19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

İBRADI'DA BİTKİ ÇEŞİTLİLİĞİ KORUNARAK EKO TURİZM CANLANDIRILACAK

İbradının biyolojik çeşitliliği, endemik bitki çeşitliliğinin korunması ve sürdürülebilir ekoturizm konusunda ekolog F. Gülsima Baykal tarafında bilgilendirme yapıldı.

İbradı'da bitki çeşitliliği korunarak eko turizm canlandırılacak

30 Aralık 2022 Cuma 21:20

Abdurrahman Büyükkeskin
İbradı/Antalya -
Her yıl 16 milyon yabancı 10 milyon yerli turisti ağırlayan Türkiye turizminin amiral gemisi Antalya'nın alternatif turizmin ayrıcalıklı ilçesi İbradı'da doğa florayı, bitki çeşitliliği ve ekoturizm alanlarının korunması için  İbradılılar  Muammer Ersoy Kültür Merkezi'nde bilgilendirildi.

eko-turizm,-ibradi.jpgİbradının biyolojik çeşitliliği, endemik bitki çeşitliliğinin korunması  ve sürdürülebilir ekoturizm konusunda ekolog F. Gülsima Baykal  tarafında bilgilendirme  yapıldı.Slow Food gönüllü topluluğu kurulmasına İbradı Belediyesi olarak   sponsorluk yaptıklarını belirten İbradı Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru, İbradı nin  biyolojik zenginlik,  bitki çeşitliliği ve endemik tür bakımından çok bir ilçe olduğunun altını çizdi. Av. Serkan Küçükkuru,''Eko turizminde en ayrıcalıklı turizm destinasyonu. Muhteşem doğası ile İbradı Milli Parklar sınırları içinde yer alan Altınbeşik Mağarası ve kardelen çiçeğiyle çok güzel eko turizm yeri. Temiz, adil, sürdürülebilir gıda ve ekolojik koruma amacıyla yola çıkan gönüllerimize başarılar dileriz.'' dedi.
eko-turizm,-ibradi-001.jpg

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA