20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

HATAY-DÖRTYOL'DA AB FİNANSMANLI 250 YATAKLI HASTANE YAPILIYOR.

AB finansmanı fonlarıyla inşa edilen Hatay-Dörtyol'daki yeni Devlet Hastanesi, 2022 yılının başında hizmete açılacak.

Hatay-Dörtyol'da AB finansmanlı 250 yataklı hastane yapılıyor.

10 Aralık 2021 Cuma 22:30

DÖRTYOL / HATAY- Fransız Kalkınma Ajansı ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü yönetiminde Avrupa Birliği 40 milyon EURO AB finansmanı fonlarıyla inşa edilen Hatay-Dörtyol'daki yeni Devlet Hastanesi, 2022 yılının başında hizmete açılacak.

Hastane, artan nüfus ve göç hareketi ile birlikte bölgede artan sağlık hizmetleri ihtiyacına cevap verecek. Hastane depreme dayanıklı bir yapı olup en ileri teknoloji ile inşa edilmiştir. Ayrıca kadın dostu özellikleriyle de öne çıkıyor; anne barınma merkezi, özel doğum ve bakım odaları, anne ve anne adaylarına yönelik eğitimler ve çocuk oyun alanları gibi hizmetleri içermektedir.

hatay-dortyol-hastane.jpgAvrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut şunları söyledi:“Hatay-Dörtyol'da 250 yataklı ve günde 6 bin hastaya hizmet verecek son teknoloji bir hastaneyi tamamlamak üzereyiz. Böylece hem yerel halka hem de insani krizlerden kaçanlara kapsamlı sağlık hizmetleri sunacağız.

hatay-dortyol-hastane-001.jpgHalen devam etmekte olan programla sağlık sektörüne 780 milyon Avro tutarında maddi destek sağladık ve bu kaynak sayesinde insani krizlerden kaçarak bu gruplara hizmet verecek 177'den fazla sağlık merkezini ve 430 ambulansı faaliyete geçirdik. Ayrıca yeni Dörtyol Devlet Hastanesi inşaatının yanı sıra başka bir finansman kuruluşu ile Kilis'te de benzer bir hastanenin inşaatını tamamlamak üzereyiz. Bu fırsattan yararlanarak, Fransız Kalkınma Ajansı ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile ilgili kurum ve hizmetlere işbirlikleri için teşekkürlerimi sunarım."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA