19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

HAVAYOLU ARTAN YOLCU TALEBİYLE PİLOTLARI AŞIDAN CAYDIRDI

Piedmont Airlines adlı bölgesel havayolu, artan yolcu talebi nedeniyle pilotları COVID aşısı yaptırmaktan caydırdı

Havayolu artan yolcu talebiyle pilotları aşıdan caydırdı

26 Mart 2021 Cuma 23:30

NEW YORK - American Airlines iştiraki Piedmont Airlines, CBS News tarafından alınan bir nota göre, artan yolcu talepleri nedeniyle pilotların COVID aşıları yaptırmalarını engelledi.

Gönderilen notta, Piedmont Havayolları Baş Pilotu John Pursell, bölgesel taşıyıcının 500 pilotuna, "Piedmont, yüksek talep nedeniyle 19-21 Mart hafta sonu için COVID aşısı için ek pilotlar serbest bırakamayacak" dedi.

Pazar günü TSA kontrol noktalarında 1,5 milyondan fazla yolcu ekranına ulaşan seyahat talebi Mart ayı boyunca artış gösterdi.

Pursell pilotlara, havayolunun "operasyonel güvenilirliği" sürdürebilmesi için "ayın ilerleyen saatlerinde program yapmaya çalışmaları" gerektiğini söyledi.

piedmont-airlines,-.jpgPiedmont, Charlotte, North Carolina ve Philadelphia, Pennsylvania'da üsleri olan American Airlines'ın tamamına sahip olduğu bir yan kuruluşudur. Bölgesel taşıyıcı, 50 koltuklu Embraer E-145 yolcu uçağı işletmektedir.

Havayolundaki bir kaynak, CBS News'e, vardiyalarını karşılayacak yeterli yedek pilotun bulunmaması nedeniyle geçen hafta sonu birkaç pilotun COVID aşısı yaptırma izinlerinin reddedildiğini söyledi. Kaynak, çalışanlar mutlu olsa da havayolunun tekrar meşgul olduğunu, "pilotların cezalandırılmadan korunmasına izin verilmesi gerektiğini" ekledi.

FAA, pilotların bir COVID-19 aşısı aşısı aldıktan sonra 48 saat boyunca uçmasına izin vermiyor; bu, havayolunun artan seyahat talebine ayak uydurma kabiliyetini zorlayabilecek bir düzenleme "hem uçağın hem de mevcut mürettebatın kapasitesine yakın bir kapasitede çalışıyordu "nota göre.

11 Mart'ta tüm Piedmont pilotlarına gönderilen ve CBS News tarafından edinilen "COVID-19 Aşılama Politikası" başlıklı başka bir not, "Bir an önce aşı olma arzusunu tamamen anlıyoruz" dedi. "Her pilotu aşı olmaya teşvik etsek de, uçuş görevine dönmeden önce 48 saat bekleme zorunluluğu, mürettebatın kapsama alanında ciddi endişelere neden oluyor."

Not, havayolunun "maksimum program esnekliği" sağlayacağını söylüyor, ancak pilotlara "boş zamanlarında ve gerekli 48- saat sonrası dönem, uçuş programlarına müdahale etmeyecektir. "

Birçok eyalette aşı randevuları yetersiz kalmaktadır.

Havayolu, geçen hafta sonu Charlotte havaalanının Piedmont için çalışanlar da dahil olmak üzere havaalanı çalışanları için bir aşı kliniğine ev sahipliği yaptığını söyledi. Havayolunun Charlotte Douglas Uluslararası Havaalanında bir mürettebat üssü var ve uçuşları iptal etmeden mümkün olduğu kadar çok pilota izin verdiğini söyleyerek 17 Mart e-postasını sordu.

Piedmont'un kurumsal iletişim direktörü Crystal Byrd yaptığı açıklamada, "Piedmont, tüm ekip üyelerimizi aşı olmaya şiddetle teşvik ediyor ve bunu yapmaya teşvik ediyor" dedi. "Pilotlarımızın aşı sonrası iş dışında kalmaları için FAA gereklilikleri nedeniyle, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılarken esneklik sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz."

Byrd, pilotların "aşılarını almak için gerekli izin süresini güvence altına almak için lider ekipleriyle birlikte çalışmaya teşvik edildiğini" söyledi.

Havayolu, yoğun bir seyahat haftasonunda bir ana havalimanında büyük bir aşılama olayını içeren benzer bir durumun tekrar yaşanmasının olası olmadığına inanıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA