20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

IATA: YOLCULAR İÇİN HIZ VE KOLAYLIK EN ÖNCELİK

IATA Kıdemli Sorumlusu Nick Careen: Havaalanı dışında daha fazla kalkış öncesi görevleri tamamlamak için biyometrik verileri kullanmaya giderek daha fazla istekli oluyorlar.

IATA: Yolcular için hız ve kolaylık en öncelik

25 Ekim 2023 Çarşamba 18:41

Chicago, ABD - Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), 2023 Küresel Yolcu Anketi'nin (GPS) sonuçlarını açıkladı; bu, gezginlerin hız ve rahatlığa öncelik vermeye devam ettiğini ve bunu sağlamak için biyometri ve havaalanı dışı süreçleri giderek daha fazla benimsediğini gösteriyor.

iata-kidemli-sorumlusu-nick-careen.jpgIATA Kıdemli Sorumlusu Nick Careen, "Yolcular bunu açıkça ortaya koydu: rezervasyona daha az zaman harcamak ve havaalanında daha hızlı hareket etmek istiyorlar. Ve bunu başarmak için havaalanı dışında daha fazla kalkış öncesi görevleri tamamlamak için biyometrik verileri kullanmaya giderek daha fazla istekli oluyorlar" dedi. Operasyonlar, Emniyet ve Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı.

iata-kidemli-sorumlusu-nick-careen-001.jpgPlanlama ve Rezervasyon

Yolcular seyahatlerini planlarken ve nereden yola çıkacaklarını seçerken kolaylık istiyor. Tercihleri, evlerine yakın bir havaalanından uçmak, tüm rezervasyon seçeneklerini ve hizmetlerini tek bir yerde sunmak ve tercih ettikleri ödeme yöntemiyle ödeme yapmaktır.

• Kalkış noktasını seçerken yolcuların ana önceliği havalimanına yakınlıktı (%71). Bu, bilet fiyatından (%31) daha önemliydi.

• Yolcuların küçük bir çoğunluğu doğrudan havayolundan rezervasyon yapmayı tercih ediyor (%52). Ancak kullanılan rezervasyon kanalından bağımsız olarak, isteğe bağlı ürün ve hizmetlere kolay erişim de dahil olmak üzere ücret teklifinin tam olarak görülebilmesini istiyorlar.

“Günümüzün gezginleri, büyük çevrimiçi perakendecilerden aldıkları çevrimiçi deneyimin aynısını bekliyor. Modern Havayolu Perakendeciliği programı bu ihtiyaçlara cevap veriyor. Yolcular hangi alışveriş kanalını seçerse seçsin, havayolları onlara daha hızlı ve daha rahat rezervasyon için tüm seçenekleri sunmak istiyor. Modern Havayolu Perakendeciliği tam olarak hayata geçirildiğinde, gezginler uçak yolculuğu satın alımlarını tek bir sipariş numarasıyla basit ve hızlı bir şekilde takip edebilecek. Aynı zamanda bir değişiklik veya aksama durumunda yolcuların yeniden konaklamasını da büyük ölçüde kolaylaştıracak” dedi IATA'nın Finansal Uzlaştırma ve Dağıtım Hizmetlerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Muhammad Albakri.

iata-kidemli-sorumlusu-nick-careen-002.jpgÖdeme

• Yolcuların belirli bir ödeme yöntemini seçmelerinin ana nedeni kolaylıktı (%62). Yedi farklı ödeme yöntemi arasında en popüler olanı kredi/banka kartı (%73) olurken, bunu dijital cüzdan (%18) ve banka havalesi (%18) izledi. Aynı zamanda kredi kartı kullanımında bölgesel olarak çok geniş farklılıklar bulunmaktadır. Kredi/banka kartları en çok Latin Amerika (%85), Avrupa (%81) ve Kuzey Amerika'da (%74) tercih edilirken, en düşük tercih Afrika'da (%57) görülüyor. Dijital cüzdan penetrasyonu en çok Asya Pasifik bölgesinde popüler olup, katılımcıların %41'i bunu tercih edilen seçenek olarak belirtmiştir. Bir sonraki en yüksek pazar Avrupa (%15) ve ardından Orta Doğu (%14) oldu. Bölgeler arasında doğrudan banka havalesi en çok tercih edilen ödeme yöntemi Afrika'da (%36) olurken, onu Orta Doğu'da (%21) izledi. IATA, seyahat edenlerin çevrimiçi olarak satın aldıkları uçak biletlerini doğrudan banka hesaplarından borçlandırarak ödeme yapmaları için alternatif bir yöntem olan IATA Pay'i geliştirdi.

• Katılımcıların belirttiği ödeme sorunları arasında tercih ettikleri seçeneği kullanamama veya taksitli ödeme yapamama yer alıyordu; diğerleri sıkıcı bir ödeme sürecini ve ödeme güvenliğiyle ilgili endişeleri dile getirdi. Ayrıca müşteri yolculuğu sırasında potansiyel ürün/hizmet satışlarının %25'i ödeme sorunları nedeniyle tamamlanamadı.

“Ödemenin yalnızca satışın sonundaki finansal bir işlem olarak değil, ticari teklifin bir parçası olarak görülmesi gerekiyor. Müşteriler tercih ettikleri ödeme yöntemini kolaylık ve güvenlikle kullanabilmek ister. Her pazar farklıdır ve herkese uyacak tek bir cevap yoktur. Tercih edilen bir ödeme yöntemi mevcut değilse veya çok karmaşıksa potansiyel satış kaybedilebilir. Müşterinin tercih ettiği ödeme yöntemini daha sık kullanabilmesini sağlamak, Modern Havayolu Perakendeciliği programının önemli bir parçası” dedi Albakri.

Seyahat Kolaylığı

Karmaşık vize gereksinimleri, uygun, dijital çevrimiçi vize süreci isteyen yolcuları caydırır. Üstelik birçoğu, daha hızlı havaalanı göçmenlik prosedürleri için göçmenlik bilgilerini paylaşmaya istekli.

• Gezginlerin %36'sı, göçmenlik gereklilikleri nedeniyle belirli bir destinasyona seyahat etmekten vazgeçtiklerini söyledi. Seyahat edenlerin %49'u süreç karmaşıklığını ana caydırıcı faktör olarak vurguladı; %19'u maliyetlerden ve %8'i mahremiyet endişelerinden bahsetti.

• Vizenin gerekli olduğu durumlarda, seyahat edenlerin %66'sı seyahatten önce internet üzerinden vize almak istiyor, %20'si konsolosluk veya büyükelçiliğe gitmeyi, %14'ü ise havaalanında gitmeyi tercih ediyor.

• Seyahat edenlerin %87'si, havaalanına varış sürecini hızlandırmak için göçmenlik bilgilerini paylaşacaklarını belirtti; bu, 2022'de bildirilen %83'e kıyasla bir artışı temsil ediyor.

"Zaman alıcı ve karmaşık vize gereklilikleri, seyahat edenleri caydırıyor ve varış noktası ekonomilerini değerli turizm gelirlerinden mahrum bırakıyor. Ülkeler vize şartlarını kaldırdığında, ekonomilerin artan ziyaretçi sayıları sayesinde refaha ulaştığını defalarca gördük 1. Basitleştirilmiş vize prosedürlerinin ötesinde, gezginler, Careen, "Daha hızlı ve daha sorunsuz havaalanı süreçleriyle sonuçlanırsa göçmenlik bilgilerini paylaşın. Seyahat edenlerin çevrimiçi süreçleri kullanma ve bilgileri önceden paylaşma konusundaki istekliliğinden yararlanmak her zaman bir kazan-kazan çözümüdür" dedi.

Havaalanı Süreçleri

Havaalanında hız çok önemlidir. Yolcular süreçlerin kolaylaştırılmasını ve bekleme sürelerinin minimum olmasını bekliyor. Prosedürleri hızlandırmak için biyometriyi kullanmak istiyorlar, daha fazla işlemi saha dışında tamamlamayı tercih ediyorlar ve havaalanına uçmaya hazır bir şekilde varıyorlar.

• Yolcular havalimanında her zamankinden daha hızlı hareket etmeyi bekliyor. %74'ü, yalnızca el bagajıyla seyahat ederken kaldırım kenarından biniş kapısına 30 dakika veya daha kısa sürede gitmeyi beklediklerini belirtti; bu oran 2022'de %54'tü.

• Yolcular havaalanı dışında daha fazla işlem öğesini tamamlamak istiyor. Seyahat edenlerin %45'i, havaalanı dışındaki işlemlerde göçmenliği ilk tercihleri ​​olarak tanımladı. Bu oran 2022'de %32'ye göre artış gösterdi. Check-in %33 ile ikinci en popüler seçim olurken, onu bagaj check-in (%19) izledi. Yolcuların %91'i, güvenlik taramasını hızlandırmak amacıyla güvenilir yolculara yönelik özel bir programla (geçmiş kontrolleri) ilgileniyor.

• Yolcular bagaj sürecinde daha fazla esneklik ve daha fazla kontrol istiyor. %67'si evden teslim alma ve teslimatla ilgileneceğini, %77'si bir çantayı etiketleyebilirlerse ve havaalanına varmadan önce teslim edebileceklerini ve %87'si bir çantayı teslim etmeye istekli olacağını söyledi. eğer takip edebilirlerse çantayı. Ayrıca, kendi kendini izlemeye olan ilgi de artıyor: Seyahat edenlerin %57'si elektronik çanta etiketleri kullanmış veya kullanmak istiyor; bu oran 2022'de %50'ydi.

• Biyometrik tanımlamaya olan güven artıyor. Son 12 ayda, havalimanında biyometri kullanan yolcuların oranı 2022'de %34 iken bu oran %46'ya yükseldi. Ayrıca yolcuların %75'i geleneksel pasaport ve biniş kartları yerine biyometrik veri kullanmayı tercih ediyor. Seyahatleri sırasında biyometrik kimlik doğrulamayı kullananların %46'sı %85'lik bir memnuniyet oranı bildirdi. Verilerin korunması gezginlerin yarısı için endişe kaynağı olmaya devam ederken, kişisel bilgilerinin güvende olduğundan emin olsalardı %40'ı biyometrik çözümlere daha açık olacaktı; bu oran 2022'de %33'tü.

“Yolcular teknolojinin daha fazla çalışmasını istiyor, böylece 'işlenmeye' ve kuyrukta beklemeye daha az zaman harcıyorlar. Ve eğer bu sonucu verirse biyometrik verileri kullanmaya hazırlar. Ancak bunu bugün mevcut olan güvenli teknolojiyle gerçekleştirmek için değer zinciri genelinde ve hükümetlerle işbirliğine ihtiyacımız var" dedi Careen.

IATA'nın Tek Kimlik girişimi, biyometriyi kullanarak havaalanı süreçlerinde devrim yaratıyor, böylece yolcuların kalkışta veya varışta kuyrukta beklemesine gerek kalmıyor. IATA'nın yeni geliştirilen 'Kabul Edilebilirliğin Dijitalleştirilmesi' standartları, yolcuların seyahatlerinden önce gerekli tüm seyahat öncesi izinleri doğrudan hükümetlerden dijital olarak almalarını sağlayan bir mekanizmayı içeren en son gelişmedir. Havayoluyla paylaşılan 'Uçmaya Uygun' durumu sayesinde yolcular, havaalanındaki tüm belge doğrulamalarını atlayabilir ve hızlandırılmış bir seyahat sürecinin keyfini çıkarabilir.

“Uluslararası seyahat deneyimini kökten geliştirecek standartlara ve teknolojiye sahibiz. Ancak yalnızca hükümetlerin kendi düzenlemeleri çerçevesinde izin verdiği hızda ilerleyebiliriz. Bu nedenle Tek Kimlik özellikli seyahatin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesinde en büyük öncelik, yolcu seyahatini daha rahat hale getirirken sınır kontrolünün daha güvenli olabileceğini göstermek için hükümetlerle birlikte çalışmaktır" dedi Careen.

GPS hakkında

GPS sonuçları 200'den fazla ülkeden gelen 8.000'den fazla yanıta dayanmaktadır. Anket, yolcuların hava yolculuğu deneyimlerinden ne beklediklerine dair fikir veriyor. Analizin tamamına erişmek için www.iata.org/gps adresini ziyaret edin.

1 ABD 2008 yılında Vize Muafiyet Programını genişlettiğinde, dahil edilen ülkelerden gelenlerin sayısı sadece üç yıl içinde %46 arttı. Benzer şekilde, 2010 yılında Hindistan'ın Varışta Vize girişimiyle, yararlanan ülkelerden gelenlerin sayısında %10,6'lık bir artış yaşandı. Kore Cumhuriyeti ve Japonya da serbestleştirilmiş vize politikalarının meyvelerini aldı; giriş koşullarının basitleştirilmesinin ardından gelenlerde sırasıyla %64,5 ve %300'ün üzerinde artış görüldü.

CHICAGO, ABD - Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), 2023 Küresel Yolcu Anketi'nin (GPS) sonuçlarını açıkladı; bu, gezginlerin hız ve rahatlığa öncelik vermeye devam ettiğini ve bunu sağlamak için biyometri ve havaalanı dışı süreçleri giderek daha fazla benimsediğini gösteriyor.

IATA Kıdemli Sorumlusu Nick Careen, "Yolcular bunu açıkça ortaya koydu: rezervasyona daha az zaman harcamak ve havaalanında daha hızlı hareket etmek istiyorlar. Ve bunu başarmak için havaalanı dışında daha fazla kalkış öncesi görevleri tamamlamak için biyometrik verileri kullanmaya giderek daha fazla istekli oluyorlar" dedi. Operasyonlar, Emniyet ve Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı.

Planlama ve Rezervasyon

Yolcular seyahatlerini planlarken ve nereden yola çıkacaklarını seçerken kolaylık istiyor. Tercihleri, evlerine yakın bir havaalanından uçmak, tüm rezervasyon seçeneklerini ve hizmetlerini tek bir yerde sunmak ve tercih ettikleri ödeme yöntemiyle ödeme yapmaktır.

• Kalkış noktasını seçerken yolcuların ana önceliği havalimanına yakınlıktı (%71). Bu, bilet fiyatından (%31) daha önemliydi.

• Yolcuların küçük bir çoğunluğu doğrudan havayolundan rezervasyon yapmayı tercih ediyor (%52). Ancak kullanılan rezervasyon kanalından bağımsız olarak, isteğe bağlı ürün ve hizmetlere kolay erişim de dahil olmak üzere ücret teklifinin tam olarak görülebilmesini istiyorlar.

“Günümüzün gezginleri, büyük çevrimiçi perakendecilerden aldıkları çevrimiçi deneyimin aynısını bekliyor. Modern Havayolu Perakendeciliği programı bu ihtiyaçlara cevap veriyor. Yolcular hangi alışveriş kanalını seçerse seçsin, havayolları onlara daha hızlı ve daha rahat rezervasyon için tüm seçenekleri sunmak istiyor. Modern Havayolu Perakendeciliği tam olarak hayata geçirildiğinde, gezginler uçak yolculuğu satın alımlarını tek bir sipariş numarasıyla basit ve hızlı bir şekilde takip edebilecek. Aynı zamanda bir değişiklik veya aksama durumunda yolcuların yeniden konaklamasını da büyük ölçüde kolaylaştıracak” dedi IATA'nın Finansal Uzlaştırma ve Dağıtım Hizmetlerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Muhammad Albakri.

Ödeme

• Yolcuların belirli bir ödeme yöntemini seçmelerinin ana nedeni kolaylıktı (%62). Yedi farklı ödeme yöntemi arasında en popüler olanı kredi/banka kartı (%73) olurken, bunu dijital cüzdan (%18) ve banka havalesi (%18) izledi. Aynı zamanda kredi kartı kullanımında bölgesel olarak çok geniş farklılıklar bulunmaktadır. Kredi/banka kartları en çok Latin Amerika (%85), Avrupa (%81) ve Kuzey Amerika'da (%74) tercih edilirken, en düşük tercih Afrika'da (%57) görülüyor. Dijital cüzdan penetrasyonu en çok Asya Pasifik bölgesinde popüler olup, katılımcıların %41'i bunu tercih edilen seçenek olarak belirtmiştir. Bir sonraki en yüksek pazar Avrupa (%15) ve ardından Orta Doğu (%14) oldu. Bölgeler arasında doğrudan banka havalesi en çok tercih edilen ödeme yöntemi Afrika'da (%36) olurken, onu Orta Doğu'da (%21) izledi. IATA, seyahat edenlerin çevrimiçi olarak satın aldıkları uçak biletlerini doğrudan banka hesaplarından borçlandırarak ödeme yapmaları için alternatif bir yöntem olan IATA Pay'i geliştirdi.

• Katılımcıların belirttiği ödeme sorunları arasında tercih ettikleri seçeneği kullanamama veya taksitli ödeme yapamama yer alıyordu; diğerleri sıkıcı bir ödeme sürecini ve ödeme güvenliğiyle ilgili endişeleri dile getirdi. Ayrıca müşteri yolculuğu sırasında potansiyel ürün/hizmet satışlarının %25'i ödeme sorunları nedeniyle tamamlanamadı.

“Ödemenin yalnızca satışın sonundaki finansal bir işlem olarak değil, ticari teklifin bir parçası olarak görülmesi gerekiyor. Müşteriler tercih ettikleri ödeme yöntemini kolaylık ve güvenlikle kullanabilmek ister. Her pazar farklıdır ve herkese uyacak tek bir cevap yoktur. Tercih edilen bir ödeme yöntemi mevcut değilse veya çok karmaşıksa potansiyel satış kaybedilebilir. Müşterinin tercih ettiği ödeme yöntemini daha sık kullanabilmesini sağlamak, Modern Havayolu Perakendeciliği programının önemli bir parçası” dedi Albakri.

Seyahat Kolaylığı

Karmaşık vize gereksinimleri, uygun, dijital çevrimiçi vize süreci isteyen yolcuları caydırır. Üstelik birçoğu, daha hızlı havaalanı göçmenlik prosedürleri için göçmenlik bilgilerini paylaşmaya istekli.

• Gezginlerin %36'sı, göçmenlik gereklilikleri nedeniyle belirli bir destinasyona seyahat etmekten vazgeçtiklerini söyledi. Seyahat edenlerin %49'u süreç karmaşıklığını ana caydırıcı faktör olarak vurguladı; %19'u maliyetlerden ve %8'i mahremiyet endişelerinden bahsetti.

• Vizenin gerekli olduğu durumlarda, seyahat edenlerin %66'sı seyahatten önce internet üzerinden vize almak istiyor, %20'si konsolosluk veya büyükelçiliğe gitmeyi, %14'ü ise havaalanında gitmeyi tercih ediyor.

• Seyahat edenlerin %87'si, havaalanına varış sürecini hızlandırmak için göçmenlik bilgilerini paylaşacaklarını belirtti; bu, 2022'de bildirilen %83'e kıyasla bir artışı temsil ediyor.

"Zaman alıcı ve karmaşık vize gereklilikleri, seyahat edenleri caydırıyor ve varış noktası ekonomilerini değerli turizm gelirlerinden mahrum bırakıyor. Ülkeler vize şartlarını kaldırdığında, ekonomilerin artan ziyaretçi sayıları sayesinde refaha ulaştığını defalarca gördük 1. Basitleştirilmiş vize prosedürlerinin ötesinde, gezginler, Careen, "Daha hızlı ve daha sorunsuz havaalanı süreçleriyle sonuçlanırsa göçmenlik bilgilerini paylaşın. Seyahat edenlerin çevrimiçi süreçleri kullanma ve bilgileri önceden paylaşma konusundaki istekliliğinden yararlanmak her zaman bir kazan-kazan çözümüdür" dedi.

Havaalanı Süreçleri

Havaalanında hız çok önemlidir. Yolcular süreçlerin kolaylaştırılmasını ve bekleme sürelerinin minimum olmasını bekliyor. Prosedürleri hızlandırmak için biyometriyi kullanmak istiyorlar, daha fazla işlemi saha dışında tamamlamayı tercih ediyorlar ve havaalanına uçmaya hazır bir şekilde varıyorlar.

• Yolcular havalimanında her zamankinden daha hızlı hareket etmeyi bekliyor. %74'ü, yalnızca el bagajıyla seyahat ederken kaldırım kenarından biniş kapısına 30 dakika veya daha kısa sürede gitmeyi beklediklerini belirtti; bu oran 2022'de %54'tü.

• Yolcular havaalanı dışında daha fazla işlem öğesini tamamlamak istiyor. Seyahat edenlerin %45'i, havaalanı dışındaki işlemlerde göçmenliği ilk tercihleri ​​olarak tanımladı. Bu oran 2022'de %32'ye göre artış gösterdi. Check-in %33 ile ikinci en popüler seçim olurken, onu bagaj check-in (%19) izledi. Yolcuların %91'i, güvenlik taramasını hızlandırmak amacıyla güvenilir yolculara yönelik özel bir programla (geçmiş kontrolleri) ilgileniyor.

• Yolcular bagaj sürecinde daha fazla esneklik ve daha fazla kontrol istiyor. %67'si evden teslim alma ve teslimatla ilgileneceğini, %77'si bir çantayı etiketleyebilirlerse ve havaalanına varmadan önce teslim edebileceklerini ve %87'si bir çantayı teslim etmeye istekli olacağını söyledi. eğer takip edebilirlerse çantayı. Ayrıca, kendi kendini izlemeye olan ilgi de artıyor: Seyahat edenlerin %57'si elektronik çanta etiketleri kullanmış veya kullanmak istiyor; bu oran 2022'de %50'ydi.

• Biyometrik tanımlamaya olan güven artıyor. Son 12 ayda, havalimanında biyometri kullanan yolcuların oranı 2022'de %34 iken bu oran %46'ya yükseldi. Ayrıca yolcuların %75'i geleneksel pasaport ve biniş kartları yerine biyometrik veri kullanmayı tercih ediyor. Seyahatleri sırasında biyometrik kimlik doğrulamayı kullananların %46'sı %85'lik bir memnuniyet oranı bildirdi. Verilerin korunması gezginlerin yarısı için endişe kaynağı olmaya devam ederken, kişisel bilgilerinin güvende olduğundan emin olsalardı %40'ı biyometrik çözümlere daha açık olacaktı; bu oran 2022'de %33'tü.

“Yolcular teknolojinin daha fazla çalışmasını istiyor, böylece 'işlenmeye' ve kuyrukta beklemeye daha az zaman harcıyorlar. Ve eğer bu sonucu verirse biyometrik verileri kullanmaya hazırlar. Ancak bunu bugün mevcut olan güvenli teknolojiyle gerçekleştirmek için değer zinciri genelinde ve hükümetlerle işbirliğine ihtiyacımız var" dedi Careen.

IATA'nın Tek Kimlik girişimi, biyometriyi kullanarak havaalanı süreçlerinde devrim yaratıyor, böylece yolcuların kalkışta veya varışta kuyrukta beklemesine gerek kalmıyor. IATA'nın yeni geliştirilen 'Kabul Edilebilirliğin Dijitalleştirilmesi' standartları, yolcuların seyahatlerinden önce gerekli tüm seyahat öncesi izinleri doğrudan hükümetlerden dijital olarak almalarını sağlayan bir mekanizmayı içeren en son gelişmedir. Havayoluyla paylaşılan 'Uçmaya Uygun' durumu sayesinde yolcular, havaalanındaki tüm belge doğrulamalarını atlayabilir ve hızlandırılmış bir seyahat sürecinin keyfini çıkarabilir.

“Uluslararası seyahat deneyimini kökten geliştirecek standartlara ve teknolojiye sahibiz. Ancak yalnızca hükümetlerin kendi düzenlemeleri çerçevesinde izin verdiği hızda ilerleyebiliriz. Bu nedenle Tek Kimlik özellikli seyahatin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesinde en büyük öncelik, yolcu seyahatini daha rahat hale getirirken sınır kontrolünün daha güvenli olabileceğini göstermek için hükümetlerle birlikte çalışmaktır" dedi Careen.

GPS hakkında

GPS sonuçları 200'den fazla ülkeden gelen 8.000'den fazla yanıta dayanmaktadır. Anket, yolcuların hava yolculuğu deneyimlerinden ne beklediklerine dair fikir veriyor. Analizin tamamına erişmek için www.iata.org/gps adresini ziyaret edin.

1 ABD 2008 yılında Vize Muafiyet Programını genişlettiğinde, dahil edilen ülkelerden gelenlerin sayısı sadece üç yıl içinde %46 arttı. Benzer şekilde, 2010 yılında Hindistan'ın Varışta Vize girişimiyle, yararlanan ülkelerden gelenlerin sayısında %10,6'lık bir artış yaşandı. Kore Cumhuriyeti ve Japonya da serbestleştirilmiş vize politikalarının meyvelerini aldı; giriş koşullarının basitleştirilmesinin ardından gelenlerde sırasıyla %64,5 ve %300'ün üzerinde artış görüldü.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA