19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

GÜNEY KORELİ TURİSTLERİN KÜLTÜR TURLARI BAŞLADI

Türkiye'ye tatile gelen Güney Koreli turistler İstanbul, Kapadokya Bölgesi ve İzmir Efes Antik Kentten sonra kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna Side Antik Kentte çıkıyor.

Güney Koreli turistlerin kültür turları başladı

19 Mart 2023 Pazar 13:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Dünyaca ünlü  Side Antik Kentte Güney Koreli turistlerin 2023 yılı kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turu başladı. Türkiye'ye tatile gelen Güney Koreli turistler İstanbul, Kapadokya Bölgesi ve İzmir Efes Antik Kentten sonra kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna Side Antik Kentte çıkıyor.   Güney Koreli turistler Avrupalı ,İskandinavyalı , Baltık ve Rus turistler gibi denize, havuza girip şezlongta güneşlenerek bronzlaşmanın aksine denize, girme, kum, deniz ve güneş konsepti tatil yapma gibi anlayışları yok.

guney-koreli,-turist.jpgguney-koreli,-turist-001.jpgGüney Koreli turistler Avrupalı ve Rus turistler gini denize girip şezlonga uzanarak bronzlaşmanın aksine güneşte yanmayı hiç sevmiyorlar. Güneşten korunmak için başta şemsiye,şapka ve  uzun kollu giyecekler giyiyorlar. Güney Koreli kadınların güneşte yanarak kolunda ve yüzünde güneş lekesi oluşması Koreli erkekler tarafından kabul edilemez bulunuyor. 

guney-koreli,-turist-002.jpg

       Kokartlı Turist Rehberi   İlkay Özen,Güney Koreli turistlerin tatil konseptlerinin kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma geçmiş medeniyetlerde yaşayan insan hikayeleri olduğunu söyledi.  İlkay Özen,''Güney Koreli turistler Antalya'da Side Antik Kent  ve Perge Antik Kentte bulunan Roma dönemi eserlerini görme tanıma ile Anadolu Selçuklu dönemi eserlerine karşı çok meraklılar.'' diye konuştu. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA