20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya23°C

İKİ LÜKS YOLCU GEMİSİNDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Norveç’te bulunan MS Roald Amundsen ve Tahiti’de bulunan Paul Gauguin gemilerinde koronavirüs tespit edildi.

İki lüks yolcu gemisinde koronavirüs tespit edildi

03 Ağustos 2020 Pazartesi 09:00

OSLO- Koronavirüs (Covid-19) salgınında seferlerini durduran lüks tatil gemilerinde, seferlerin tekrar başlamasıyla koronavirüs görüldü. Norveç’te bulunan MS Roald Amundsen ve Tahiti’de bulunan Paul Gauguin gemilerinde koronavirüs tespit edildi.

ms-roald-amundsen.jpgKoronavirüs kabusu bitmek bilmiyor. MS Roald Amundsen gemisinde koronavirüs olan mürettebat ve yolcuların bulunduğu açıklandı. Yetkililer, bazı koronavirüslü yolcuların gemiden ayrıldığı ve bu yolcularla iletişim kurulmaya çalışıldığını ifade etti. Paul Gauguin gemisinde ise yolcuların odalarında karantinada kalmaları istendi.
gemi-korona.jpg

41 YOLCU VE MÜRETTEBATTA COVİD-19 POZİTİF

Yetkililer, Norveçli bir yolcu gemisinde en az 41 yolcu ve mürettebatın Covid-19 için pozitif test ettiğini belirtti. MS Roald Amundsen'e seyahat eden yüzlerce yolcu daha karantinaya alındı ​​ve geminin sahibi olan şirket, test sonuçlarını bekliyor. Norveçli Hurtigruten firmasına ait olan gemi Cuma günü kuzey Norveç'teki Tromso limanına yanaştı. Hurtigruten, salgın nedeniyle tüm yolculuklarını durdurdu.

Genel Müdür Daniel Skjeldamsaid Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Bu, ilgili herkes için ciddi bir durum. Yeterince iyi değildik ve hata yaptık."Bir ön değerlendirme, iç prosedürlerimizin birçoğunda bir arıza olduğunu gösteriyor." "Tek sorumlu seçenek, tüm sefer yelkenlerini askıya almaktır."

Norveç hükümeti, gemide 100'den fazla kişinin bulunduğu tüm yolcu gemilerini en az 14 gün yolculara inmesini engelleyeceğini açıkladı.

Polis, Roald Amundsen'deki salgından önce herhangi bir yasanın ihlal edilip edilmediğini araştırdıklarını söyledi. Bir polis memuru Reuters haber ajansına verdiği demeçte, "Bir dava açmak için zemin bulduk," dedi.

GEMIDE NE OLDU?

MS Roald Amundsen, Kuzey Kutbu'ndaki Svalbard'a bir haftalık bir yolculuk yapmıştı ve ayrıca Eylül ayında İngiltere ve İskoçya'daki limanları ziyaret etmesi planlandı.

Dört mürettebat üyesi, gemi Tromso'nun Kuzey Kutbu limanına yerleştirildikten kısa bir süre sonra Cuma günü koronavirüs semptomlarıyla hastaneye kaldırıldı ve daha sonra virüs için pozitif test edildi.

Gemideki 32 mürettebat üyesinin daha enfekte olduğu bulundu. Pozitif testi yapan personel arasında Alman, Fransız ve Filipinli vatandaşlar vardı.

Hurtigruten, ülkelerinden ayrılmadan önce virüs için test edildiğini, ancak gemide çalışmaya başlamadan önce karantinaya almadığını söyledi.

Yaklaşık 180 yolcunun Cuma günü gemiden ayrılmasına izin verildi ve yetkililer hafta sonu gemide bulunanları bulmak ve test etmek için uğraştı.

Sağlık yetkilileri, şu anda tüm yolcularla temasa geçildiğini ve 10 gün boyunca kendini tecrit etmeleri söylendiğini söyledi. 17 Temmuz'dan bu yana gemide seyahat eden 387'den beş yolcu pozitif test yaptı.

Bir sağlık görevlisi olan Line Vold, "Bu salgına bağlı olarak daha fazla enfeksiyonun bulunmasını bekliyoruz." Dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA