19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

HALKALI-KAPIKULE TRENLE 4 SAATTEN 1,5 SAATE DÜŞÜYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi için "Yolcu seyahat süresini 4 saatten 1,5 saate, yük taşıma süresini ise 6,5 saatten 2,5 saate düşüreceğiz." dedi.

Halkalı-Kapıkule trenle 4 saatten 1,5 saate düşüyor

24 Şubat 2024 Cumartesi 14:00

KIRKLARELI - Hükümet ulaştırma alanında dev yatırımlara ardı ardına imza atıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Hizmete alınmasıyla ticari hareketliliğin artacağı hızlı tren hakkında detayları paylaşan Uraloğlu, "Yolcu seyahat süresini 4 saatten 1,5 saate, yük taşıma süresini ise 6,5 saatten 2,5 saate düşüreceğiz." dedi.

hizli-tren-projesi-.jpgHALKALI-KAPIKULE HIZLI TREN PROJESİ

Kırklareli'nin demir yolu altyapısına da önemli yatırımlar yapıldığını belirten Uraloğlu, şehir içinde kalan tüm demir yolu alt yapısının modernize edildiğini kaydetti.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi hakkında bilgi veren Uraloğlu,"62 kilometresi Kırklareli'nden geçen 229 kilometre uzunluğundaki Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi ile Kırklareli'ni, İpek Demiryolu güzergahının önemli merkezlerinden biri haline de getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

hizli-tren-projesi--001.jpgSÜRE 4 SAATTEN 1,5 SAATE DÜŞECEK

Proje kapsamında Kırklareli'nde Babaeski, Lüleburgaz, Büyükkarıştıran istasyonlarının olacağına işaret eden Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla, mevcut hat kapasitesini 4 kat artıracaklarını bildirdi.

Hattın hizmete alınmasıyla ticari hareketliliğin artacağını, hattın bölge insanı ve Türkiye'nin ekonomik süreçlerine, kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacağını belirten Uraloğlu, "Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresini 4 saatten 1,5 saate, yük taşıma süresini ise 6,5 saatten 2,5 saate düşüreceğiz." diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA