20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

İNGİLİZ TURİSTLER KARANTİNADAN KAÇINMAK İÇİN FRANSA'DAN GERİ DÖNDÜ

Binlerce İngiliz tatilci, Birleşik Krallık hükümeti tarafından getirilen yeni karantina kısıtlamalarından kaçınmak için Fransa'dan evlerine dönmeye çalışıyor.

İngiliz turistler karantinadan kaçınmak için Fransa'dan geri döndü

15 Ağustos 2020 Cumartesi 10:00

LONDRA, Binlerce İngiliz tatilci, Birleşik Krallık hükümeti tarafından getirilen yeni karantina kısıtlamalarından kaçınmak için Fransa'dan evlerine dönmeye çalışıyor.

Bu telaş, hükümetin Perşembe günü geç saatlerde Covid-19 enfeksiyon oranlarının yüksek olduğu Fransa'dan İngiltere'ye gelen tüm insanların Cumartesi gününden itibaren 14 gün boyunca kendi kendilerini izole etmesi gerekeceğini duyurmasının ardından geldi.

Cumartesi günü saat 04.00'da yürürlüğe giren kural değişikliği, Hollanda, Monako, Malta, Turks ve Caicos Adaları ve Aruba'dan İngiltere'ye seyahat edenler için de geçerli.

ingiliz-turistler-.jpgUlaştırma işletmecileri, insanların Cumartesi sabahı son teslim tarihini geçme yarışında son dakika biletleri rezerve etmesiyle talepte ani bir artış olduğunu kaydetti.

PA Media'ya göre, artan talep nedeniyle Fransa ile İngiltere arasında araç taşıyan Eurotunnel Le Shuttle tren servisi Cuma günü tamamen doldu.

Bir hizmet sözcüsü haber ajansına verdiği demeçte, hükümetin Perşembe günkü açıklamasından sonraki saat içinde, genellikle aynı zaman diliminde aldığı yüzlerce taleple karşılaştırıldığında, 12.000 kişinin bilet almaya çalıştığını söyledi.

Pazar gününe kadar Paris yakınlarında bazı arkadaşlarıyla tatilde olan 24 yaşındaki İngiliz turist Will Bowen, CNN'e verdiği demeçte, kararı anlarken hükümetin tatilcilere daha fazla bildirimde bulunabileceğine inandığını söyledi.

ingiliz-turistler--001.jpgİnsanlar, İngiltere'nin Fransa'dan gelen insanlara karantina uygulamasından bir gün önce 14 Ağustos 2020'de Biarritz Havalimanı'nda kuyrukta bekliyor.

"Belki biraz daha fazla uyarı iyi olurdu," dedi.

Bowen, bir arkadaşının karantina uygulanmadan önce İngiltere'ye bir Eurostar treni rezervasyonu yaptırmak istediğini de sözlerine ekledi. Ancak 350 sterline (458 dolar) yükselen biletler, daha bir tane alma şansı bulamadan tükendi.

Başka bir yerde, Londra'da yaşayan bir Fransız vatandaşı olan Nathan Hatem, altı aydan sonra ilk kez cumartesi sabahı ailesini ziyaret etmek için Fransa'ya gidiyordu.

Londra'daki St. Pancras Uluslararası tren istasyonunda konuşan Hatem, CNN'e şunları söyledi: "Evden çalışacağım. Bu ideal değil ama hayat bu.

"Mart, Nisan ve Mayıs aylarındaki ilk tecrit sırasında üç ay evden çalıştım. Bittiğini sanıyordum ama görünüşe göre değil," diye ekledi.

İngiliz Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, hükümetin Fransa ve diğer destinasyonlarla seyahat koridorlarını sonlandırma kararının mevcut en son koronavirüs verilerine dayandığını söyledi.

"Veriler, enfeksiyon oranlarını düşürmek için Fransa, Hollanda, Monako, Malta, Turks ve Caicos ve Aruba'yı koronavirüs Seyahat Koridorları listemizden çıkarmamız gerektiğini gösteriyor" diye tweet attı.

Her şeyin ötesinde, koronavirüs artık yaz tatili planlarını mahvediyor

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'ne göre Cuma günü, Fransa ve Hollanda'da Covid-19 vaka oranları 100.000 kişi başına 34.0 ve 41.6 iken, İngiltere'nin oranı 17.3 idi.

Cuma günü yapılan bir duyuruda, Fransa Halk Sağlığı Yüksek Konseyi (HCSP), nüfusunun tüm kapalı alanlarda ve yüksek insan yoğunluğu çeken açık alanlarda maske takmasını tavsiye etti.

Paris, İngiltere'nin hareketinden sonra, Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune'un ülkesinin karardan hayal kırıklığına uğradığını tweet atmasıyla misilleme yapma sözü verdi.

Fransa, kısa süre önce İngiltere hükümetinin karantina listesine alınan İspanya'dan sonra İngiliz tatilcilerin en popüler ikinci tatil beldesi.

Hükümetin web sitesine göre, karantina kısıtlamalarını ihlal ettiği tespit edilen herkes İngiltere'de 1.000 sterlin para cezasına çarptırılabilir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA