlerin kendilerini denetleme dönemi sona erdi"

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA