22 Eylül 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara19°C
  • Antalya29°C

ICAO TEMSİLCİLİĞİ’NE ATANAN NEVZAT UYANIK GÖREVE BAŞLADI

Kısa adı ICAO olan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın Türkiye Daimi Temsilciliği’ne Büyükelçi Nevzat Uyanık atandı.

ICAO Temsilciliği’ne atanan Nevzat uyanık göreve başladı

02 Aralık 2023 Cumartesi 08:00

ANKARA - Kısaasdı ICAO olan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın Türkiye Daimi Temsilciliği’ne Büyükelçi Nevzat Uyanık atandı. Daha önce bu görevde bulunan Büyükelçi Suat Hayri Aka’nın görev süresinin 1 Ekim 2023 tarihinde dolmasıyla boşanan Daimi Büyükelçilik görevine atanan Uyanık 1967 Ankara doğumlu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitiren Uyanık, yüksek lisansınız ve doktorasını Princeton Üniversitesi, Yakın Doğu Çalışmaları Bölümü’nde tamamladı.1990 yılında Dışişleri Bakanlığı’na girdikten sonra 2015 yılına kadar bakanlık merkez teşkilatında ve yurtdışında Azerbaycan(iki kez), Almanya, Pakistan ve ABD’de (iki kez) diplomatik görevlerde bulundu.

nevzat-uyanik,-icao.jpg2015 ile 2020 yılları arasında Kazakistan nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak görev yapan Nevzat Uyanık, 2020 – 2021 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Araştırma ve Güvenlik İşleri Genel Müdür Vekili, AntalyaDiplomasi Forumu Eş Koordinatörü olarak görev yaptı. 2021 ile 2023 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Araştırma ve Güvenlik İşleri Genel Müdürü olarak görev yaparken Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile 1 Ekim 2023 tarihinde Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti Daimi Temsilcisi olarak atandı.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA