19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

HYATT, APPLE LEİSURE GROUP'U ALDI, EĞLENCEYİ HEDEFLEDİ

Hyatt, Apple Leisure Group'u 2.7 milyar dolara satın alarak eğlence portföyü ile rekabet gücünü artırıyor

Hyatt, Apple Leisure Group'u aldı, eğlenceyi hedefledi

19 Şubat 2022 Cumartesi 19:00

NEW YORK - Hyatt'ın pazar portföyünün coğrafi genişlemesinin yanı sıra lüks seyahatteki güçlü toparlanma, şirket için gelecekteki kazanımlara işaret ediyor. Hyatt, Apple Leisure Group'u 2.7 milyar dolara satın alıyor. Apple Leisure, çeşitli markalarda 100 her şey dahil lüks tatil köyü işletiyor.

ABD'nin önde gelen otel grubu Hyatt, tatil köyü işletmecisi Apple Leisure Group'u 2.7 milyar ABD Doları karşılığında satın alarak lüks eğlence olanaklarını genişletiyor. Hyatt'ın pazar portföyünün coğrafi genişlemesinin yanı sıra lüks seyahatteki güçlü toparlanma, şirket için gelecekteki kazanımlara işaret ediyor.

hyatt,-apple-leisure-group.jpgApple Eğlence Grubu Sunscape Resorts ve Spa'ların yanı sıra Secrets Resorts ve Spa'lar dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere çeşitli markalarda 100 her şey dahil lüks tatil köyü işletmektedir. Bu ekleme, Hyatt'ın halihazırda büyük ölçüde bu pazara odaklanmış olan lüks portföyünü önemli ölçüde artıracaktır.

Lüks seyahatin toparlanması umut verici görünüyor. Sektör analistlerinin tahminleri, lüks otellerde (60 büyük pazarda) kullanılan oda gecelerinin, 69.7'de bütçeden (%2021) daha büyük bir yıllık artışla (%59) karşılaşacağını gösteriyor.

hyatt,-apple-leisure-group-001.jpgLüks segmentteki daha fazla toparlanma, muhtemelen 2021'de lüks tekliflere yönelik hem talep hem de arzdaki artışı yansıtıyor ve genişleyen segment için umut verici bir işaret. Hyatt portföy. Hyatt'ın tatil köyü tekliflerinin ikiye katlanması, COVID-19 iyileşme döneminde artan lüks eğlence amaçlı seyahat talebiyle iyi uyum sağlayacaktır. İş seyahati talebinin öngörülebilir şekilde düşük kalmasıyla bu satın alma, Hyatt'ın daha hızlı toparlanması beklenen bir pazardaki konumunu güçlendirmesine olanak tanıyacak.

Son sektör anketi, küresel yanıt verenlerin %28'inin artık tatiller için çok daha yüksek (%16) veya biraz daha yüksek (%12) bir bütçeye sahip olduğunu ve bir sonraki tatillerinde fazladan harcama yapmak isteyen bir grup tüketicinin olduğunu açıkça ortaya koydu.

Bazı tüketiciler için ulusal karantinalar ve uluslararası seyahat kısıtlamaları evde daha fazla zaman anlamına geliyor. Bu, tasarruf yapılmasına izin verdi ve bazıları için seyahat bütçeleri arttı. Bu nedenle, bazı gezginler daha fazla ödemeye, lüks tatiller aramaya ve bir sonraki kaçamaklarında özel bir gün geçirmeye isteklidir.

Son konaklama trendleri, diğer otelcilerin lüks portföylerini zaten genişlettiğini gösteriyor. Ağustos 2021'de InterContinental Hotel Group (IHG), büyümesini artırmak için yeni bir lüks resort markası başlatma planlarını duyurdu. Marriott ayrıca her şey dahil tesis teklifini artırmayı planladığını açıkladı.

Apple Leisure Group halihazırda ABD, Meksika ve Karayipler'de paket tatiller için en büyük tur operatörlerinden biri. Bu anlaşma, Hyatt'ın Avrupa portföyünü %60 oranında artıracak ve Marriott, Hilton ve IHG gibi firmalarla rekabeti yoğunlaştıracak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA