22 Ekim 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

HOMEROS ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Homeros adının Bornova'nın tanıtımı için çok önemli olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yarışmaya katılan tüm eser sahiplerine teşekkür etti.

Homeros ödülleri verildi

30 Kasım 2014 Pazar 09:30

İZMİR- Bornova Belediyesi’nin Türk edebiyatına yeni yapıtlar kazandırmak amacıyla düzenlediği 3. Homeros Kısa Öykü Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Yarışmada ilk üç sırayı alan giren eser sahiplerine ödülleri Bornova Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen törenle verildi.
Bornova Belediyesi'nin bu yıl 3. kez düzenlediği Homeros Kısa Öykü Yarışması'na 272 eser başvurdu. 182 eserin değerlendirmeye alındığı yarışmada İzmir'den Hasibe Özaydın "Öyle olsun istiyorduk" adlı öyküyle birinci, İstanbul'dan Özlem Gökçehan Kale "Şiirimin Hikayesi" adlı eseriyle ikinci, yine İzmir'den Ali Kaya ise "Denizler Delisi Yorgo" adlı öyküyle üçüncü oldu. İlk üçe giren eser sahiplerinin 5 bin, 3 bin ve 2 bin liralık para ödüllerini temsil eden çekleri verildi.
Gülmece ve çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü, yazar - şair Hüseyin Yurttaş, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nerin Yayın, Dil Derneği İzmir Temsilcisi Yunus Bekir Yurdakul ve Bornova Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ümit Tunçağ'dan oluşan jüri yayınlanmaya değer on eseri de belirledi. O eserler ve sahipleri şöyle:
“Toprağa Basmak” Kadir Akar - İzmir, “Antikacı Dükkanı” Ümit Evran - İzmir,
“Zeus'un Kafası Yerde” İlyas Engiz -Antalya, “Aksona Koray” Avcı Çakman - Ankara, “İnsancık ne yapsın” Murathan Çarboğa – Hatay, “Yüreğime Yinen Yumruk” Kezban Şahin Taysun – İzmir, “Gecenin İkisi ve Hiç Uykum Yok” Muzaffer Kale – İzmir, “Güller Yalan Söylemez” İbrahim Şaşma – Karaman, “Bir Yıldızı Görmek” - Nuri Demir – İzmir, “Zeytin Ağacının Dibinde” - Tekin Türegün (Bursa).
Homeros adının Bornova'nın tanıtımı için çok önemli olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yalnızca dereceye giren değil yarışmaya katılan tüm eser sahiplerine teşekkür etti.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA