12 Eylül 2024
  • İstanbul26°C
  • Ankara29°C
  • Antalya28°C

INDİGO AİRLİNES'TA KADIN ERKEK YANINA OTURMAYACAK

IndiGo Airlines'ın, kadınlara koltuk rezervasyonu sırasında erkeklerin yanında oturmama seçeneğini içeren bir pilot uygulama başlattığı belirtildi.

IndiGo Airlines'ta kadın erkek yanına oturmayacak

21 Ağustos 2024 Çarşamba 16:34

YENİ DELHİ - Hindistan’ın en büyük havayolu şirketi olan IndiGo Airlines'ın, kadınlara koltuk rezervasyonu sırasında erkeklerin yanında oturmama seçeneğini içeren bir pilot uygulama başlattığı belirtildi.avayolu şirketi tarafından ilk kez başlatılan hizmet, Mayıs ayında pilot uygulama olarak hayata geçirildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli yayın kanalı CNBC'nin aktardığına göre, bir havayolu şirketi tarafından kadınlara ilk kez bu hizmet sunulurken, mayıs ayında pilot uygulama olarak hayata geçirildi.

Yeni uygulamayla kadın yolcular, havayolu şirketinden rezervasyon yaparken koltuk seçimi sayfasına geldiklerinde, işaretlenen pembe koltuklarla bir kadın yolcu yanında oturma seçeneğini kullanabiliyor. Bu bilgi, erkek yolcularla ise paylaşılmıyor.

Uygulamadan yararlanabilmeleri için yolcuların, IndiGo Airlines'dan bilet satın alırken cinsiyetlerini belirtmeleri gerekiyor.

CNBC'e ye konuşan IndiGo Airlines temsilcisi, pilot uygulamanın uçmayı "kadın yolcularımız için daha konforlu" hale getirmek amacıyla tasarlandığını belirtti.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA