19 Eylül 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara17°C
  • Antalya25°C

İNGİLTERE, ‘YAPAY ZEKA GÜVENLİĞİ ZİRVESİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Yapay Zeka Zirvesi, Nazi Almanyası’nın şifrelerinin çözüldüğü ve bilgisayar biliminin temellerinin atıldığı yer olarak bilinen Bletchley Park’ta düzenlenecek.

İngiltere, ‘yapay zeka güvenliği zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

30 Ağustos 2023 Çarşamba 13:00

LONDRA- İngiltere Başbakanlığı tarafından yapılan bir açıklamaya göre, dünyanın ilk yapay zeka güvenliği zirvesi, 1-2 Kasım’da tarihi öneme sahip bir mekanda gerçekleşecek. Zirve, Nazi Almanyası’nın şifrelerinin çözüldüğü ve bilgisayar biliminin temellerinin atıldığı yer olarak bilinen Bletchley Park’ta düzenlenecek.

Bu benzersiz etkinlik, yapay zekanın beraberinde getirdiği risklerden uluslararası düzeyde nasıl korunulabileceği, yapay zeka modelleri, ekonomik büyüme üzerindeki etkileri, bilimsel ilerlemeyi teşvik ve kamu yararı için yapay zekanın kullanımı gibi konuları ele alacak.

yapay-zeka.pngİngiltere Başbakanı Sunak  yaptığı bir açıklamada, İngiltere’nin geleceğin teknolojilerinin tartışılması için ideal bir mekan olduğunu belirterek, “Yapay zekanın sunduğu olağanüstü fırsatları anlamak için, gelecek yıllarda bu teknolojinin güvenli bir şekilde gelişmesini sağlamalı ve ortaya çıkabilecek riskleri tanımlamalıyız” dedi.

Teknoloji, Bilim ve İnovasyondan Sorumlu Devlet Bakanı Michelle Donelan da yaptığı açıklamada, yapay zeka alanında uluslararası işbirliğinin önemine değinerek, “Zirve sonunda, önde gelen ülkelerin ve uzmanların bu teknolojinin güvenli kullanımı konusunda ortak bir yaklaşım üzerinde anlaşmaya varmalarını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı James Cleverly de, yapay zeka kaynaklı sorunların tüm ülkeleri etkileyeceğini ve hiçbir ülkenin bu sorunları tek başına çözme kapasitesine sahip olmadığını vurguladı.

Bu tarihi zirve, yapay zeka teknolojisinin geleceğine yönelik adımların atılacağı ve uluslararası işbirliğinin artırılacağı önemli bir platform olarak öne çıkıyor. Yapay zeka alanındaki güvenliği sağlamak ve bu teknolojinin potansiyelini tam anlamıyla kullanmak, küresel bir çabanın merkezinde yer alıyor.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA