23 Aralık 2024
  • İstanbul7°C
  • Ankara2°C
  • Antalya12°C

HAVAYOLLARI, YENİ NESİL PİLOTLAR YETİŞTİRMEYİ PLANLIYOR

Havayolları, on yıllık kokpit krizi korkuları arasında yeni nesil pilotlar yaratmayı nasıl planlıyor?

Havayolları, yeni nesil pilotlar yetiştirmeyi planlıyor

13 Kasım 2022 Pazar 14:00

DENVER -United, Delta, American ve Southwest gibi büyük havayolları için akut pilot sıkıntısı, endüstriyi pilotları nasıl eğittiğini ve kokpitte yeni nesil havacılık işçiliğini nasıl işe aldığını yeniden düşünmeye zorluyor.

United’ın artık kendi uçuş okulu varken, rakipleri ve bölgesel havayolları bağımsız uçuş okullarıyla bağlantı kurdu ve kendi programlarını markalaştırdı.

Havayolları bu yıl 1990′dan bu yana herhangi bir yıldan daha fazla pilot işe aldı ve yönetim ile pilot sendikaları arasındaki zorlu müzakerelerin ortasında, ancak özellikle tüm Covid erken emekliliklerinden sonra talebi karşılamıyor ve daha fazla pilot ihtiyacının artması bekleniyor. Önümüzdeki yıllarda yılda 18.00’e kadar yeni işe alım rakamına ulaşacak.

havayollari,-pilot.pngKoronavirüs pandemisi Mart 2020′de ABD havayollarını yere indirmeden önce bile, nitelikli pilot sıkıntısı başgösteriyordu. Bugün, hava yolculuğu beklenenden çok daha güçlü ve beklenenden daha erken geri dönmüş olsa da - ve büyük havayolları kârlılığa geri dönüyor olsa da - yeterli kokpit ekibini koruma mücadelesi, birçok yolcunun iptal edilen uçuşlar şeklinde yaşadığı akut bir soruna dönüştü.

Bunu düzeltmeye yardımcı olmak için, taşıyıcılar mevcut pilotlar için agresif bir şekilde rekabet ediyor. Ancak daha uzun vadeye odaklanan havayolları, eğitim programlarını benzeri görülmemiş seviyelere çıkarıyor ve daha genç ve daha çeşitli yeni nesil havacıları çekmeye çalışıyor.

Geçen Aralık, United Airlines

Aviate Academy’yi Goodyear, Arizona’da açtı, ABD’deki ilk büyük havayoluna ait uçuş okulu American Airlines dahil olmak üzere diğer ana dallar, Delta Hava Yolları, Güneybatı, Hawaii dili, JetMavive Sınır, ülke çapında düzinelerce bağımsız uçuş okuluna bağlı markalı eğitim programları kurdu. Bu formül, Mesa Air Group gibi bölgesel havayolları tarafından da benimsenmiştir., Cumhuriyet, Elçi, Cape Air ve SkyWest

. Pilot boru hattı, son zamanlarda daha az da olsa orduya ve havacılık programları sunan üniversitelere güvenmeye devam ediyor.

Çalışma İstatistikleri Bürosu’na göre , 2021′de 135.300 havayolu ve ticari pilot istihdam edildi; bu sayının önümüzdeki on yılda %6 oranında artması ve yılda 18.000′den fazla yeni işe alınması bekleniyor. Pilotlar için bir kariyer danışmanlığı şirketi olan Future & Active Pilot Advisors’a göre, Temmuz ayı başlarında havayolları bu yıl 5,500′den fazla pilotu işe aldı; bu, en az 1990′dan bu yana herhangi bir tam yıldan daha fazla.

Bebek patlamaları, insansız hava araçları ve maliyet pilot mesleğini vurdu

Covid öncesi, pilot arzı uçan halkın talebini karşılıyordu, ancak fırtına bulutları birkaç cephede toplanıyordu. Pilotlardan oluşan bebek patlaması grubu, federal olarak zorunlu kılınan 65 olan emeklilik yaşına yaklaşıyordu. Havayolu endüstrisinin küresel olarak hızlı büyümesi, ABD pilotlarını daha iyi ücret ve avantajlarla cezbediyordu. Askeri pilotların sivil uçaklara geçişlerinin geleneksel yolu, daha az konuşlandırma ve otonom dronların yükselişi nedeniyle yavaşlıyordu. Bu arada, bir havayolu taşımacılığı pilotu (ATP) sertifikası almak için artan maliyet (yaklaşık 100.000 $) ve gereken süre (en az 1.500 saat) insanları mesleğe girmekten caydırıyordu.

Sonra pandemi vurdu. Hava yolculuğu talebi %90′dan fazla düşerek havayollarının pilot eksikliğini istemeden daha da kötüleştirmesine neden oldu. Burun dalışı gelirini dengelemek ve maaş bordrolarını azaltmak için binlerce kıdemli pilot için emeklilik anlaşmalarını tatlandırdılar. Diğerleri izne ayrıldı veya meslekten yeni ayrıldı.

PwC’de havayolu ve seyahat uygulama lideri Jonathan Kletzel, “Ardından, hava yolculuğu insanların planladığından daha hızlı geri döndüğünde ve havayolları pazara kapasite artırmaya başladığında, havayolları talebi karşılamak için yeterli pilot bulmakta zorlandı” dedi. “Bu yüzden olduğumuz yerdeyiz.”

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA