22 Ağustos 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara27°C
  • Antalya27°C

HEATHROW HAVALİMANI, BEŞ GÜN DE YOLCU REKORU KIRDI

Heathrow, havacılık düzenleyicisinin ücretler konusundaki kararlarıyla 260 bini aşan yolcu trafiğine ulaşarak Haziran rekorlarını altüst etti

Heathrow Havalimanı, beş gün de yolcu rekoru kırdı

15 Temmuz 2024 Pazartesi 15:00

LONDRA - Heathrow Havalimanı, Haziran ayında üst üste iki gün 260 bini aşan yolcu trafiğine sahne olurken, beş gün de rekor kırarak 260 bini aşan yolcu trafiğine sahne oldu.

Geçtiğimiz ay Londra'daki merkezi kullanan kişi sayısı 7,4 milyona ulaşırken, havalimanı 30 Haziran'da şimdiye kadarki en yoğun gününü yaşadı ve 268 binden fazla yolcuya hizmet verdi.

Havaalanından yapılan açıklamada, "yaz mevsiminin sorunsuz ve başarılı geçmesini sağlamakla görevli" uzman ekipler de dahil olmak üzere personel sayısının rekor seviyede 90 bini aştığı belirtildi. Daha fazlası: Heathrow'un yıllık kârının artan yolcu seviyelerine rağmen düşmesi bekleniyor Heathrow, grev uyarılarına rağmen yıllık yolcu tahminini yükseltti

heathrow-havalimani,.jpgHeathrow şunları ekledi: "Bagaj dayanıklılık ekibi, güçlü bir bagaj hizmeti sağlamak için görevlendirilecek ve yüzlerce 'Heathrow yardımcısı', yolculara yolculuklarının her adımında yardımcı olmak için terminal genelinde görevlendirilecek.

“Yolcuların Heathrow'daki varış noktalarına zamanında ulaşmasını sağlamak için havayolları ve yer hizmetleri kuruluşları, 'birlikte zamanında' kampanyasında güçlerini birleştirdi ve şimdiye kadarki en yoğun yaz dönemimizde dakikliği en üst düzeye çıkarmak için birlikte çalıştı.

Aylık performans detayları, Sivil Havacılık Otoritesinin, Heathrow'un 2026 sonuna kadar havalimanını kullanan havayollarından aldığı yıllık ücret sınırlamalarında yaptığı değişikliklere ilişkin kararını yayınlamasının ardından geldi.

CAA, Nisan 2023'te Rekabet ve Piyasalar Kurumu'na yapılan itirazlara yanıt olarak Heathrow'un havayolu ücretlerinde değişiklik yapma kararı aldığını duyurdu.

Havacılık düzenleyicisi, Heathrow ve havayollarının önerilen ücretlere ilişkin itirazları üzerine CMA'nın kararını ele alma kararı aldığını söyledi.

CAA, değişikliklerin şunları yansıttığını söyledi:

Heathrow'un 2020 ve 2021'de gelirin "aşırı toparlanması" için ödeyeceği ücretlerde daha küçük bir indirim;

Heathrow'un sermaye maliyetinin hesaplanmasında endeksli bağlantılı borca ​​izin verilen primin ortadan kaldırılması; ve

Heathrow'un ücretlerinin emeklilik açığı onarım ödemeleri ve işletme vergilerini yansıttığından emin olmak için değişiklikler yapıldı.

CAA'nın Mart 2023'te fiyat tavanına ilişkin nihai kararında, ücretlerin 2025'te yolcu başına 25,24 sterlin, 2026'da ise yolcu başına 25,28 sterlin ile sınırlandırılacağı tahmin ediliyordu.

Yapılan değişikliklerle Heathrow'un ücretleri 2025'te yaklaşık %6 veya 1,52 sterlin, 2026'da ise 1,57 sterlin düşecek ve yolcu başına düşen ücret 2025'te tahmini 23,73 sterlin, 2026'da ise 23,71 sterlin olarak sınırlandırılacak.

CMA, geçen ekim ayında, otoritenin yolcular için fiyatların çok yüksek olmamasını sağlamak ile yatırımcıları havalimanını zaman içinde korumaya ve iyileştirmeye teşvik etmek arasında "genel olarak doğru dengeyi" sağladığını tespit etti.

Ayrıca İngiltere Sivil Havacılık Kurumu'nun yeniden incelemesi gereken bazı daha küçük sorunlar olduğunu tespit etti.

CAA, "Bu karar, Heathrow'un bu konuları bu yaz sonu açıklanacak 2025 ücretlendirme danışmanlığında yansıtmasını sağlamalı ve CMA'nın nihai kararının gereklilikleriyle tutarlıdır" diye ekledi.

Havalimanının Genel Müdürü Thomas Woldbye, "Haziran ayında Heathrow'da daha önce hiç olmadığı kadar çok sayıda rekor kırıldı ve tek bir günde daha fazla yolcuya hizmet verildi" dedi.

"En yoğun günde seyahat eden 268.000 yolcunun sorunsuz ve stressiz bir yolculuk geçirmesini sağlamak için fazladan çaba sarf eden tüm meslektaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bu çabaların ACI Europe tarafından takdir edilmesinden ve Heathrow'un yakın zamanda en iyi havalimanı ödüllerinde övgüyle karşılanmasından heyecan duyuyorum.

“Yaz mevsimine başladığımız gibi devam etmeyi planlıyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA