20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

HARİKA GÜRAL: GASTRONOMİDE KADIN YÖNETİCİ VE ÇALIŞAN OLMALI

Güral Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Harika Güral sektöre bir çağrıda bulunarak, gastronomi alanında ve restoranlarda daha fazla şef, kadın yönetici ve kadın çalışan görmek istediğini dile getirdi.

Harika Güral: Gastronomide kadın yönetici ve çalışan olmalı

15 Mart 2019 Cuma 15:00

İSTANBUL- Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği - TURYİD tarafından bu yıl ikinci kez Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Global Gastro Ekonomi Zirvesi’nde dünyadan ve Türkiye’den sektör profesyonelleri ve gastronomi dünyasının önemli isimleri ile bir araya geldi. Güral Porselen,Global Gastro Ekonomi Zirvesi’nde “Restoran İhracatıyla Büyüyen Türk Markaları”nı anlattı. 

gural-porselen-yonetim-kurulu-uyesi-harika-gural-.jpg

KADIN YÖNETİCİ VE ÇALIŞAN
Türk markaları konusunda bir konuşma yapan  Güral Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Harika Güral, gastronomi alanında kenetlenerek büyümenin ve Türk markalarının yurt dışındaki varlığının önemine dikkat çekti. Harika Güral sektöre bir çağrıda bulunarak, gastronomi alanında ve restoranlarda daha fazla şef, kadın yönetici ve kadın çalışan görmek istediğini dile getirdi.

İSTİHDAM YARATIYORUZ
Güral yaptığı konuşmada, Güral Porselen’in tecrübesi 30 yıla dayanan bir marka olduğunu vurgulayarak markanın gastronomi sektörü ile olan yolculuğuna değindi ve “Horeca ve ev segmentlerinde 450 farklı firmayla 5 binin üzerinde satış noktasında ürünlerimizi müşterilerimizle buluşturuyoruz. İç piyasada sadece 2018 yılında 527 şirketten mal ve hizmet satın aldık. 37 farklı sektöre iş sağladık. Dolaylı yoldan bizlerce insana istihdam sağlamanın gururunu yaşadık’dedi.  

gural-porselen-yonetim-kurulu-uyesi-harika-gural--001.jpg

60 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ
‘Financial’ verilerine göre 2017 yılında İtalyan tarım gıda malzemelerinin ihracatının şarap, peynir ve et ihracatı hariç 41 milyar Euro olduğuna değinen Güral “Markalarımızın ve ürünlerimizin yurt dışına ihracatı ülke ekonomimiz için büyük önem taşıyor. Güral olarak 60 ülkeye ihracat yapıyoruz.2018 yılında Türkiye’nin porselen ihracatı66 milyon euro üzerindedir, Güral Porselen’in buradaki payı %36’dır. Önce kendi topraklarımızda büyümeyi hedefledik. İhracata başladığımızda ismimizi değiştirmemizi önerdiler, kabul etmedik. Yurt dışında var olabilmek için önemli olan isim değil, kalite, sürdürülebilirlik, satış sonrası servis. Bu nedenle ‘Güral Porselen dünyanın porseleni’ dedik. Ben 60 ülkede tecrübemizle, sektör olarak kenetlenerek büyümenin ve dışa açılmanın önemine inanıyorum” dedi.

GÜRAL PORSELEN HAKKINDA:
1989 yılında kurulan ve 275.000 m2 alan üzerinde üretim yapan Güral Porselen; Kütahya'nın asırlara dayanan deneyiminin, nesiller boyu yaşatılan ustalığını 2000'li yılların teknolojisiyle birleştirmiş ve kusursuz porseleni yaratmayı başarmıştır. 52 ayrı ülkeye ihraç edilen Güral Porselen; başarıya endeksli şirket politikaları ve gerçekleştirdiği önemli yatırımlarla, globalleşen dünyada ülkemizi başarıyla temsil etmenin gururunu taşımaktadır. Her geçen gün değişen ve gelişen trendleri yakından takip ederek, geliştirilen yaratıcı tasarımları, ar-ge'ye verdiği değer ve müşteri memnuniyeti odaklı stratejileriyle faaliyetlerini sürdüren Güral Porselen, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da lider porselen markaları arasında yerini almıştır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA