23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

HEY GRUP, 2009'DA OTEL YAPACAK

Tekstil, turizm ve bilişimin alanlarında faaliyet gösteren Hey Grup, turizmde de butik otel yatırımı yapacak. Şirket, 2009'da ise halka arz planlıyor.

Hey Grup, 2009'da otel yapacak

19 Şubat 2008 Salı 17:30

İSTANBUl- Tekstil, turizm ve bilişimin alanlarında faaliyet gösteren Hey Grup, turizmde de butik otel yatırımı yapacak. Şirket, 2009'da ise halka arz planlıyor.

Hey Tekstil Yönetim Kurulu üyesi Aynur Bektaş, faaliyetleri ve yatırım planları ile ilgili bilgi verdi. Grup bünyesindeki Hey Tekstil'in 2007'yi 120 milyon dolarla H&C Tekstil'in ise 70 milyon dolarla kapattığını ifade eden Aynur Bektaş, tekstilde toplam 190 milyon dolarlık ciro elde ettiklerini söyledi. Turizm şirketi Hey Travel'in 2006'da 20 milyon dolar olan cirosunu 2007'de 50 milyon dolara çıkardığını, bilişim şirketi CBS'nin de yaklaşık 10 milyon dolarlık cirosu olduğunu belirten Bektaş şöyle devam etti: "Grup olarak toplam 250 milyon dolar bir ciro yaptık. Yani yüzde 65 gibi bir oranda büyüdük. 2008'deki hedefimiz yüzde 100 bir büyüme. 2008'i de 500 milyon dolar ciroyla kapatmayı hedefliyoruz. Bakıyorum belki bunu bile geçeceğiz."

 

Bektaş, "İzmir'de özel bir köşk aldık. Orayı belki butik otel yapacağız. Önümüzdeki yıl biraz şehir otelciliğine butik otelciliğe ağırlık vereceğiz. İstanbul ve Antalya'nın yanı sıra Anadolu'da da birkaç yerde de şehir otelleri açmayı düşünüyoruz. Şu anda görüşmeler devam ediyor." Bektaş seyahat acenteliğinin ardından otelciliğe girmelerinin sebebini ise "Bizim müşterimiz hazır zaten. Kendi getirdiğimiz yabancılar var. Onların çoğu deniz kenarı değil de daha çok şehrin içinde olmayı tercih ediyorlar. Butik otellerde topluca kalmak istiyorlar. Ama bezen yer bulamıyoruz. Bir ihtiyaçtan doğdu aslında" dedi.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA