20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

IATA'DAN İATİ TURİZM HAKKINDA AÇIKLAMA

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), İATİ'nin ve onun acentelerinin biletleme yetkisinin geri alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

IATA'dan İATİ Turizm hakkında açıklama

18 Ekim 2019 Cuma 11:00

İSTANBUL- Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), İATİ'nin ve onun acentelerinin biletleme yetkisinin geri alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. IATA'dan yapılan açıklamada İATİ'nin biletleme yetkisinin geri alınma nedeninin, şirketin 16-30 Eylül tarihleri arasında yapılan satışların paralarının hava yolu şirketlerine gönderilmemesi olduğu belirtildi. Açıklamada, sorunun NewGen ISS programının uygulanmasından kaynaklanmadığı öne sürüldü. 
İATİ'nin sıkıntı yaşandığını belirttiği NewGen ISS programının Türkiye'de birkaç aydır yürürlükte olduğu belirtilerek, NewGen ISS programının acentelere esneklik ve sorunları daha kalay yönetmelerine imkan sağladığı bildirildi.

iata-004.jpg

İATİ'nin hava yolu şirketlerine olan borcunu ödemesi ve Türkiye'deki seyahat acenteleri tarafından kabul edilen anlaşmaya uyması durumunda BSP'ye yeniden kabul edileceği yer alan açıklamada, BSP ve NewGen ISS'in Türkiye'de gelişen hava ulaşımı pazarı için hem acentelere hem de hava yolu şirketlerine istikrar ve finansal kesinlik sağlayacağın anlatıldı.

iata-005.jpgİATİ: Hukuki süreci başlattık
IATI Reklam ve Halkla İlişkiler Direktörü Devrim Pınarın yazılı açıklamasında, IATA’nın yeni bir ödeme sistemine (New Gen ISS) geçiş nedeniyle bir takım anlaşmazlıklar yaşandığı bildirdi. Pınar “IATA’nın, şirketimizle imzaladığı sözleşmeye ve sürdürdüğü ticari ilişkinin dinamiklerine aykırı olan bu tek taraflı taleplerine göz yummayı kabul etmemiş ve konu hakkında hukuki süreci başlatmış bulunmaktayız” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA