20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

İNGİLTERE, KRALİÇE’NİN TAHTA ÇIKIŞININ 69’UNCU YILINI KUTLUYOR

İngiltere Kraliçe'si 2.Elizabeth’in tahta çıkışının 69’uncu yılı Platin Jübile kutlamaları 4 gün sürecek etkinliklerle kutlanacak

İngiltere, Kraliçe’nin tahta çıkışının 69’uncu yılını kutluyor

02 Haziran 2021 Çarşamba 18:00

EMRE ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
LONDRA
- İngiltere Kraliçe'si 2.Elizabeth’in tahta çıkışının 69’uncu yıl kutlamaları Geçit Töreni’nde 1.400'den fazla asker geçit töreni yapacak. 200 at ve 400 müzisyen, Kraliçe'nin genellikle Haziran ayının ikinci Cumartesi günü düzenlenen resmi kutlama için geleneksel Geçit Töreninde bir araya gelecek. Buckingham Sarayı, kutlama tatilinin 2 Haziran Perşembe gününden 5 Haziran 2022 Pazar gününe kadar süreceğini bildirdi.

ingiltere-kralicesi-2.elizabeth-009.jpg

ingiltere-kralicesi-2.elizabeth.jpgBuckingham Sarayı'ndan başlayarak, Geçit Töreni, Kraliyet Ailesi Üyelerinin at sırtında ve arabalarda katıldığı The Mall'dan Horse Guard's Parade'e taşınacak. Geçit Töreni, Kraliçe ve Kraliyet Ailesi Üyeleri tarafından Buckingham Sarayı'nın balkonundan izlenen geleneksel RAF uçuşları ile sona erecek.
Platinum Jübile İşaretleri: Birleşik Krallık'ın Kraliyet Jübilelerini, Düğünleri ve Taç giyme törenlerini işaret ışıklarıyla kutlama geleneği, Platinum Jübile'si devam ediyor. Kutlamalar Birleşik Krallık, Kanal Adaları, Man Adası ve Birleşik Krallık Denizaşırı Toprakları boyunca yanacak.

ingiltere-kralicesi-2.elizabeth-010.jpg
Kraliçe'nin 2 Haziran 1953'te taç giyme töreni
ingiltere-kralicesi-2.elizabeth-011.jpg
Kraliçe Elizabeth'i taç giyme töreni için Churchill karşılamıştı


İlk kez, İngiliz Milletler Topluluğu ülkelerinin başkentlerinin her birinde Kraliçe'nin Platinum Jübile'sini kutlamak için fenerler yakılacak. Böylece İlk kez, Kraliçe'nin dönüm noktasını kutlamak için Commonwealth ülkelerinin başkentlerinin her birinde tören şenlik ateşleri yakılacak.

ingiltere-kralicesi-2.elizabeth-002.jpgBuckingham Sarayı'ndan bir sözcü şunları söyledi: "2 Haziran Perşembe ile 5 Haziran Pazar arasında uzatılan tatili, Birleşik Krallık'taki topluluklar ve insanlar için tarihi dönüm noktasını kutlamak için bir araya gelme fırsatı sağlayacaktır. Dört günlük kutlamalar, halka açık etkinlikler ve topluluk etkinliklerinin yanı sıra Kraliçe'nin 70 yıllık hizmetine ilişkin ulusal yansıma anılarını içerecek.”

ingiltere-kralicesi-2.elizabeth-004.jpgKraliçe 2.Eliizabeth İngiltere tahtındaki 69. yılını kutlarken, Platin Jübile kutlamaları için planlar açıklandı. 70 yıllık dönüm noktasına 6 Şubat'ta ulaşılmasına rağmen, 2022 kutlamaları aynı zamanda Kral VI. George'un ölüm tarihi olduğu için yaza ertelendi.

ingiltere-kralicesi-2.elizabeth-003.jpg

PROGRAM ŞÖYLE:

3 Haziran 2022 Cuma günü

Şükran Günü Ayini: Kraliçe'nin saltanatı için Şükran Günü Ayini St Paul Katedrali'nde yapılacak. Diğer etkinlikler zamanı gelince duyurulacaktır.

4 Haziran 2022 Cumartesi

Epsom Downs'daki Derbi: Majesteleri Kraliçe, Kraliyet Ailesi Üyeleri ile birlikte Epsom Downs'daki Derby'ye katılacak.

Sarayda Platin Parti: BBC, Kraliçe'nin yetmiş yıllık saltanatının en önemli ve neşeli anlarını kutlamak için dünyanın en büyük eğlence yıldızlarından bazılarını bir araya getirecek olan Buckingham Sarayı'ndan özel bir canlı konser düzenleyecek ve yayınlayacak. Halkın üyeleri bu özel etkinliğe katılmak için başvurmaya davet edilecek ve Birleşik Krallık'ta ikamet edenlerin seyirci biletlerini güvence altına almaları için yapılacak oylamanın ayrıntıları zamanı gelince açıklanacak.

5 Haziran 2022 Pazar

Büyük Jübile Öğle Yemeği: Fikir 2009'da başladığından beri her yıl Büyük Öğle Yemeği, toplulukları bağlantılarını kutlamaya ve birbirlerini biraz daha yakından tanımaya, eğlence ve dostluk ruhu içinde bir araya gelmeye teşvik etti. 2022'de Büyük Öğle Yemeği, Jübile kutlamalarını her topluluğun kalbine taşıyacak.

Platinum Jubilee kutlamaları kapsamında insanlar komşularla dostluk, yemek ve eğlenceyi paylaşmaya davet ediliyor. Büyük Jübile Öğle Yemeği büyük ya da küçük olabilir - sokak partisi ya da piknik, çay ve kek ya da bahçe barbeküsü. Büyük Öğle Yemeği, bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için ipuçları ve fikirler sunar.

Platinum Jübile Yarışması: Birleşik Krallık ve Commonwealth'in dört bir yanından 5.000'den fazla kişinin katıldığı bir yarışma, Buckingham Sarayı ve çevresindeki sokakların fonunda gerçekleşecek. Sokak sanatları, tiyatro, müzik, sirk, karnaval ve kostümü birleştirecek ve Majestelerinin saltanatının hizmetini kutlayacak ve ayrıca ülke genelindeki insanların ve toplulukların toplu hizmetini onurlandıracak. .

Buckingham Sarayı, 2022'nin uzatılmış tatilinin 2 Haziran Perşembe ile 5 Haziran Pazar arasında, dünyanın en büyük yıldızlarından bazılarının şükran gününe katıldığı canlı bir konser ve yarışlarda bir gün de dahil olmak üzere ulusal etkinliklerle süreceği bildirildi.

Kraliyet ailesinin bireysel üyeleri henüz planlarda belirtilmedi, ancak Galler Prensi, Cornwall Düşesi, Cambridge Dükü ve Düşesi ve monarşinin diğer üyelerinin çeşitli etkinliklere katılması muhtemel denildi.

ingiltere-kralicesi-2.elizabeth-005.jpg
ingiltere-kralicesi-2.elizabeth-006.jpg
ingiltere-kralicesi-2.elizabeth-007.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA