19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

İNGİLTERE KISITLAMA OLMADAN YAZ TATİLİ İÇİN HAZIRLANIYOR

Ryanair Havayolları'nın CEO'su Michael O'Leary, tatil planlarının yeniden başlamasıyla seyahatlerde güçlü bir sıçrama olacağını öngörüyor.

İngiltere kısıtlama olmadan yaz tatili için hazırlanıyor

02 Şubat 2022 Çarşamba 23:40

LONDRA- İngiltere'de Covid kısıtlamanlarnın gevşetilmesinin ardından, havayolu şirketleri ve tur operatörleri, tatil planlarında büyük bir sıçrama gerçekleşeceği beklentisiyle personel sayılarını artırıyor. Ancak salgın döneminde çok sayıda kişinin işlerini kaybetmesi ve başka sektörlere yönelmesi nedeniyle işgücü sıkıntısı yaşanabileceğine dair uyarılar var. İngiltere, Cuma gününden itibaren tam aşılılar için yolculuk testi gereksinimini kaldıracak.
Ryanair Havayolları'nın CEO'su Michael O'Leary, tatil planlarının yeniden başlamasıyla seyahatlerde güçlü bir sıçrama olacağını öngörüyor. O'Leary, Ryanair'in 2022 yazı için yolcu kapasitesinin 2019'dakine göre yüzde 15 artıracağı beklentisini paylaştı.

Ryanair bunun için 1.000 yeni pilot ve 2.000 kabin ekibini işe alıyor ve eğitiyor.

Türkiye rezervasyonlarında ‘muazzam büyüme’

Diğer bazı seyahat işletmeleri de en az Covid öncesi kadar büyük yaz teklifleri planladıklarını söylüyor.

Havayolu ve tur operatörü Jet2, geçtiğimiz günlerde BBC’ye, İngiltere’de Covid kısıtlamalarının gevşetilmesinin ardından tatil rezervasyonlarında yüzde 30 oranında artış yaşandığını söylemişti.

Şirket, Kanarya Adaları, Balear Adaları, İspanya, İtalya ve Portekiz için tatil satışlarında güçlü bir artış olduğunu paylaşmıştı.

Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs için yapılan rezervasyonlarda ise “muazzam bir büyüme” olduğunu da açıklamıştı.

Jet2 bu yıl için yaz tatili paketi planlarının 2019’u geçtiğini belirtiyor.

Binlerce yeni istihdam

Şirket, yüksek talep beklentisiyle genişletilmiş uçak filosunda daha fazla koltuk satıyor ve 1.700’den fazla yeni işe alım yapıyor.

Bu alımları İngiltere ve denizaşırı ülkelerdeki yer hizmetleri, kabin ekibi ve ofis personeli rolleri oluşturuyor.

easyjetholidays-ceo’su-garry-wilson,-diana-travel-yönetim-kurulu-başkani-burak-tonbul-002.jpgEasyJet CEO’su Johan Lundgren, bastırılmış talebin yaz kapasitesini 2019 seviyelerine yaklaştırması gerektiğini söylüyor

EasyJet, sezonluk olarak 1.500 kişilik kabin ekibi işe alıyor ve önümüzdeki beş yıl içinde 1.000 pilot işe almayı planlıyor.

Pandemi başladığından bu yana personelinin yaklaşık dörtte birini oluşturan 10.000 kişiyi işten çıkaran British Airways, son dönemde hizmetlerini hızlandırmak amacıyla kabin ekibine binlerce kişi almak istiyor.

British Airways, daha önce şirketten ayrılan ancak geri dönmek istediğini belirten personelin de yeniden havayollarına davet edildiğini belirtiyor.

Havayolu şirketi, Mart ayının sonunda Gatwick Havalimanı’nda kısa mesafeli uçuş servisi sunacak olan yan kuruluşu için yüzlerce kişiyi daha işe alacak.

İngiltere’nin en büyük tur operatörü TUI, yoğun bir yaz beklentisiyle yeni bir kabin ekibi işe alıyor.

Kaynak: BBC Türkçe, DW Türkçe, icij.org
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA