20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

HAVAYOLLARI İÇİN ‘AKILLI VALİZLER SAVAŞI’ BAŞLADI

Ünlü firmalar uçaklara getirilen kurallara uygun valiz üretmek için yarışa girdiler. En akıllı valiz kuraldışı olunca aptal hale gelebiliyor.

Havayolları için ‘akıllı valizler savaşı’ başladı

06 Ocak 2018 Cumartesi 10:00

NEW YORK - Son birkaç yıldır havalimanlarında artan güvenlik önlemleri ve uçak içi güvenlik tedbirleri nedeniyle beklenmedik bir pazarda teknolojik bir savaş başladı. Bu savaş yolcuların seyahatte vazgeçemeyecekleri ön önemli aracı olan bagajda oldu. Bunun arkasından ünlü valiz üreticisi firmalar firmalar arasında ‘akıllı valiz’ yarışı başladı. Havayollarının patlayan lityum iyon pilleri yasaklaması ise valizlerde kullanılan teknolojide seçici olmayi öne çıkardı. Böylece akıllı valizler, kullanlan aksam nedeniyle aptal hale gelebiliyor.

akilli.-valiz-savasi-004.jpgVALİZ FİRMALARI ARASINDA KIYASIYA REKABET
Dünyanın dört bir yanında sayısız seyahatler yapan ünlü valiz firmaları Rimowa ve Samsonite’ın tasarımcıları kendilerini birdenbire ortaya çıkan ve teknolojik üstünlüklerle karşılarına çıkan yeni valiz firmalarının karşısında buldular. Artık valizler özel eşyaları ve elbiseleri bir yerden bir yere güvenle nakletmeden çok daha fazlası haline geldi. Yeni teknoloji odaklı markalar rekabet ortamını kızıştırdılar. Şimdi, GPS takip cihazları, elektronik check-in yetenekleri ve çoklu şarj portlarıyla donatılmış bagajlar tercih edilir hale geldi.

akilli.-valiz-savasi-005.jpgHAVAYOLLARINDAN AKILLI VALİZLERE KISITLAMA
Ancak, yepyeni akıllı valizi bir sonraki uçuşta kullanmadan önce, havayoluna danışılmsı gerektiği bildirildi.. 15 Ocak'tan başlayarak, Amerikan Airlines, Alaska Airlines, United Airlines ve vdahil olmak üzere pek çok havayolu şirketi yeni akıllı bagaj yönetmelikleri hazırlıyor. Çıkarılabilir olmayan pilleri içeren herhangi bir valizi yasaklayacakları belirtildi.
Federal Havacılık Biriği- FAA'nın yönlendirmesiyle aynı doğrultuda, en akıllı valizlerde kullanılan süper verimli lityum iyon pillerin uçakların kargo bölmelerinde taşınmamaları gerekiyor.

AKILLI VALİZLER, UYGUN MARKALAR
Bu nedenle ihtiyaç olduğu zaman kullanılması gereken 4 valiz markasının kurallara uygun olduğu belirtildi. Bu markalar, güvenilir akıllı bileşenlerden oluşan teknolojiye duyarlı valizler hazırlıyor. Bu nedenle ‘uçmadan önce bunlardan birini sectiğinizden emin olun’ deniliyor.

akilli.-valiz-savasi-003.jpgSamsara

Eski bir endüstriyel tasarımcı tarafından öngörüldüğü gibi, genç marka Samsara'nın bu ultra hafif alüminyum alaşımlı çanta (435 $) piyasaya ilk türünü oluşturuyor. Eşyalarınızı korumak için, iPhone uygulamasıyla eşleşebilen ve uzaklaştığında izlenebiliyor. Veya dikkatlinizden uzaklaştığında sahibini uyaracak sensörler bulunuyor. Yeni düzenlemelerin yürürlüğe girdiği havayollarından birinde uçuyorsanız, çantanın tüm elektronik bileşeni çıkarılabiliyor. Bu, gerekirse kontrol etmekte sorun yaşamayacağınız anlamına geliyor.

akilli.-valiz-savasi-002.jpgAway

Away'in şık valizleri, diğer akıllı bagaj markalarına kıyasla nispeten basit bir teknoloji ile donatılmış olmasına rağmen örgütsel anlamda seyahat edenler için uygundur. İstenen durumlarda kullanmak için kompresyon yastığı ve geniş alan kazanmak için gizli çamaşır bölmesi bulunuyor. Telefonları şarj etme ünitesi bile bulunuyor. Carry-On modeli 225 $ ve daha büyük Carry-On modeli 245 $’ satılıyor. Bir telefonu beş defa şarj edebilen çıkarılabilir bir batarya ile e-postanızı kontrol edebilir veya Netflix'i izleyebilirsiniz.

akilli.-valiz-savasi-001.jpgRaden

Zarif ve güçlü olması için tasarlanan Raden'in renkli A22 Taşıyıcı modeli 295 $ ve A28 Kontrolü modeli 395 $’dır. Akıllı özelliklerin tümüne sahip bulunur. İki USB şarj portu ile donatılmanın yanı sıra, sahipleri kayıp çantaları bulmak ve çantanın ağırlığını görebiliyorlar. Güvenik kontrolu için çıkarılabilir pil paketinin açılmas mümkün oluyor.Çanta taşınabilir bir şarj cihazı olarak kullanılabiliyor.

akilli.-valiz-savasi.jpgArlo Skye

Louis Vuitton ve Tumi gibi bagaj devlerinin tasarım şapkaları ile kurulan Arlo Skye'nin zarif kutuları form ve işlevselliği birleştiriyor. Süper güçlü alüminyum çantalar, geleneksel fermuara sahip bulunuyor. TSA onaylı kombinasyon kilitleriyle tek dokunuşla açma ve kapama sistemine sahiptir. 550 $ dolara satılan Carry-On modeli uçakların üst bölmesine sığacak kadar küçüktür. Tek bir tıklama ile çıkarılabilen hızlı bir şarj cihazı ile donatılmıştır. Gerektiğinde çantanın sorunsuz bir şekilde kontrol edilmesi mümkün oluyor.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA