19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

İÇ SAVAŞ KURBANI GRAND HOTEL BEİRA GECEKONDU OLDU

Mozambik’in bağımsızlık savaşı sırasında siyasi amaçlarla devralınan Beira'daki Grand Hotel, şimdi birkaç bin gecekonducuya ev sahipliği yapıyor

İç savaş kurbanı Grand Hotel Beira gecekondu oldu

19 Mart 2022 Cumartesi 15:00

BEIRA /MOZAMBİK- Mozambikli fotoğrafçı Amilton Neves Cuna, Beira'daki terkedilen Grand Hotel'i fotoğrafladı ve farklı kullanımını tarihini anlattı.
Mozambik, Beira'daki Grand Hotel'in zamanında şaşaalı olağanüstü bir hayatı oldu. 1954'te açıldı, olimpik yüzme havuzu ve sinemasıyla lüks bir destinasyon olarak zamanın en gözde oteliydi.

grand-hotel-beira.jpg1963'te kapatılan ve ülkenin bağımsızlık savaşı sırasında siyasi amaçlarla devralınan bina, şimdi birkaç bin gecekonducuya ev sahipliği yapıyor. Hatta bazıları orada yaşayan üçüncü nesil bile oldu.

grand-hotel-beira-001.jpgMozambikli fotoğrafçı Amilton Neves Cuna, enkaz haline gelen Grand Hotel'i ve orada yaşayan insanları belgeledi. Çektiği videoda kendisini binaya çeken şeylerden birinin tarihin ve sömürgeciliğin etkisini anlatıyor. Amilton Neves Cuna, "Fotoğraf, bir anlatı oluşturmaya, bilinmeyeni anlatmaya,dünyaya yeni hikayeler getirmeye çalışmaya odaklanmalıdır" diyor.
grand-hotel-beira-002.jpggrand-hotel-beira-.jpggrand-hotel-beira--001.jpggrand-hotel-beira--002.jpggrand-hotel-beira-003.jpggrand-hotel-beira-004.jpggrand-hotel-beira-005.jpg

Kaynak: BBC
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA