20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya23°C

IC HOLDİNG, 14.9 MİLYAR DOLARLIK HAVAALANI İHALESİNDE FİNALDE

Vietnam'da yapılması planlanan Long Thanh Uluslararası Havaalanı ihalesinde Türk şirketi İC Holding, 14.9 milyar dolarlık ihaleyi kazanmaya çok yakın.

IC Holding, 14.9 Milyar Dolarlık Havaalanı ihalesinde finalde

07 Ağustos 2023 Pazartesi 17:00

HO CHI MİNH - Vietnam'da yapılması planlanan Long Thanh Uluslararası Havaalanı ihalesinde Türk şirketi İC Holding, 14.9 milyar dolarlık ihaleyi kazanmaya çok yakın. Long Thanh Uluslararası Havaalanı, Vietnam'ın Ho Chi Minh şehrinin planlanan ikinci havaalanı olacak.
Şehir merkezinin yaklaşık 40 km doğusunda yer alan havalimanı, sonunda 4 pist içerecek ve yılda 100 milyondan fazla yolcuya hizmet verecek. Havalimanı, dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak. İhalede Türk şirketi IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret Grubu da yer alıyor. İhalenin 4 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor. 

-ic-ictas-.jpgİştegundem'in edindiği bilgilere göre IC İçtaş'ın içinde bulunduğu konsorsiyum ihalede kazanmaya çok yakın. Suudi Arabistan'da ihaleyi kazanmıştı Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki King Khalid Uluslararası Havalimanı’nın yeni mühendislik ve yapım ihalesini IC İçtaş İnşaat ve ortağı Al Rashid Trading & Contracting Company (RTCC) geçtiğimiz aylarda kazanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA