19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

İBRADİ’YE TURİSTİ EKO TURİZM VE 1000 YAŞINDA KESTANE AĞAÇLARI ÇEKİYOR

Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru: İbradı Toroslarda tarihi kültürel, doğal ve bitki çeşitliliği zenginliği bakımından turistler için en ayrıcalıklı alternatif turizm destinasyonu ve eko turizm alanıdır.

İbradi’ye turisti eko turizm ve 1000 yaşında kestane ağaçları çekiyor

12 Eylül 2022 Pazartesi 07:08

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
İBRADİ / ANTALYA -
Antalya'nın İbradı ilçesi Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, '' İbradı Toroslarda tarihi kültürel, doğal ve bitki çeşitliliği zenginliği bakımından Antalya'ya deniz, kum ve güneş turizmi konseptinde tatile turistler için en ayrıcalıklı alternatif turizm destinasyonu ve eko turizm alanıdır. Ülkemizin 4 bin 500 metre uzunluğu ile uzun su içi mağarası Altınbeşik İbradı'dedir. Dünya'nın 1000 yaşındaki kestane ağaçları İbradı'dedir” dedi
kestane-005.jpg
Antalya'nın İbradı ilçesinde 1000-1100 yıllık olduğu tahmin edilen 'Arapastık' kestane ağacı, tarihin sessiz tanığı olarak ilçeye gelenlerin ilgisini çekiyor.

kestane-.jpg
kestane-003.jpg
kestane.jpgYENİ KAYMAKAMA İBRADİ’Yİ ANLATTI
Antalya'nın İbradı ilçesi Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru, göreve yeni başlayan, İbradı Kaymakamı İsmail Demirtaş'ı ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Ziyarette İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Kaymakam İsmail Demirtaş'a ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri hakkında bilgilendirme yaptı.

kestane-001.jpgkestane-.JPGBaşkan Serkan Küçükkuru, Altınbeşik Mağarası, Ormana tarihi hatıllı yaş evleri, Eynif Ovasında vahşi doğada yaşayan yılkı atları, bin yaşındaki Arapastı Kestane Ağaçları, Manastır Kanyonu , yörede yetişen endemik bitki çeşitliliği ve yöresel ürünler hakkında bilgi verdi.
 

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA