19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

IATA, DİJİTAL KİMLİK İLE SEYAHATİ TEST ETTİ

IATA, endüstri ortaklarıyla birlikte, Londra Heathrow'dan (LHR) Roma Fiumicino'ya (FCO) İngilizlerle yapılan bir yolculukta, uçuş alışverişinden varışa kadar ilk tam entegre sistemi test etti.

IATA, dijital kimlik ile seyahati test etti

25 Ekim 2023 Çarşamba 21:00

LONDRA / CHICAGO, ABD - Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), endüstri ortaklarıyla birlikte, Londra Heathrow'dan (LHR) Roma Fiumicino'ya (FCO) İngilizlerle yapılan bir yolculukta, uçuş alışverişinden varışa kadar ilk tam entegre dijital kimlik seyahat deneyimini başarıyla test etti Hava yolları.

IATA'nın Operasyon, Emniyet ve Güvenlikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Nick Careen."Gelecekteki seyahat vizyonumuz tamamen dijital ve biyometrik tanımlamayla güvence altına alınmış durumda. Bunu yolculuğun her aşamasında yapabilecek teknoloji mevcut olsa da, bu adımları birbirine bağlamanın zor olduğu kanıtlandı. Bugün ortaklarımızla bunun mümkün olduğunu gösterdik. Bu, gelecekte daha basit yolculuklar için bir olasılıklar dünyasının kapılarını açacak” dedi

nick-careen,-senior-vice-president-for-airport,-passenger,-cargo-and-security-at-international-air-transport-association-(iata).png
Nick Careen, Senior Vice President for Airport, Passenger, Cargo and Security at International Air Transport Association (IATA)

Bugünkü yolculuk, biyometriden yararlanarak gelecekteki tam entegre dijital seyahat deneyiminin potansiyelini gösterdi:

• Kişiselleştirilmiş Teklifler: Bu, gezginlerin tüm alışveriş kanallarından kişiselleştirilmiş teklifler alabileceği alışveriş deneyiminde görülecektir. LHR-FCO yolcusu, sadakat kartı verilerini (akıllı telefonlarının dijital cüzdanında doğrulanabilir bir kimlik bilgisi olarak saklanan) bir seyahat acentesiyle paylaştı. Bu, Yeni Dağıtım Yeteneğini (NDC) kullanan havayollarının seyahat acentesi kanalı aracılığıyla kişiselleştirilmiş teklifler sunmasına olanak sağladı.

• Basitleştirilmiş Siparişler: Gezgin teklifler arasından seçim yaptıktan sonra, dijital bir cüzdanda saklanabilecek doğrulanabilir bir kimlik bilgisi olarak bir sipariş oluşturulur. Artık Yolcu Adı Kayıtlarına (PNR), e-biletlere veya elektronik çeşitli belgelere ihtiyacınız yok. Yolculukla ilgili tüm bilgiler, QR kodu olarak da okunabilen doğrulanabilir kimlik bilgisinde saklanır.

• Zahmetsiz Seyahat Gereksinimleri Kontrolü: Birçok işlem, yolcu havalimanına gelmeden çok önce yapılabilir. Dijital cüzdanın yanı sıra dijital pasaport (seyahatçinin dijital cüzdanında saklanan) önemli bir kolaylaştırıcı olacaktır. Yolcular, dijital pasaportun uyruk bilgilerini paylaşarak seyahat belgesi gereksinimlerini doğrulayabiliyor. IATA'nın Timatic çözümü bunu destekliyor.

• “Uçmaya Hazır” – Check-in İşlemlerini Basitleştirme ve Güvenli Hale Getirme: LHR-FCO yolcusu ayrıca, Uçuşa Hazır olduklarına ve koltuklarına oturduklarına dair bir onay almak için dijital pasaportlarını ve sipariş verilerini havayolu şirketi British Airways ile paylaşmayı seçti. manuel veri girişinden kurtularak kısa mesaj yoluyla atama. Yolculara havaalanında temassız bir deneyim sunulur ve kabul edilirse, geleneksel biniş kartları isteğe bağlı hale gelebilir.

• Temassız Havaalanı Deneyimleri: Biyometrik verilerini paylaşmayı seçen yolcular için, telefonunuzu saklama ve havaalanında eller serbest (telefonunuz ve pasaportunuz cebinizde veya çantanızdayken) ilerlemeniz mümkün olacaktır. Biyometrik kapılar, LHR-FCO yolcusunun güvenlikten geçerek dinlenme salonlarına ve uçağa binmesinin yolunu açtı.

“Bir havayolu olarak her zaman yenilik yapıyoruz ve müşteri yolculuğunu mümkün olduğunca sorunsuz hale getirmenin yollarını arıyoruz. Bu yılın başlarında seçilen uçuşlarda biyometrik uçağa binmeyi başlattık ve olumlu müşteri geri bildirimleriyle büyük bir başarı elde ettik. Tamamen entegre bir seyahat yolculuğu sağlamak için IATA ile çalışmak, bunu geliştirmemize yardımcı oluyor ve bize gelecekte nelerin mümkün olabileceğini gösteriyor," dedi British Airways Bilişim ve Dijital Sorumlusu Dirk John.

Projeye katılan şirketler arasında Accenture, Amadeus, Avustralya Sınır Gücü, AWS, Branchspace, British Airways, IDnow, Aeroporti di Roma, SICPA, Trip.com ve Verchaska yer alıyor.

iata-013.jpgKüresel Bir Dönüşüm

Kritik endüstri süreci dönüşümleri ve küresel standartlar bu potansiyeli özellikle de mümkün kılmaktadır:

• Uçak yolcuları için şeffaf, kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sunan, eski biletleme süreçlerini modern Teklif ve Sipariş Standartlarına dönüştüren ve geniş ölçekte dinamik ve güvenilir açık ekosistemin yanı sıra entegre dijital deneyimler sağlamak için merkezi olmayan dijital kimliği uygulamaya koyan Modern Havayolu Perakendeciliği . gezginler.

“Amaç, gezginlerin ihtiyaçlarını karşılayarak onlara değer yaratmak. Yolcular, hava yolculuğu için alışveriş yaparken kişiselleştirilmiş, kusursuz bir dijital deneyim istiyor ve seyahatlerini doğrudan havayolundan mı yoksa üçüncü bir taraf aracılığıyla mı satın aldıklarına bakılmaksızın tutarlı bir hizmet bekliyorlar. Bu, onlarca yıllık standartların, süreçlerin ve teknolojinin dijital ortama modernleştirilmesiyle başarılıyor” dedi IATA'nın Finansal Uzlaştırma ve Dağıtım Hizmetlerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Muhammad Albakri.

• Kabul edilebilirliğin dijitalleştirilmesinin yanı sıra temassız seyahat standartlarını desteklemek için dijital kimlik ve biyometrik teknolojiyi kullanan ve check-in ve uçağa biniş sırasında fiziksel kimlik kontrollerini gereksiz kılan tek kimlik .

“Gelecekte, dijital pasaportunuzun, sadakat kartlarınızın ve diğer doğrulanabilir seyahat kimlik bilgilerinizin yüklü olduğu dijital bir cüzdanı saklayan bir akıllı telefon, seyahat etmek için ihtiyaç duyulacak tek şey olacak. Bu gerçeğe ulaşmak, bugün 11 şirketin ilk tam entegre dijital yolculuğu kolaylaştırmak için bir araya gelmesiyle gösterdiğimiz türden bir iş birliğine ihtiyaç duyuyor. Başarı elbette birlikte çalışabilirlik ve küresel standartlarla destekleniyor; dolayısıyla dijital seyahat kolaylıklarının avantajlarından yolcular yolculukları boyunca ve nereye götürürse götürsün yararlanabiliyor" dedi Careen.

Yolcuların kişisel verilerini kontrol altında tutmasını sağlamak için tasarlanan yolcu işleme standartlarında gizlilik en önemli önceliktir. Üstelik süreçler, eşler arası (aracı taraf olmadan) paylaşılan kimlik bilgilerinin (verilere dayalı doğrulanmış onaylar) alışverişine dayanır. Seyahat edenlerin dijital kabul edilebilirlik sürecinden çıkma olanağına sahip olabilmesi için manuel işleme seçenekleri de korunacak.

Birlikte çalışabilirlik küresel kabul için şarttır ve Dijital Seyahat Kimlik Bilgisi ve Dijital Seyahat Yetkisi de dahil olmak üzere Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) standartlarına uyum sağlanarak sağlanır.

“Doğrulanabilir kimlik bilgilerinden elde edilen bilgiler, bilinmesi gerekenler esasına göre paylaşılıyor. Bir hükümet vize vermek veya seyahate kabul edilebilirliği kanıtlamak için ayrıntılı kişisel bilgiler talep edebilirken, havayolu şirketiyle paylaşılacak tek bilgi, seyahat eden kişinin vizesinin olduğu ve vizenin türü olacaktır. Yolcular kendi verileri üzerinde tam kontrol sahibi olmak istiyor. Careen, "Güvenli, basit ve kullanışlı bir seyahat deneyimiyle elde edecekleri şey de bu" dedi.

IATA İnovasyon Laboratuvarı

LHR-FCO yolculuğu, IATA İnovasyon Laboratuvarı'nda geliştirilen bir “Kavram Kanıtı”dır. İnovasyon Laboratuvarı, sektördeki zorlukların üstesinden gelmek için çözümleri geliştirmek ve yeni teknolojileri test etmek üzere seyahat değer zincirindeki oyuncuları bir araya getiriyor. Amaç, havacılık sektörünün dijitalleşmeye geçerken değer üretmesine yardımcı olmaktır.

“İnovasyon, sürdürülebilir uçmanın yollarını keşfetmekten yolcu seyahat deneyimini dijitalleştirmeye kadar havacılık sektörünün kalbinde yer alıyor. İlerleme sıkı bir şekilde işbirliğine dayanmaktadır. IATA İnovasyon Laboratuvarı, ortaklıkların gücünden yararlanarak öncü çözümler bulmak için sektörü bir araya getiriyor" dedi Albakri.

Dijital Kimliğin kullanıldığı uçtan uca yolculuk bir makalede özetleniyor Yukarıda listelenen şirketlerin yanı sıra Türk Hava Yolları, SITA ve Collins Aerospace ile.

Hava yolları.

"Gelecekteki seyahat vizyonumuz tamamen dijital ve biyometrik tanımlamayla güvence altına alınmış durumda. Bunu yolculuğun her aşamasında yapabilecek teknoloji mevcut olsa da, bu adımları birbirine bağlamanın zor olduğu kanıtlandı. Bugün ortaklarımızla bunun mümkün olduğunu gösterdik. Bu, gelecekte daha basit yolculuklar için bir olasılıklar dünyasının kapılarını açacak” dedi IATA'nın Operasyon, Emniyet ve Güvenlikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Nick Careen.

Bugünkü yolculuk, biyometriden yararlanarak gelecekteki tam entegre dijital seyahat deneyiminin potansiyelini gösterdi:

• Kişiselleştirilmiş Teklifler: Bu, gezginlerin tüm alışveriş kanallarından kişiselleştirilmiş teklifler alabileceği alışveriş deneyiminde görülecektir. LHR-FCO yolcusu, sadakat kartı verilerini (akıllı telefonlarının dijital cüzdanında doğrulanabilir bir kimlik bilgisi olarak saklanan) bir seyahat acentesiyle paylaştı. Bu, Yeni Dağıtım Yeteneğini (NDC) kullanan havayollarının seyahat acentesi kanalı aracılığıyla kişiselleştirilmiş teklifler sunmasına olanak sağladı.

• Basitleştirilmiş Siparişler: Gezgin teklifler arasından seçim yaptıktan sonra, dijital bir cüzdanda saklanabilecek doğrulanabilir bir kimlik bilgisi olarak bir sipariş oluşturulur. Artık Yolcu Adı Kayıtlarına (PNR), e-biletlere veya elektronik çeşitli belgelere ihtiyacınız yok. Yolculukla ilgili tüm bilgiler, QR kodu olarak da okunabilen doğrulanabilir kimlik bilgisinde saklanır.

• Zahmetsiz Seyahat Gereksinimleri Kontrolü: Birçok işlem, yolcu havalimanına gelmeden çok önce yapılabilir. Dijital cüzdanın yanı sıra dijital pasaport (seyahatçinin dijital cüzdanında saklanan) önemli bir kolaylaştırıcı olacaktır. Yolcular, dijital pasaportun uyruk bilgilerini paylaşarak seyahat belgesi gereksinimlerini doğrulayabiliyor. IATA'nın Timatic çözümü bunu destekliyor.

• “Uçmaya Hazır” – Check-in İşlemlerini Basitleştirme ve Güvenli Hale Getirme: LHR-FCO yolcusu ayrıca, Uçuşa Hazır olduklarına ve koltuklarına oturduklarına dair bir onay almak için dijital pasaportlarını ve sipariş verilerini havayolu şirketi British Airways ile paylaşmayı seçti. manuel veri girişinden kurtularak kısa mesaj yoluyla atama. Yolculara havaalanında temassız bir deneyim sunulur ve kabul edilirse, geleneksel biniş kartları isteğe bağlı hale gelebilir.

• Temassız Havaalanı Deneyimleri: Biyometrik verilerini paylaşmayı seçen yolcular için, telefonunuzu saklama ve havaalanında eller serbest (telefonunuz ve pasaportunuz cebinizde veya çantanızdayken) ilerlemeniz mümkün olacaktır. Biyometrik kapılar, LHR-FCO yolcusunun güvenlikten geçerek dinlenme salonlarına ve uçağa binmesinin yolunu açtı.

“Bir havayolu olarak her zaman yenilik yapıyoruz ve müşteri yolculuğunu mümkün olduğunca sorunsuz hale getirmenin yollarını arıyoruz. Bu yılın başlarında seçilen uçuşlarda biyometrik uçağa binmeyi başlattık ve olumlu müşteri geri bildirimleriyle büyük bir başarı elde ettik. Tamamen entegre bir seyahat yolculuğu sağlamak için IATA ile çalışmak, bunu geliştirmemize yardımcı oluyor ve bize gelecekte nelerin mümkün olabileceğini gösteriyor," dedi British Airways Bilişim ve Dijital Sorumlusu Dirk John.

Projeye katılan şirketler arasında Accenture, Amadeus, Avustralya Sınır Gücü, AWS, Branchspace, British Airways, IDnow, Aeroporti di Roma, SICPA, Trip.com ve Verchaska yer alıyor.

Küresel Bir Dönüşüm

Kritik endüstri süreci dönüşümleri ve küresel standartlar bu potansiyeli özellikle de mümkün kılmaktadır:

• Uçak yolcuları için şeffaf, kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sunan, eski biletleme süreçlerini modern Teklif ve Sipariş Standartlarına dönüştüren ve geniş ölçekte dinamik ve güvenilir açık ekosistemin yanı sıra entegre dijital deneyimler sağlamak için merkezi olmayan dijital kimliği uygulamaya koyan Modern Havayolu Perakendeciliği . gezginler.

“Amaç, gezginlerin ihtiyaçlarını karşılayarak onlara değer yaratmak. Yolcular, hava yolculuğu için alışveriş yaparken kişiselleştirilmiş, kusursuz bir dijital deneyim istiyor ve seyahatlerini doğrudan havayolundan mı yoksa üçüncü bir taraf aracılığıyla mı satın aldıklarına bakılmaksızın tutarlı bir hizmet bekliyorlar. Bu, onlarca yıllık standartların, süreçlerin ve teknolojinin dijital ortama modernleştirilmesiyle başarılıyor” dedi IATA'nın Finansal Uzlaştırma ve Dağıtım Hizmetlerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Muhammad Albakri.

• Kabul edilebilirliğin dijitalleştirilmesinin yanı sıra temassız seyahat standartlarını desteklemek için dijital kimlik ve biyometrik teknolojiyi kullanan ve check-in ve uçağa biniş sırasında fiziksel kimlik kontrollerini gereksiz kılan tek kimlik .

“Gelecekte, dijital pasaportunuzun, sadakat kartlarınızın ve diğer doğrulanabilir seyahat kimlik bilgilerinizin yüklü olduğu dijital bir cüzdanı saklayan bir akıllı telefon, seyahat etmek için ihtiyaç duyulacak tek şey olacak. Bu gerçeğe ulaşmak, bugün 11 şirketin ilk tam entegre dijital yolculuğu kolaylaştırmak için bir araya gelmesiyle gösterdiğimiz türden bir iş birliğine ihtiyaç duyuyor. Başarı elbette birlikte çalışabilirlik ve küresel standartlarla destekleniyor; dolayısıyla dijital seyahat kolaylıklarının avantajlarından yolcular yolculukları boyunca ve nereye götürürse götürsün yararlanabiliyor" dedi Careen.

Yolcuların kişisel verilerini kontrol altında tutmasını sağlamak için tasarlanan yolcu işleme standartlarında gizlilik en önemli önceliktir. Üstelik süreçler, eşler arası (aracı taraf olmadan) paylaşılan kimlik bilgilerinin (verilere dayalı doğrulanmış onaylar) alışverişine dayanır. Seyahat edenlerin dijital kabul edilebilirlik sürecinden çıkma olanağına sahip olabilmesi için manuel işleme seçenekleri de korunacak.

Birlikte çalışabilirlik küresel kabul için şarttır ve Dijital Seyahat Kimlik Bilgisi ve Dijital Seyahat Yetkisi de dahil olmak üzere Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) standartlarına uyum sağlanarak sağlanır.

“Doğrulanabilir kimlik bilgilerinden elde edilen bilgiler, bilinmesi gerekenler esasına göre paylaşılıyor. Bir hükümet vize vermek veya seyahate kabul edilebilirliği kanıtlamak için ayrıntılı kişisel bilgiler talep edebilirken, havayolu şirketiyle paylaşılacak tek bilgi, seyahat eden kişinin vizesinin olduğu ve vizenin türü olacaktır. Yolcular kendi verileri üzerinde tam kontrol sahibi olmak istiyor. Careen, "Güvenli, basit ve kullanışlı bir seyahat deneyimiyle elde edecekleri şey de bu" dedi.

IATA İnovasyon Laboratuvarı

LHR-FCO yolculuğu, IATA İnovasyon Laboratuvarı'nda geliştirilen bir “Kavram Kanıtı”dır. İnovasyon Laboratuvarı, sektördeki zorlukların üstesinden gelmek için çözümleri geliştirmek ve yeni teknolojileri test etmek üzere seyahat değer zincirindeki oyuncuları bir araya getiriyor. Amaç, havacılık sektörünün dijitalleşmeye geçerken değer üretmesine yardımcı olmaktır.

“İnovasyon, sürdürülebilir uçmanın yollarını keşfetmekten yolcu seyahat deneyimini dijitalleştirmeye kadar havacılık sektörünün kalbinde yer alıyor. İlerleme sıkı bir şekilde işbirliğine dayanmaktadır. IATA İnovasyon Laboratuvarı, ortaklıkların gücünden yararlanarak öncü çözümler bulmak için sektörü bir araya getiriyor" dedi Albakri.

Dijital Kimliğin kullanıldığı uçtan uca yolculuk bir makalede özetleniyor Yukarıda listelenen şirketlerin yanı sıra Türk Hava Yolları, SITA ve Collins Aerospace ile.

ve Ortakları Tarafından Dijital Kimliğin Kullanıldığı İlk Entegre Alışverişten Seyahate Yolculuk Yolculuğu

CHICAGO, ABD - Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), endüstri ortaklarıyla birlikte, Londra Heathrow'dan (LHR) Roma Fiumicino'ya (FCO) İngilizlerle yapılan bir yolculukta, uçuş alışverişinden varışa kadar ilk tam entegre dijital kimlik seyahat deneyimini başarıyla test etti Hava yolları.

"Gelecekteki seyahat vizyonumuz tamamen dijital ve biyometrik tanımlamayla güvence altına alınmış durumda. Bunu yolculuğun her aşamasında yapabilecek teknoloji mevcut olsa da, bu adımları birbirine bağlamanın zor olduğu kanıtlandı. Bugün ortaklarımızla bunun mümkün olduğunu gösterdik. Bu, gelecekte daha basit yolculuklar için bir olasılıklar dünyasının kapılarını açacak” dedi IATA'nın Operasyon, Emniyet ve Güvenlikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Nick Careen.

Bugünkü yolculuk, biyometriden yararlanarak gelecekteki tam entegre dijital seyahat deneyiminin potansiyelini gösterdi:

• Kişiselleştirilmiş Teklifler: Bu, gezginlerin tüm alışveriş kanallarından kişiselleştirilmiş teklifler alabileceği alışveriş deneyiminde görülecektir. LHR-FCO yolcusu, sadakat kartı verilerini (akıllı telefonlarının dijital cüzdanında doğrulanabilir bir kimlik bilgisi olarak saklanan) bir seyahat acentesiyle paylaştı. Bu, Yeni Dağıtım Yeteneğini (NDC) kullanan havayollarının seyahat acentesi kanalı aracılığıyla kişiselleştirilmiş teklifler sunmasına olanak sağladı.

• Basitleştirilmiş Siparişler: Gezgin teklifler arasından seçim yaptıktan sonra, dijital bir cüzdanda saklanabilecek doğrulanabilir bir kimlik bilgisi olarak bir sipariş oluşturulur. Artık Yolcu Adı Kayıtlarına (PNR), e-biletlere veya elektronik çeşitli belgelere ihtiyacınız yok. Yolculukla ilgili tüm bilgiler, QR kodu olarak da okunabilen doğrulanabilir kimlik bilgisinde saklanır.

• Zahmetsiz Seyahat Gereksinimleri Kontrolü: Birçok işlem, yolcu havalimanına gelmeden çok önce yapılabilir. Dijital cüzdanın yanı sıra dijital pasaport (seyahatçinin dijital cüzdanında saklanan) önemli bir kolaylaştırıcı olacaktır. Yolcular, dijital pasaportun uyruk bilgilerini paylaşarak seyahat belgesi gereksinimlerini doğrulayabiliyor. IATA'nın Timatic çözümü bunu destekliyor.

• “Uçmaya Hazır” – Check-in İşlemlerini Basitleştirme ve Güvenli Hale Getirme: LHR-FCO yolcusu ayrıca, Uçuşa Hazır olduklarına ve koltuklarına oturduklarına dair bir onay almak için dijital pasaportlarını ve sipariş verilerini havayolu şirketi British Airways ile paylaşmayı seçti. manuel veri girişinden kurtularak kısa mesaj yoluyla atama. Yolculara havaalanında temassız bir deneyim sunulur ve kabul edilirse, geleneksel biniş kartları isteğe bağlı hale gelebilir.

• Temassız Havaalanı Deneyimleri: Biyometrik verilerini paylaşmayı seçen yolcular için, telefonunuzu saklama ve havaalanında eller serbest (telefonunuz ve pasaportunuz cebinizde veya çantanızdayken) ilerlemeniz mümkün olacaktır. Biyometrik kapılar, LHR-FCO yolcusunun güvenlikten geçerek dinlenme salonlarına ve uçağa binmesinin yolunu açtı.

“Bir havayolu olarak her zaman yenilik yapıyoruz ve müşteri yolculuğunu mümkün olduğunca sorunsuz hale getirmenin yollarını arıyoruz. Bu yılın başlarında seçilen uçuşlarda biyometrik uçağa binmeyi başlattık ve olumlu müşteri geri bildirimleriyle büyük bir başarı elde ettik. Tamamen entegre bir seyahat yolculuğu sağlamak için IATA ile çalışmak, bunu geliştirmemize yardımcı oluyor ve bize gelecekte nelerin mümkün olabileceğini gösteriyor," dedi British Airways Bilişim ve Dijital Sorumlusu Dirk John.

Projeye katılan şirketler arasında Accenture, Amadeus, Avustralya Sınır Gücü, AWS, Branchspace, British Airways, IDnow, Aeroporti di Roma, SICPA, Trip.com ve Verchaska yer alıyor.

Küresel Bir Dönüşüm

Kritik endüstri süreci dönüşümleri ve küresel standartlar bu potansiyeli özellikle de mümkün kılmaktadır:

• Uçak yolcuları için şeffaf, kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sunan, eski biletleme süreçlerini modern Teklif ve Sipariş Standartlarına dönüştüren ve geniş ölçekte dinamik ve güvenilir açık ekosistemin yanı sıra entegre dijital deneyimler sağlamak için merkezi olmayan dijital kimliği uygulamaya koyan Modern Havayolu Perakendeciliği . gezginler.

“Amaç, gezginlerin ihtiyaçlarını karşılayarak onlara değer yaratmak. Yolcular, hava yolculuğu için alışveriş yaparken kişiselleştirilmiş, kusursuz bir dijital deneyim istiyor ve seyahatlerini doğrudan havayolundan mı yoksa üçüncü bir taraf aracılığıyla mı satın aldıklarına bakılmaksızın tutarlı bir hizmet bekliyorlar. Bu, onlarca yıllık standartların, süreçlerin ve teknolojinin dijital ortama modernleştirilmesiyle başarılıyor” dedi IATA'nın Finansal Uzlaştırma ve Dağıtım Hizmetlerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Muhammad Albakri.

• Kabul edilebilirliğin dijitalleştirilmesinin yanı sıra temassız seyahat standartlarını desteklemek için dijital kimlik ve biyometrik teknolojiyi kullanan ve check-in ve uçağa biniş sırasında fiziksel kimlik kontrollerini gereksiz kılan tek kimlik .

“Gelecekte, dijital pasaportunuzun, sadakat kartlarınızın ve diğer doğrulanabilir seyahat kimlik bilgilerinizin yüklü olduğu dijital bir cüzdanı saklayan bir akıllı telefon, seyahat etmek için ihtiyaç duyulacak tek şey olacak. Bu gerçeğe ulaşmak, bugün 11 şirketin ilk tam entegre dijital yolculuğu kolaylaştırmak için bir araya gelmesiyle gösterdiğimiz türden bir iş birliğine ihtiyaç duyuyor. Başarı elbette birlikte çalışabilirlik ve küresel standartlarla destekleniyor; dolayısıyla dijital seyahat kolaylıklarının avantajlarından yolcular yolculukları boyunca ve nereye götürürse götürsün yararlanabiliyor" dedi Careen.

Yolcuların kişisel verilerini kontrol altında tutmasını sağlamak için tasarlanan yolcu işleme standartlarında gizlilik en önemli önceliktir. Üstelik süreçler, eşler arası (aracı taraf olmadan) paylaşılan kimlik bilgilerinin (verilere dayalı doğrulanmış onaylar) alışverişine dayanır. Seyahat edenlerin dijital kabul edilebilirlik sürecinden çıkma olanağına sahip olabilmesi için manuel işleme seçenekleri de korunacak.

Birlikte çalışabilirlik küresel kabul için şarttır ve Dijital Seyahat Kimlik Bilgisi ve Dijital Seyahat Yetkisi de dahil olmak üzere Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) standartlarına uyum sağlanarak sağlanır.

“Doğrulanabilir kimlik bilgilerinden elde edilen bilgiler, bilinmesi gerekenler esasına göre paylaşılıyor. Bir hükümet vize vermek veya seyahate kabul edilebilirliği kanıtlamak için ayrıntılı kişisel bilgiler talep edebilirken, havayolu şirketiyle paylaşılacak tek bilgi, seyahat eden kişinin vizesinin olduğu ve vizenin türü olacaktır. Yolcular kendi verileri üzerinde tam kontrol sahibi olmak istiyor. Careen, "Güvenli, basit ve kullanışlı bir seyahat deneyimiyle elde edecekleri şey de bu" dedi.

IATA İnovasyon Laboratuvarı

LHR-FCO yolculuğu, IATA İnovasyon Laboratuvarı'nda geliştirilen bir “Kavram Kanıtı”dır. İnovasyon Laboratuvarı, sektördeki zorlukların üstesinden gelmek için çözümleri geliştirmek ve yeni teknolojileri test etmek üzere seyahat değer zincirindeki oyuncuları bir araya getiriyor. Amaç, havacılık sektörünün dijitalleşmeye geçerken değer üretmesine yardımcı olmaktır.

“İnovasyon, sürdürülebilir uçmanın yollarını keşfetmekten yolcu seyahat deneyimini dijitalleştirmeye kadar havacılık sektörünün kalbinde yer alıyor. İlerleme sıkı bir şekilde işbirliğine dayanmaktadır. IATA İnovasyon Laboratuvarı, ortaklıkların gücünden yararlanarak öncü çözümler bulmak için sektörü bir araya getiriyor" dedi Albakri.

Dijital Kimliğin kullanıldığı uçtan uca yolculuk bir makalede özetleniyor Yukarıda listelenen şirketlerin yanı sıra Türk Hava Yolları, SITA ve Collins Aerospace ile.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA