20 Eylül 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C
  • Antalya21°C

INDİGO'NUN TÜRK HAVA YOLLARI İLE BÜYÜMEYİ HEDEFLİYOR

IndiGo Havayolu, THY ile işin tadını aldı. Yakında büyük gövdeli uçaklarla uzun mesafeli destinasyonları keşfetmek istiyor.

IndiGo'nun Türk Hava Yolları ile büyümeyi hedefliyor

11 Ağustos 2023 Cuma 17:00

YENİ DELHİ- IndiGo'nun Hindistan iç pazarındaki tam hakimiyeti hakkında çok şey konuşulsa da, havayolu aktif olarak uluslararası amaçları blunuyor. Air India dışındaki Hintli havayolları, uçak boyutları ve menzil kısıtlamaları nedeniyle çoğunlukla orta mesafeli denizaşırı destinasyonlarla sınırlıdır. IndiGo mevcut filosuyla aynı limitlere sahipken, Türk Hava Yolları ile ortaklığı ve gelecekteki filo genişletme planları için farklı bir hikaye sunuyor. IndiGo'nun gelecekteki uzun mesafeli operasyonlarında, özellikle de canlanan Air India'nın artan rekabetiyle doğru ürün, konfor, hizmet ve satın alınabilirlik dengesini bulup bulamayacağını yalnızca zaman gösterecek. Ancak, çoğunlukla sağlam iş kararları geçmişine bakıldığında, bunu başarabilir.

indigo,-thy,-turk-hava-yollari.jpgTÜRK HAVA YOLLARı ILE ILIŞKISI

Havayolları arasındaki ortak uçuş anlaşmaları yıllardır var ve IndiGo da bir istisna değil. Bütçe taşıyıcısı, aslında, birkaç küresel taşıyıcıyla kod paylaşımı ortaklıklarına sahiptir. Ancak Türk Hava Yolları ile ilişkisi biraz özeldir.

Türkçe ile IndiGo, daha geniş bir coğrafi bölgede çok daha geniş bir destinasyon havuzuna erişim sağlar. Havayolunun Turkish ile olan ortaklığı, Türk Hava Yolları'nın ayrıca IndiGo'ya ıslak kiralama ile iki Boeing 777 sağlamasıyla birlikte uçuş paylaşımının ötesine geçti (buna daha sonra değineceğiz).

IndiGo'nun iletişim departmanı, son birkaç ayda ortak uçuş ortaklığı yoluyla yeni Avrupa destinasyonlarına (İsviçre, Portekiz, Yunanistan, Belçika, Birleşik Krallık, İsrail, Avusturya ve Fransa ve diğerleri) ve daha yakın zamanda erişim sağlama hakkında çeşitli duyurular yapmakla meşguldü. , Fas. Bu yerlerin çoğu, filosuna uyumlu uçakları dahil ettikten sonra gelecekte IndiGo'nun ağının bir parçası olabilir.
indigo,-thy,-turk-hava-yollari-001.jpg

Türk Hava Yolları 787-9 taksi

Ardından Türk Hava Yolları'nın ABD destinasyonlarını keşfetmek için bir anlaşmanın duyurusu geldi. Ortak uçuş ortaklığı sayesinde IndiGo, New York, Boston, Washington, D.C. ve Chicago'ya bağlanıyor. Ve IndiGo'nun mevcut filo planı, bu şehirlerin kendi ağının bir parçası olmasını sağlamasa da, IndiGo'nun gelecekte kendi geniş gövdeli uçaklarına sahip olmayı düşündüğüne dair yeterince söylenti var.
 

UZUN MESAFELI OPERASYONLARıN TADı

IndiGo'nun Türk Hava Yolları ile ortaklığı, Türk'e ait iki Boeing 777'nin IndiGo için uçuş gerçekleştirmek üzere Hindistan'a gitmesiyle yeni bir aşamaya girdi. Bu, iki amaca hizmet etti: P&W motor sorunları nedeniyle filosunun bir kısmı karaya oturduktan sonra IndiGo'nun kapasite sorunlarını ele aldı ve ayrıca bütçe taşıyıcısına geniş gövdeli jet deneyiminde ön sıralardan bir koltuk ve kendi potansiyel yeteneklerine bakma fırsatı verdi. .

indigo,-thy,-turk-hava-yollari-002.jpg

IndiGo'nun CEO'su Pieter Elbers, Aviation Week ile bu konuda konuştu ve IndiGo'nun ortaklığının, havayolunun gelecekteki kendi uzun menzilli Airbus A321XLR filosuyla yapmaya istekli olduğu, uzak destinasyonları keşfetmesine izin verdiğini söyledi. dedi,

“… İstanbul'a iki [Boeing] 777'yi Türk kokpit ekibimiz ve kabin ekibimizle, biri Delhi'den, diğeri Mumbai'den hareket ettiriyoruz. Bu, IndiGo için bir ilk. Filomuzda 777 olmadığı için onların desteğine ihtiyacımız vardı…

“…Airbus A321XLR'yi 2025'te alacağız. Bu uçaklarla Avrupa'ya iyi uçabiliriz, böylece Frankfurt gibi şehirlere ulaşılabilir. Bugün için Türk kod paylaşımı, Avrupa'da kanatlarımızı açmamıza izin veriyor. XLR'ye sahip olduğumuzda ve bir düzine veya daha fazla Avrupa destinasyonuna uçtuğumuzda, tamamen farklı bir oyunun içinde olacağız…”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA