20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

IATA: AŞIYI DAĞITMAK İÇİN 8.000 JUMBO JET LAZIM

IATA, aşının dağıtımı için 8.000 adet Boeing 747 eşdeğerinde kapasiteye sahip bir havayolu taşıma planı gerektiğini bildirdi.

IATA: Aşıyı dağıtmak için 8.000 jumbo jet lazım

12 Eylül 2020 Cumartesi 18:00

LONDRA- İnsanlığı kurtaracak korona virüs aşısının bulunması durumunda dünya genelinde dağıtımının yapılması için şimdiye kadar görülen en geniş çaplı havayolu nakliye operasyonunun yürütüleceğini söylüyor.
BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), aşının dağıtımı için 8.000 adet Boeing 747 eşdeğerinde kapasiteye sahip bir havayolu taşıma planı gerektiğini bildirdi.

iata-009.jpgHenüz Covid-19 aşısı bulunmadı ama IATA şimdiden havayolu şirketleri, havaalanları, küresel sağlık kurumları ve ilaç şirketleriyle küresel dağıtım programı için görüşmelere başladı. Dağıtım programı, bir kişiye bir doz verilecek şekilde planlanıyor.

alexandre-de-juniac,-001.jpg

IATA Yönetim Kurulu Başkanı Alexandre de Juniac, "Korona virüs aşılarını güvenli bir şekilde taşımak, küresel kargo endüstrisi için yüzyılın misyonu olacak. Ama çok dikkatli önceden yapılan bir planlama olmazsa gerçekleşemeyecek. Bu planlamanın zamanı da şimdi" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA