19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

HEATHROW’DA SON 50 YILIN EN KÖTÜ YOLCU SAYISI

İngiltere'nin en yoğun havalimanı tarihinin en kötü mali yılını yaşadı. 2021'de 3,8 milyar sterlin zarar bildirdi

Heathrow’da son 50 yılın en kötü yolcu sayısı

24 Şubat 2022 Perşembe 22:00

LONDRA- Heathrow Havaalanı , 2021'de, Birleşik Krallık'ın Covid-19 seyahat kısıtlamaları nedeniyle yolcu sayısının yaklaşık 50 yılın en düşük seviyesine düşmesiyle tarihinin en kötü mali yılını yaşadı. İngiltere'nin en yoğun havalimanı 2021'de 3,8 milyar sterlin zarar bildirdi

West London havaalanındaki patronlar, geçen yıl 19.4 milyon insanın kapılarından geçtiğinde yaşanan darbeden kurtulmak için güçlü bir yaz sezonuna güveniyor - 1972'den bu yana en düşük rakam.

İngiltere'nin değişen seyahat kuralları sistemi ve geçen yılın sonlarında uygulanan ek Omicron kısıtlamaları , Heathrow'un trafikte azalma gören tek Avrupa havalimanı olduğu anlamına geliyordu. Ağırlıklı olarak yolcu uçaklarında taşınan kargo, pandemi öncesi seviyelere göre yüzde 12 düştü.

heathrow-havaalani-,.pngSon iki yılda 870 milyon £ (1.18 milyar $) maliyet tasarrufu tahakkuk ettirildi, ancak pandemi sırasındaki kümülatif kayıplar, daha düşük yolcular ve yüksek sabit maliyetler nedeniyle 3,8 milyar £'a yükseldi.

Patronlar, Ocak ve Şubat aylarında beklenenden daha düşük rakamlar bildirseler de, yaz aylarında seyahat talebindeki artışın bu yıl havaalanındaki trafiği artıracağını umuyorlar.

heathrow-havaalani-,-001.pngheathrow-havaalani-,-002.png

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA